Advent Opatijában és aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán

Advent Opatijában és aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán

Támogatott tartalom
2023/12/04
Nemcsak nyáron érdemes a horvát tengerpartra utazni

Ki mondta, hogy a horvát tengerpart csak nyáron lehet jó választás?

Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán

Télen Opatija igazi mesebeli tájjá változik. A város utcáit és parkjait díszítő csillogó fények és a finom ünnepi ételek csábító illata minden lépésnél hívogat, így ez a horvát tengerparti város tökéletes célpont felejthetetlen pillanatok megteremtéséhez. Varázslatos adventjével Opatija sokak szívét rabul ejtette, és a European Best Destinations turisztikai portál a legjobb karácsonyi fények kategóriában Európa egyik legszebben feldíszített adventi városának nyilvánította. Óriási, piros ruhás diótörők, karácsonyi dalok hangjai, tengerparti jégpálya, számos kiállítás és zenei előadás - mindez Opatiját azon úti célok közé sorolja, amelyeket még a téli hónapokban is érdemes felkeresni. Az idei adventi történet Opatijában december 1-jén kezdődik, és az ünnepi hangulat jövő év január 7-ig tart. Az ünnepi varázslatot a város minden szegletében érezni lehet. Hogy jobban el tudja képzelni, hogyan is fog kinézni a varázslatos advent Opatijában, virtuális sétát is tehet a feldíszített városban.

Advent Opatijában

Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-3
Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-3
Forrás: Opatija Tourist Board

Tippünk

Látogasson el a híres bécsi stílusú Strauss (a Hotel Palace Bellevue-ban) és Imperial (a Heritage Hotel Imperial-ban) kávézókba, ahol különleges kulináris élményekben lehet része. A Café Straussban kóstolja meg a Teta Sarmát (tészta darált marhahússal, rizzsel és savanyú káposztával) és a Trdelniket (kürtős kalács). A Café Imperialban pedig  kóstolja meg a Bianco Burger-t (sült fehér tőkehal panko morzsával) és a házi készítésű, szószos fánkokat.

Aktív pihenés Opatijában

A december ünnepléssel, összejövetelekkel és szórakozással teli hónap. Ha Ön is azok közé tartozik, akit teljesen magával ragad az ünnepi időszak, akkor utána mindenképpen erőt kell gyűjteni, és helyre kell állítani a test és a lélek egyensúlyát. Ezt úgy tehetjük meg, ha időt szánunk magunkra, gondoskodunk a jó közérzetről és az aktív kikapcsolódásról. Mindegy, hogy a túrázást vagy a tengert kedveli, vagy más izgalmas aktivitást keres, a Liburnia Riviéra a megfelelő választás az aktív turizmus, a természet és az adrenalin minden rajongója számára. Opatijában és a környező régióban érintetlen természeti környezetben tapasztalhatja meg a kikapcsolódás és az aktív pihenés kombinációját. Egyre többen szeretnék aktívan élvezni a vakációt, és ha időt szánnak a testmozgásra, sportolásra és egyéb szabadidős tevékenységekre, az még élvezetesebbé teheti az üdülést.

Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-4
Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-4
Forrás: Petar Kurschner

Téli kikapcsolódási lehetőségek a Liburnia Riviérán

A Liburnia Riviéra az alábbi lehetőségekkel várja az aktív pihenés és az adrenalin szerelmeseit:

- Opatija és környéke szabadtéri tevékenységeinek sokasága

- Nordic walking a 10 kilométer hosszú Lungomare parti sétányon

- hegyi kerékpározás és túrázás az Učka-hegyen. (Túra Isztria legmagasabb pontjára)

- vízi sportok, mint például vitorlázás, kitesurfing és szárnyashajózás az elbűvölő Volosko városában

Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-1
Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-1
Forrás: Vladimir Franolic
Učka-hegy tetején lévő kilátó és a panoráma

Aktív séták a Lungomare sétányon

A Liburnia Riviéra varázsát a legjobban a híres Lungomare sétányon lehet felfedezni. Ez a 10 kilométer hosszú nevezetesség tökéletes hely azok számára, akik szeretik a szabadtéri aktivitásokat, például a sétát és a kocogást, valamint az egészséges tengeri levegőt. A friss tengeri levegő a természetben az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmaz jótékony hatású negatív ionokat. Ezek egészségre gyakorolt pozitív hatása többek között a gyulladáscsökkentés, az immunrendszer erősödése, a sejtek anyagcseréjének élénkítése és az általános jó közérzet. Minden szombaton csatlakozhat az Opatija Turisztikai Hivatal által szervezett ingyenes vezetett sétákhoz (nordic walking botokat biztosítunk).

Tengeri aktivitások

Ha egyaránt szereti a tengert és az adrenalint, a Liburnia-part az ön ideális helye. Itt számtalan vízi sportot kipróbálhat, mint például a vitorlázás, kitesurfing, windfoiling, SUP windsurfing és kajakozás. A festői Volosko városa a szörfösök kedvenc helye, köszönhetően a tramontana szélnek, amely az év során több mint 250 napon át fúj a környéken. A borzongató izgalmak kedvelői élvezni fogják a téli fürdőzést, amely a helyiek egyik kedvenc tevékenysége. A téli hónapokban minden vasárnap csatlakozhat a helyi Kukali klubhoz, hogy a Slatina strandon egy frissítő téli úszáson vegyen részt.

Szabadtéri tevékenységek az Učka-hegyen

A tengerparttól mindössze 30 percre fekszik az Učka-hegy természeti paradicsoma. A hegy festői tája kedvelt kirándulóhely, számos különleges és vonzó erdei séta- és túraútvonallal. Ezen kívül további szabadtéri sportokat űzhet, mint a hegyi kerékpározás, a sportmászás és a siklóernyőzés.

Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-2
Advent Opatijában & aktív téli vakáció a Liburnia Riviérán-2
Forrás: Petar Kurschner

A legjobb szállodák

Hotel Ambasador

Modern ötcsillagos szálloda kiváló wellness szolgáltatásokkal. A szálloda prémium szolgáltatásai közé tartozik a beltéri medence, a kültéri medence és az 1300 m2-es wellnessközpont, a Cubo nevű fine dining étterem kiváló kulináris kínálata, és a rendkívüli kiszolgálás. Pihentető légkört és luxus wellness-csomagokat kínál. 

Hotel Ambasador

Hotel Palace Bellevue

A 19. század végén épült fenséges szálloda a Liburnia Hotels & Villas Heritage Collection egyik zászlóshajója. Opatija történelmi központjában található, és híres a régi világ romantikájának szellemével átitatott neobarokk és szecessziós stílusáról. Itt található a Café Strauss, Opatija egyik leghíresebb kávéháza.

Hotel Palace Bellevue