Téli triatlon verseny – különleges sportcsemege kicsiknek és nagyoknak! Hír

www.3x2s.hu
2009/02/18
Második alkalommal kerül megrendezésre március 7-én, szombaton téli triatlon verseny Galyatetőn a X2S-KONA TEAM szervezésében. A sportágat és a kihívásokat kedvelőknek ez igazi különleges esemény, a téli természetben a terepfutásnak, a terepkerékpározásnak és a sífutásnak igazán különleges a hangulata.
Hirdetés



A verseny helyszíne a Galyatetőn található Biatlon centrum , védnöke pedig Hüttner Csaba többszörös kenu világbajnokunk. A résztvevők több versenyszámban is kipróbálhatják magukat: akad itt futam a profiknak ugyanúgy, mint a tereptriatlonnal csak most ismerkedő legifjabb korosztálynak. A versenyszámok:

 1. X2S téli triatlon (nehéz, technikás terep!): – 7 km terepfutás – 14 km terepkerékpár – 6 km sífutás

2. X2S terepduatlon (nehéz, technikás terep!): – 7 km terepfutás – 14 km terepkerékpár – 5 km terepfutás

3. Gyerek – újonc (könnyű, játékos terep!): – 400 m terepfutás – 800 m terepkerékpár – 400 m sífutás

4. Gyerek – gyermek, serdülő (könnyű, játékos terep!): – 400 m terepfutás – 800 m terepkerékpár – 400 m sífutás

 

Az egyéni versenyeken kívül 2-3 fős váltóversenyre is sor kerül, gyerek és felnőtt kategóriában egyaránt. A 3 fős váltó verseny nem díjazott kategória! 

A versenykiírás szerint hó hiányában csak a terepduatlon kerül megrendezésre, hó esetén mindkét számot megtartják a rendezők.  A téli triatlon és a terepduatlon 12.20-kor rajtol, a gyermekversenyben az újonc kategória 10.30-kor, a gyermek és serdülő 10.50-kor indul.

 

Januárban egyszer már nekirugaszkodtak a szervezők a verseny megrendezésének, azonban akkor az időjárás meghiúsította a szándékukat. Az elhalasztott verseny után sokan keresték meg őket azzal, hogy a támogatók hiánya ellenére – és mert emiatt a kiírásban nem tudnak semmilyen díjazást vállalni – is tartsák meg a triatlon e téli ünnepét, ne a díjak miatt, hanem a versenyért magáért.

Így tehát a hangulat garantált, ugyanúgy, ahogy a frissítő (Biorganik, gyümölcs), a tombola, a fürdési és öltözési lehetőség, a chipes időmérés, a meleg étel és egyéb meglepetések – valamint a nagyszerű verseny!

 

Bővebb információ, nevezési díjak, fontos tudnivalók: http://www.3x2s.hu/ Kapcsolat: Tóth Viktor; info@3x2s.hu ; 0630/520-4969
Hirdetés