Többnapos túrák hátizsákjai a jövőből Hír

Többnapos túrák hátizsákjai a jövőből Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2016/07/25
11 darab 50+ literes hátizsákot fogdostunk meg, nyitottunk ki, bújtunk bele, vettük fel és ízleltük meg, milyen lenne vele...
Hirdetés

Megszállott természetjáróként az idei OutDoor kiállításon sem tudtunk a nélkül végig menni, hogy ne nézzünk szét az 50 liter és afeletti űrtartalmú hátizsákok között.

Már tavaly látszódott, hogy a pár évig kuriózum számba menő, és szinte kötelező kiállítói stand kelléknek számító 100+ literes hátizsákok eltűntek a kínálatból, és ez a trend megmaradt most is. Igazán nagy újításokkal nem találkoztunk idén, sok nem tétlenkedő cégnél van persze sok apró csiszolás, melyekkel még kényelmesebbé, még praktikusabbá tették az előző évi modelleket. Érdekes trend a vízálló anyagból, de nem vízálló varrásokkal készült táskák előretörése… vagy az - így egymás mellett látva a sok gyártó termékét - hogy miként és mennyire másként közelítik meg ugyanazt a témát: több napra elegendő felszerelést hátunkon elcipelni minél kényelmesebben és könnyebben. Van, aki még mindig az egyszerűségre esküszik - egy nagy rekesz-zsebek, hálók, kicsi rekeszek nélkül, és van, aki pedig mindenre megpróbál megoldást kínálni egy termékben.

 

DSC_0621_resize.JPG Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
DSC_0621_resize.JPG Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Az OutDooron természetesen számos gyártó mutatta be portékáját, melyek mindegyikére nem volt időnk, így a következő válogatás a teljesség igénye nélküli. 11 darab 50+ literes hátizsákot fogdostunk meg, nyitottunk ki, bújtunk bele, vettük fel és ízleltük meg, milyen lenne vele... 7 szempontot figyeltünk: pakolhatóság, testreszabhatóság, vízállóság, kényelem, kézre eső zsebek, súly és extrák.

[mvnslider=67]

Ha ezekből a modellekből kellene a következő évre egy többnapos túratársat választanunk, nehezen jutnánk döntésre… A Gregory és Thule táskákat imádtuk a praktikusságuk és komfortjuk miatt, de a Hel Sport terméke is ügyes volt. A Fjallraven táska elpusztíthatatlan anyaga hosszú-hosszú időre biztos társ képét vetíti előre, ráadásul pakolhatóságban ez a táska is nagyon jó. A Karrimor és Tatonka zsákok viszonylag alacsony áron kínálnak magasabb minőséget. Az Osprey hátrendszere egyszerűen annyira kényelmes volt, hogy alig akartuk levenni. Szerencse, hogy most nem kell választanom…

Hirdetés