Make Some NOiSE! Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2013/02/21
Snowboard hétvége és Diákolimpia új versenyszámmal a Mátrában
Hirdetés

Hazánk két legjobb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor hazai pályán versenyez

A Mátrában gyűlnek össze a snowboard szerelmesei március 1 és 3 között, ahol a Magyar Snowboard Szövetség támogatásával megrendezik az első snowboard Diákolimpiát és a szezon második kupafutamát. A Make Some NOiSE! már tavaly a hódeszkások közösségépítő találkozójává vált, amelynek programja idén tovább bővült. A rendezvény megálmodóinak célja, hogy összefogják a magyar snowboardosok generációit egy élményekben gazdag havas hétvégén. Az eseményt Makács Zoli egykori snowboardos emlékének ajánlják a szervezők, akik hazánk két legeredményesebb versenyzőjét, Gyarmati Pankát és Szigeti Viktort is meghívták a fesztiválra.

2013. március 1 és 3 között rendezik meg az Opel Make Some NOiSE! snowboard hétvégét, amelynek célkitűzése, hogy egy könnyen elérhető magyar helyszínen összehozza a snowboard hazai szerelmeseinek valamennyi generációját. Mátraszentistvánon a hóágyuk folyamatos működése biztosítja, hogy mind a pályákon, mind az ugratókkal és korlátokkal jól felszerelt Burn Funparkban elegendő hó álljon rendelkezésre.

 

Az iskolások a Diákolimpián versenghetnek és gyűjthetnek pontokat, a szabad stílus kedvelői pedig egyénileg és csapatversenyen mérhetik össze tudásukat a mátraszentistváni Sípark Funparkjában. Az Opel Make Some NOiSE legnagyobb újítása a banked slalom, amely összehozza a kicsiket és nagyokat, s ahol a profik és amatőrök egy döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán mérik össze tudásukat.

A program már péntek délután elindul, a 30 évesen elhunyt snowboardos barát, a Makács Zoltán emlékére szervezett NosePress Jammel. Zoli kedvenc trükkje a nosepress, egy gyorsan elsajátítható alaptrükk, amelyben mégis rengeteg lehetőség rejlik, s így minden résztvevő szabadjára engedheti a fantáziáját.

A szombati nap lesz a legzsúfoltabb a programok szempontjából. A szabadstílus kedvelői a Magyar Snowboard Szövetség SlopeStyle kupafutamán mérik össze a tudásukat, amelynek helyszíne a Burn Funpark, s amelynek korlátai, csúszó dobozai és ugratói már-már az alpesi országok parkjainak színvonalát tükrözik. A pályát záró ugrató több mint 10 méteres repülést tesz lehetővé, amelyen hazánk legjobbjai akár 720 fokos fordulatot is be tudna mutatni.

A nap programját a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom zárja. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva az idei pályán mindenki megtalálja a számítását. Az amatőrök számára kényelmes, közepes sebességgel a pálya szinte vezeti a snowboardost, a profik pedig az indítóállvány által biztosított extra sebességet kihasználva találhatnak kihívást. Természetesen az legjobb időket díjazzák a szervezők, a legfontosabb mégsem ez.

 

A szervezők minden snowboardost nevezésre biztatnak, hiszen az indulók többször próbálkozhatnak, így önmagukkal versenyezve javíthatják saját idejüket és kanyartechnikájukat.

A vasárnapi, záró napon sok nevező várható a Diákolimpián, ahol a 9 és 18 éves kor közötti iskolások állnak rajthoz. A versenyszám ez esetben is a Banked Slalom lesz, így biztosítva, hogy a versengés egyben jó móka is legyen a fiatalok számára.

 

Az eseményre hazánk két legeredményesebb hódeszkása, az OTP Junior által támogatott Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is hazautazik Ausztriából.

A Make Some NOISE! kihagyhatatlan rendezvény mindazok számára, akik a csúszás élménye mellett részesévé kívánnak válni a magyar hódeszkások közösségének és azok számára is, akik eddig nem is gondoltak rá, hogy egy snowboard versenynek maguk is aktív részesei legyenek. A sűrű versenyprogram mellett egyéb látnivalókban sem lesz hiány, amelyről részletesebben a -n lehet tájékozódni.

 

Hirdetés