Forclaz termékek sivatagi trekkingre Hír

Forclaz termékek sivatagi trekkingre Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/05/21
Megnéztük mibe öltözködhetünk a Decathlon kínálta Forclaz termékekből, ha sivatagba indulnánk túrázni.
Hirdetés

Desert-series.jpg Forrás: Dechatlon
Desert-series.jpg Forrás: Dechatlon
Kép forrása: Dechatlon
 

A Desert 500 termékcsalád

Sivatagi, homokos környezetbe nem a legjobb a hagyományos ruházat, legyen szó akár a bakancsunkról, vagy felső ruházatunkról. Ezek indokolatlanul nehezek, nem az extrém forrósághoz tervezetten szellőznek, anyagukat kikezdheti a homok, kialakításuk pedig utat engedhet a homoknak, ami kidörzsölheti utána a bőrünket. Ezen környezethez tervezett termékekre van szükség a komfortos viselethez. Épp ezért a Forclaz márka Desert-termékcsaládja Marokkó és Jordánia sivatagjaiban lettek tervezve és tesztelve.

 

Forclaz Desert 500 túrabakancs Forrás: Dechatlon
Forclaz Desert 500 túrabakancs
Kép forrása: Dechatlon
 

Túrabakancs

A homokszínű lábbeli talpa rá lett öntve a strapabíró pamutvászon felsőre, az orr résznél extra magasan, hogy nagyobb védelmet kapjon a kidörzsölődés és esetlegesen előforduló kövekkel szemben. A pamutvászon jó szellőzést biztosít a lábunknak. Szárában belül kamásli lett kialakítva, mely lezárja az utat a homok előtt, így nem tud bejutni a lábfejünkhöz. Szintetikus gumiból (Sztiroletilén-butilén-sztirol) készült talpa utcai cipő puhaságú. Picit könnyebb, mint 900 gramm.

 

Forclaz Desert kendő Forrás: Dechatlon
Forclaz Desert kendő
Kép forrása: Dechatlon
 

Kendő

Szerintem mindenki látott már fotón, vagy filmben sivatagi tuaregeket, akik turbánként hordott kendővel védik fejüket a naptól, a homokviharokban pedig az arcukat is. A 100% pamutból készült kendő jól szellőzik, 2,6 méteres hossza révén számos különböző felhasználási lehetőséget kínál – turbánként, sálként, vagy lepelként.

 

Forclaz Desert 500 kesztyű Forrás: Dechatlon
Forclaz Desert 500 kesztyű
Kép forrása: Dechatlon
 

Kesztyű

Napjainkban már egy nyári napon hazánkban is gondot jelenthet az erős napsugárzás, mely akár a ruházatunkon keresztül is megégeti a bőrünket. Ez a sivatagi környezetben hatványozottan érvényes. Ilyenkor fontos, hogy a ruházatunk anyaga az UV sugárzást is szűrje. Ez a Forclaz kesztyű épp ezért UPF 40+ védelemmel rendelkezik, mely az ultraviola sugárzás 98%-át blokkolja, így kezünk nem ég le – hosszútávon megakadályozza a barna foltok kialakulását is. Hosszú szárú kialakítása révén csuklónk felett is véd. Hüvelyk- és mutatóujjvégeken érintőképernyő kompatibilis bevonatot kapott, így nem kell levennünk a kesztyűt akkor sem, ha telefonálnánk. Tenyerén pedig szilikon festést kapott, amivel stabilan foghatunk tárgyakat, például túrabotot – mivel a 85%-ban poliészter anyaga selyemszerűen csúszhat.

Forclaz Desert 500 ing Forrás: Dechatlon
Forclaz Desert 500 ing
Kép forrása: Dechatlon
 

Ing

Ahogy a kesztyű esetében is, a többi ruházatunknál is szükséges és fontos az UV sugárzás szűrése, és ezzel bőrünk védelme. Így ezen Forclaz ing anyaga is UPF 40+ védelemmel rendelkezik, blokkolva az ultraviola sugárzás 98%-át. Anyaga poliamid, mely rendkívül könnyű, és jól ellenáll a homoknak. A szellőzésről hatalmas hálós részek gondoskodnak a lapockánál és a mellkason – mely részek kívülről takarva vannak védve testünket a napsugárzástól. Gallérja extra magasított, mely rész visszahajtható normál méretűre is. Hosszú ujja csuklóig védi kezünket, de igény szerint visszahajtható és felgombolható rövidujjassá. Mellkasunkon két kisebb, fedeles zseb található, melyek belseje hálós, így ha homok kerülne beléjük, az rögtön ki is szóródik.

Forclaz Desert 500 túranadrág Forrás: Dechatlon
Forclaz Desert 500 túranadrág
Kép forrása: Dechatlon
 

Nadrág

A termékcsalád ezen tagja is természetesen UPF 40+ ultraviola sugárzás elleni védelemmel rendelkezik, így biztosítva a kellő védelmet bőrünk számára. Anyaga 70%-ban pamut,mely kiválóan szellőzik. A sivatagi körülményekhez igazodva nincs rajta sem cipzár, sem tépőzár – ezek könnyen tönkremennének a homoktól, főbb zsebeinek alja hálós kialakítása – így a beléjük került homok könnyen kiszóródik, szárai végébe pedig kamásli került beépítésre – mely összehúzva megakadályozza a homok bekerülését, igény szerint a cipőnk fűzőihez rögzíthető vagy használaton kívül elrejthető. A bal szárán viharzseb lett kialakítva, melynek száját visszahajtva tudjuk zárni és csatokkal rögzíteni. A nadrág dereka gumis, beépített övvel kiegészítve.

Forclaz termékcsaládokat keresd a Decathlon áruházakban. Még több információ a Forclazról: Quechua vagy Forclaz? 

Hirdetés