Meindl Colorado Pro GTX túrabakancs

2016/10/17
Hirdetés
A túrázó Kiváló választás azoknak akik 1 bakanccsal oldanák meg a változatos felhasználást. A Meindl Colorado kinézetéből kiindulva bátran ajánlható farmerrel, lucskosabb városi napokra is. 

Technikai tulajdonságai miatt pedig bármely hazai terepen megállja a helyét, sőt használója nyugodtan bemerészkedhet alpesi közegbe is. Közepesen kemény talpa, ebben a kategóriában (B) magasnak számító szára jól támasztja a lábunkat. A Colorado Gore-tex béléssel érkezik melyet kívülről velúr bőr fed. Tapasztalataink szerint a vízálló membrán erős használat mellett 2-3 év alatt beadhatja az unalmast. A Meindl Coloradoval ebben az esetben sem járunk rosszul, hiszen a külső bőr borítása a lábfejen egyben lett kiszabva, így magát a bőrt könnyen impregnálni tudjuk.  
A szára tetején elhelyezett szellőző lyukak ebben az esetben is segítenek, hiszen ha méhviaszt használunk impregnálásra, a bőr szellőzőképességt gallyra tesszük. Éppen ezért fontos, hogy amíg a mebránunk ép és működőképes csak olyan szerrel kenjünk be ami membrános cipőre készült.
Illik megemlíteni a talp szerkezetet is, ami ugyan saját márkás, de a Vibram gyártja. Éles körülmények között ugyan nem próbáltuk ki, de arra számítunk, hogy a Meindl Colorado talpa vizes, csúszós körülmények között is kiállja a próbát. 
Tulajdonságok: - Gore-Tex (membrános, vízálló és szellőző) bélés
- Megújult saját márkás, de a Vibram által gyártott közepes erősségű talp, csúszós felületekre. 
- A bakancs orra gumírozott, mely védi az ujjadat és a bakancsot az éles szikláktól
- A felső része két darabból álló hasított bőr
- A száron fémakasztókban bújtatott fűzés
- A szára kívül-belül szellőző nyílásokkal ellátva
- A szár belseje lyukacsos, szellőző textillel borított
- A talpbetétje kivehető, jól szellőző
van-e a méretemben és további infó
Hirdetés