Mountex Black Friday 2020 Hír

Mountex Black Friday 2020 Hír

Támogatott tartalom
2020/11/23
Ebbe a sorba nemcsak a Fekete Pénteken, hanem az év összes napján beállhatsz. Mindig ugyanolyan jól fogsz járni. 

Mountex Black Friday 2020 – Mutatunk egy sort, ahová tényleg érdemes beállnod 

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a 2020-as év - legalábbis ami tavasz óta eltelt belőle - szokatlanra és kaotikusra „sikerült”. A világjárvány fenekestül forgatta fel sokunk életét, a jövő kiszámíthatatlansága pedig még tovább fokozhatja a bennünk lévő bizonytalanságot is. De szerencsére ebben a káoszban azért vannak kapaszkodóink. 

Az – még egyelőre - biztos, hogy milyen hónapot, milyen napot írunk. Biztosak lehetünk abban, hogy reggel a párán átbújva keleten felkel a Nap, este pedig nyugaton lenyugszik, vörösre színezve az ég alját és a felhőket. Tudjuk, hogy a fák levelei pár héten belül egytől-egyig lehullanak, utána átnyargalunk a télen, és újra kitavaszodik, hogy aztán ismét nyár legyen. Tudjuk, ismerjük a természet önmagában vissza-visszatérő lüktetését, változását, és megtaláljuk benne a ritmust, az összhangot. 

Ha te is azok közé tartozol, aki szeretettel és tisztelettel fordulsz a természet felé, és igyekszel többet visszaadni neki, mint amit elveszel tőle, bizonyára aggódva nézed a napjainkra elharapódzott pazarlást, a felesleges holmik felhalmozását, azt, ahogy a túlfogyasztás rombolja a Földünket.

És ha ennyire szereted, hogyan óvod meg? 

Mit teszel azért, hogy mindaz, ami most körülvesz bennünket, még sokáig élhető vagy inkább, ha lehet kérni, még élhetőbb legyen? Mekkora az ökológiai lábnyomod, és milyen döntéseket hozol a környezetkímélőbb életmód fenntartásáért, a mértéktelen pazarlás és környezetszennyezés, a természet lerombolása ellen?

Szelektíven gyűjtöd a szemetet, és jól elzárod a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen? Nem pazarolod az ételt és támogatod a helyi termelőket? Nem veszel silány minőségű, futószalagon gyártott ruhákat, amiket később a tűzbe vetnek? Nem veszel jó minőségű ruhát, ha valójában nincs is rá igazán szükséged? Ha egy felszerelésed elszakad, elromlik, nem veszel helyette rögtön újat, hanem inkább megjavíttatod? 

A te választásod: a fenntartható jövő

És vajon a közelgő Black Friday akcióira várók sorába állsz majd? Vagy már eleged van az üzletek hangzatos ígéreteiből, besokalltál a kedvezményektől, és amúgy is megvan mindened? Akkor a Mountex által hirdetett mozgalomhoz szívesen csatlakozol majd.

A túraüzlet pár héttel ezelőtt már előrukkolt egy új szolgáltatásával, a Javítósarokkal , amely arra buzdít, hogy régi, akár kiszakadt, foltos túraruháid, - felszerelésed ne dobd ki, hanem inkább javíttasd meg velük, most a Black Friday-hoz kapcsolódóan is tett egy olyan lépést a fenntarthatóság, környezettudatosság terén, amit szívesen látnánk más cégektől is. A példaértékű vállalás a november utolsó péntekére hirdetett vásárlási őrülethez kapcsolódik.

Míg ezen a napon a legtöbb üzlet hatalmas, vagy legalábbis annak tűnő leárazásokba fog, és vásárlásra buzdít, a túrabolt sportolókból, túrázókból, természetkedvelőkből álló csapata ebben az évben ennek az ellenkezőjét teszi. A nem vásárlásra buzdít. Ez elsőre furcsának tűnhet, hiszen mégiscsak egy ruhákat forgalmazó és árusító üzletről van szó, de mivel a cégnél tényleg mindenki megszállott természetjáró és –kedvelő, érthető, hogy a Föld sorsát a szívükön viselik.

Mountex Black Friday: Minden üzlet zárva

Aki arra számít, hogy Black Friday alkalmából majd jól bevásárol náluk új túracuccokból, messzire kerülje el a Mountex üzleteit, mert azok bizony nem lesznek nyitva. A cég összes munkatársa, az irodai és raktári dolgozókkal együtt szabadságra megy, reggel bepakolja a túrazsákját, bakancsot húz, és elindul a szabadba. Teszi ezt azért, mert hisz abban, hogy már nem elég csak beszélni a fogyasztói társadalom túlzásairól, a környezetszennyezésről és a Földünket elárasztó szemétről, hanem a változtatáshoz konkrét tettekre van szükség. 

Ha idén te is úgy döntesz, hogy ezt a pénteket nem akciókra való vadászattal szeretnéd tölteni, és nem szeretnél a vásárlási őrületben részt venni, akkor nézz ki egy hazai túraútvonalat (akár a Mountex Túratippek alkalmazásából), és menj ki a szabadba, töltődj fel a természetben. 

Csatlakozz a túrabolt által hirdetett #SZABADBANSZABADON mozgalomhoz, és mutasd meg másoknak, hogy a vásárlás helyett szerinted hogyan érdemes tölteni ezeket a napokat. 

Fekete pénteken és az azt követő hétvégén menj ki a szabadba, és ha már ott vagy, és egyébként is készítesz pár képet, a számodra kedves fotók megosztásakor használd a #szabadbanszabadon hashtag-et. 

Mountex Black Friday

Borítóképek forrása: Mountex