Menü

Tisza-tó kerékpárút térkép

Jelmagyarázat


Kerékpárút - Autók számára csak külön engedéllyel használható, jó minőségű, aszfaltozott töltés.
Kerékpárút - Különálló kerékpárút
Kerékpársáv - Kerékpársáv
Földút - Földút
Kijelölt útvonal - Autók által is szabadon használt közút

 

A térkép utca-szintű részletességgel követi a hivatalosan kijelölt tisza-tavi kerékpárút vonalvezetését, megkülönböztetve a különálló kerékpárutakat és a közúton kijelölt szakaszokat, akár 3D-ben is.
Természetesen mindenki kedve szerint eltérhet az ajánlott útvonaltól (aranyszabály, hogy a tó lehetőleg mindig ugyanarra az oldalra essen :) )

Kattints! A térképen valamennyi útvonalról és pontról bővebb információkat kapsz, ha ráklikkelsz.

 

Töltsd le 3D-ben! 

A térkép letölthető a Google Earth, vagy egyéb gps alkalmazásokhoz, így akár 3D-ben is lecsekkolhatod a bringautakat: Klikk ide!

A térképpel kapcsolatos észrevételeket, az útvonalakkal kapcsolatos személyes tapasztalatokat a bringautak@mozgasvilag.hu e-mail címre várjuk. A beérkezett infók alapján kiegészítjük a leírásokat.


Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Joliii 2018.06.15.   19:21

  Joliii

  Köszönöm a videót! Írnátok is pár mondatot, hogy most mi helyzet, vannak-e útbaigazító táblák, út minőség, és hány km az út? Joliii

  válasz erre...

 • Krisz 2018.06.06.   08:39

  Krisz

  Élményvideónk a körbetekerésről: https://youtu.be/PkjDmSoa-jA

  válasz erre...

 • tolako 2017.10.18.   05:34

  tolako

  ..még annyit: vízügy mondá: közút ? csináljon akkor kerékpárutat; közút mondá: tókerülő kerékpárút ? akkor ők készítsék el-ha már 4/5 ére EU- pénzt nyertek! ----- na ezért maradt el az a kerékpárút, de lehet cáfolni !?

  válasz erre...

 • tolako 2017.10.17.   07:23

  tolako

  igen - lehetni lehet, de mennyire biztonságos ?? - a kérdés erről szólt !-- ennek fokozására volt a bejegyzés---mint a városokban is sok helyen--ha már " tókerülés és nem fél-tó kerülés a téma??

  válasz erre...

 • SiMoon 2017.10.17.   07:06

  SiMoon

  Az országban valamennyi közúton lehet kerékpárral közlekedni, kivéve autóút, autópálya, illetve, ahol külön tábla tiltja a kerékpáros forgalmat.

  válasz erre...

 • tolako 2017.10.17.   06:15

  tolako

  ..ha már kerékpározásra elkerülhetetlenül kijelölt az út - egyik oldalára fel kellene ezt festeni, célszerűen a vízoldalra - addig is amíg megépül a végleges ugyanitt ?? !!

  válasz erre...

 • katipeti 2017.05.28.   19:29

  katipeti

  Ma jártam a kékkel jelölt szakaszon. Nem ártana egy folyamatos figyelemfelhívó jelzés mert életveszély ezt a szakaszt úgy "kerékpárúttá" nyilvánítani, hogy arról az autósok döntő többsége nem tud!

  válasz erre...

 • ladislau 2016.10.02.   16:10

  ladislau

  Nem jártam még a tónál.4 kerekű segédmotorommal szeretném a tavasz végén körbejárni a gáti-kerékpárúton ,vagyis nem kerékpár,de a KRESZ szerint ahol kerékpárút van a közúttal párhuzamosan ott a kerékpárúton szabad vele közlekednem. Kitől kell engedélyt kérnem ? Rendőrség,-Nemzeti Park ?=6 éves mozgáskorlátozott vagyok.A választ köszönöm. László

  válasz erre...

 • Endre 2016.09.05.   15:37

  Endre

  Sajnálatos tény, hogy a Tisza tó körüli kerékpár utat ugyan annak idején a teljes tó körül átadták, de az északi részt (a 33. sz. út fölöttit) nem aszfaltozták le. Ki volt korábban táblázva a kerékpárút ott is, de mára már eltávolították, mivel a köves , néhol föld út jellege miatt montival és esetlegesen városi gumikkal érdemes arra döcögni. Itt annyi érdekessége van a dolognak és ezt ki kellene használni, hogy az élő Tiszán Tiszadorogmánál lehet átkompolni a Tiszafüredi oldalra. Aki netalán hosszabb távot akar menni az Tiszadorogmától már aszfaltozott, kissé elhanyagolt kerékpárúton Tiszacsegéig mehet ahol szintén komp átkelés van. (A csárda kiváló étkeit pedig évekig emlegetni fogjátok, ha betértek oda! :-) Ténylegesen sajnálatos hogy tájékoztató táblák nincsenek kihelyezve , távolságokkal irányokkal, információkkal. Örvendetes, hogy bármelyik kikötőben 3- 5 km enként van lehetőség megpihenni, némi folyadék utánpótlást magunkhoz venni! :-) Abádszalókon mindíg teltházas Lila akác fogadó ugyan nem a parton van, de ott is sívesen látják a kerékpárral érkezőket is. Abádszalókon a kikötőnél nem érdemes a gáton a strand irányába továbbmenni, mert az út rossz több évtizede sem javították ki, pedig ez is a kerékpár út része! A többi strandon a kerekesek részére a kapuk nyitva vannak, kerülni nem kell.

  válasz erre...

 • Kati 2016.07.06.   05:22

  Kati

  A Poroszló - Tiszafüred szakasz vonattal 9 perc, ezzel ki lehet váltani a 33-ason való tekerést.

  válasz erre...

 • Kati 2016.07.06.   05:19

  Kati

  Az a gond a bicikliúttal, hogy sehol sincs feltüntetve út közben (sem) a távolság, sehol egy tábla, semmi. Vannak az aszfaltozott úton jelzések (- és + jelek, de hogy mit jelentenek? semmit). Vigyetek naptejet! Mi sajnos nem vittünk. Ettől eltekintve nagyon szép! Érdemes néha megállni, fotózni!

  válasz erre...

 • Tibi 2016.06.25.   12:29

  Tibi

  Nagyon jó ,csak az lényeg maradt le, a távolság.. Ez lenne a legfontosabb az egész történetben.

  válasz erre...