Hétvégén Téli Mátra Túra - Te felkészültél? Hír

Mozgásvilág.hu
2011/01/25
Összeszedtünk néhány hasznos túratippet és tanácsot, hogy könnyebben teljesítsd a hétvégi kihívást.
Hirdetés
Profi szaktanácsokért a verseny szervezőjéhez Molnár Tamáshoz fordultunk...
 
Milyen időjárási, és terepviszonyok várhatók a hétvégén? Az előrejelzéseket figyelve fagyos, de napos idő várható, ami a téli túrázáshoz ideális mert a kemény talaj nem lassítja a haladást. A Mátrában 15 cm-es hó van , ami szép és hangulatos, de még tempós menetet enged. Csak az alig lejtős oldalakon kell figyelni, ahol a hó alatt fagyott átfolyások lehetnek. Összességében jó terepviszonyok lesznek.
 
Melyik távot javasolod egy átlagos hétvégi túrázónak? Az átlagos hétvégi túrázóknak az S és az M táv ajánlható. A hosszabb távokat azoknak szánjuk, akik már próbálták magukat teljesítménytúrákon.
 
Aki először megy a túrára milyen felszereléssel készüljön a hideg időre? Bakancs, réteges öltözet. Felülre könnyű dzseki és nem kabát. Nem túl vastag kesztyű.
 
Idén lesz-e valami újdonság az útvonalban, vagy a túra során? Az útvonal az előző években megszokott. Az út végig jelzett utakon vezet, turistatérkép nem feltétlen szükséges, de hasznos lehet.
 
Mennyi élelmet vigyenek az indulók? Vagy az ellenőrzőpontokon kapnak? Érdemes 2-3 könnyű szendvicset vinni. A folyadékpótlás megoldható az ellenőrző állomásokon kapott frissítőkkel.
Sok hasznos, előzetes információ van a honlapon: www.matraberc.hu , például részletes útvonalleírás és ajánlott időbeosztás.
 
Néhány hasznos termék, mely jól jöhet a hideg helyzetekben:
Egy meleg
Egy jóféle kabát
Egy kényelmes túracipő
Hasznos eszközök a túrához
Ha sötétben érnél be a célba...
Hirdetés