Aktív pihenés az Opatija Riviérán

Aktív pihenés az Opatija Riviérán

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2023/05/11
Szárazföldi ls tengerparti izgalmak Opatija környékén

Függetlenül attól, hogy a szárazföldi vagy a tengeri izgalmakat preferálod, az Opatija Riviéra a természet és az adrenalin minden rajongója számára rejteget kihívásokat.

A helyiek az aktív pihenés és az adrenalin szerelmeseinek a következőket ajánlják:

- Szabadtéri tevékenységek sokasága Opatijában és környékén

- Nordic walking a 10 kilométer hosszú Lungomare parti sétányon (az én javaslatom: akár futhatod is)

- hegyi kerékpározás és túrázás az Učka-hegyen.

- vízi sportok, mint például vitorlázás, kitesurfing és wing foil Volosko városában.

Aktív pihenés az Opatija Riviérán-4
Lungomare
Aktív pihenés az Opatija Riviérán-4
Forrás: Liburnia Hotel & Villas

Túra és kerékpár az Učka-hegyen

Saját ajánlások

Az Ućka Természetvédelmi Terület Isztria legmagasabb hegységéről az Ućká-ról kapta a nevét. A 160 km2-es terület magába foglalja még a Ćićarija platót is. A tenger közelsége miatt, a helynek egészen különleges a klímája. Ennek köszönhetően a parttól a csúcsokig végig buja növényzettel találkozhatunk. Az Ućka hegység legmagasabb pontja a Vojak 1396 méterrel. Leleményes Horvát szomszédainkat zavarta az a pár méter, ami hiányzott az 1400 méteres magasságig, ezért építettek egy kilátótornyot a tetejére. A toronnyal a tetején, így már gyakran 1400 méter magas hegyként emlegetik. A túra egyáltalán nem extrém, minimális edzettséggel ajánlom, de aki nem biztos magában, az a rövidített verziót válassza.

Túra az Ućka legmagasabb pontjára

Aktív pihenés az Opatija Riviérán-1
Aktív pihenés az Opatija Riviérán-1
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Az Ućka Nemzeti Parkban 9 gravel/mtb túra található. Az útvonalak többségében vegyesen halad aszfalton és terepen. Nehézségük változó. Aki óvatosabb, az maradjon a tengerparti úton, aki bátrabb az elindulhat a hegyek felé. Tavaly kipróbáltam egy vegyes kört, ami ízelítőnek tökéletes.

Adriai panoráma kerékpáron

Aktív pihenés az Opatija Riviérán-2
Aktív pihenés az Opatija Riviérán-2
Forrás: Thaler Tamás

Szállás javaslatok Opatijában

A Liburnia Hotels & Villas a Kvarner régió legnagyobb szállodacsoportja. Tökéletes nyaralást kínál gyönyörű szállodáiban, villáiban, apartmanjaiban és kempingjeiben, amelyek ideális helyen találhatók. A helyszíneket egyrészt a tenger, másrészt a közeli Učka-hegy gazdag természeti világa veszi körül. A Liburnia Hotels & Villas szállodában választhat az aktív nyaralás, vagy a tengerparti, a medenca parton való pihenés között. A varázslatos tengerpart és a csodálatos természet mellett a gasztronómiai finomságok is élvezheti.

Kiemelt helyszínek aktív utazók számára

Istra Hotel Opatija: a hagyományos vakáció és az aktív pihenés kombinációja, edzőeszközökkel felszerelt szobák, aktív programok, többek között jóga és Fit Pilates, kerékpárbérlés.

Medveja Kemping és üdülőhely Medveja-ban: egy gyönyörű kavicsos strand mellett és az Učka-hegység lábánál, ideális hely az aktív pihenéshez, rengeteg túraútvonallal, sétányokkal és egyéb szabadidős létesítményekkel.

Az ajánlatokról tájékozódjon a www.liburnia.hr weboldalon, vagy a Liburnia Hotels & Villas foglalási központban a +385 51 710 444 telefonszámon vagy/és a reservations@liburnia.hr email címen. 

Aktív pihenés az Opatija Riviérán-3
Medveja
Aktív pihenés az Opatija Riviérán-3
Forrás: Liburnia Hotel & Villas