1000 méter csúszás csúcstól csúcsig Hír

1000 méter csúszás csúcstól csúcsig Hír

Mozgásvilág.hu
2015/03/11
80 km/h-val a Zemplén hegycsúcsai között. 
Hirdetés

2014. novemberében jött a hír, hogy a Magas-hegyre fel-libegőző vendégek számára nem ér véget a kaland a kilátó megtekintésével! A Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, -  az országban a maga nemében páratlan- zárt kabinos kötélpályán egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik majd 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a Szent István Kápolna és a 100. országzászló. 

Extrémebbre vágysz?
Az 1036 métert azonban nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve egy párhuzamos kötélzetet láthatnak majd, melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel egy átcsúszó kötélpályán is megtehetik a bő egy km-es távot! Az extrém kötélpálya - talán már mondanunk sem kell - hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területeken ismert.

 

Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához automata fotó-berendezés is csatlakozik, valamint GoPro rendszerű akció-kamerákkal vehető filmre a száguldás! A csúszás végén a fotónkat meg is vásárolhatjuk a Szár-hegyi állomáson. 

Előző videó nem volt elég meggyőző? Akkor nézd meg az alábbit:

Tiétek a pálya!

Egy felnőtt jegy jelenleg 3850 Ft-ba kerül és magába foglalja: 

- a libegő használatát az alsó vagy középső állomástól a kilátóig,
- az átcsúszó pálya használatát
- a Szár-hegyről a vendég visszautazását kabinossal a Magas-hegyre,
- majd ismét libegővel az indulási helyére (ahol a parkolás ingyenes!)

Helyieknek és gyerekeknek kedvezmények. , a feltéltekhez és fontos információkhoz pedig ide. 

 

Hirdetés