Menü

2011.02.07.     Hozzászólás 0

Terepsport.hu

Sikeres magyar bemutatkozás a téli triatlon világkupán Szlovákiában

A hó nagysága és minősége ideális volt a modern korcsolyázó sífutáshoz, azonban a terepfutás és a kerékpározás komoly kihívást jelentett.

Az Alacsony-Tátra hegyei között rendezték meg a Téli triatlon Világkupa soron következő versenyét (Latky Mlaky). A közel 70 indulóból szinte mindenki célba ért, a korosztályos versenyben számos magyar dobogós helyezés született. Az idő kegyes volt a résztvevőkhöz így a nem túlságosan nehéz pálya a festői környezetben teljes szépségében mutatkozhatott meg.

A sportág legjobbjai közül a svéd Andreas Svanebo és az osztrák Sigi Bauer párharca volt kiélezett, amely szinte az utolsó méterekig tartott, bár Svanebo minden kanyarban pár méterrel növelte előnyét. A verseny meglepetés embere a cseh Marek Rauchfuss volt, aki a két világklasszis közé a második helyre kerékpározta magát végül.

 

81318-latky-mlaky-galeria2_600.jpg

 

A profi és az amatőr mezőny egymás mellett rótta a gyors, rövid köröket. A versenyzők több helyen is szemmel tarthatták egymást, előzhettek az országút szélességű, remekül előkészített pályaszakaszokon.

A női versenyben a cseh Sarka Grabmullerova hatalmas fölénnyel előzte meg ellenfeleit, vele csak a fiatal szlovák Monika Kadlecova tudta tartani a lépést a sífutószám megkezdéséig, ahol a cseh versenyzőnő látványos sebességkülönbséggel szinte elrepült üldözői elől.

A hó nagysága és minősége ideális volt a modern korcsolyázó sífutáshoz, azonban a terepfutás és a kerékpározás komoly próba elé állította az Európa minden tájáról érkezett mezőnyt.

 

81318-latky-mlaky-galeria3_600.jpg

 

A korosztályos versenyben elsősorban hazai versenyzők, illetve magyar sportolók indultak a csehek és osztrákok mellett. A sportág magyar versenyeit szervező csapat, a X2S (Cross-to-Save) TEAM több versenyzője is rajthoz állt a világkupa futamon.

Közülük Brogli Réka első külföldi téli triatlon versenyén junior kategóriában egyből első lett. Sikter Zsusza szintén dobogón állt, akárcsak a felnőtt kategóriában Bódi Tamás és Magyari Gábor, illetve a szeniorok között Kirilla László.

A szlovák rendezők családias, barátságos és kitűnően szervezett versenyt bonyolítottak le.

 

Az elit mezőny távjai: futás 7 kilométer, kerékpár 12 kilométer, sífutás 10 kilométer.

A sportág magyar bajnokságát február 27-én rendezi a X2S Team Galyatetőn.

 

81318-latky-mlaky-galeria4_600.jpg

 

Eredmények

1 Andreas Svanebo   SWE  01:16:37
2 Marek Rauchfuss   CZE  01:17:41
3 Sigi Bauer    AUT  01:18:42

1 Sarka Grabmullerova CZE  01:35:14
2 Monika Kadlecova  SVK  01:45:16
3 Tereza Durdiakova  CZE  01:49:21

Fotó: X2S TEAM

Olvass többet a témáról: Téli Triatlon
Ez is érdekelhet: téli kerékpározás