Két hazai sípályán ünnepelték a hódeszkások világnapját

Magyar Snowboard Szövetség
2013/01/03
Több mint ezren snowboardoztak Eplényben és Mátraszentistvánon
Hirdetés

A hódeszkások világnapja alkalmából két hazai sípályán is ingyenes rendezvények várták az érdeklődőket, ahol trükksulit, ingyenes oktatást és deszkatesztelési lehetőséget biztosítottak a szervezők. Mind az eplényi, mind a mátraszentistváni sípálya megtelt hódeszkásokkal. A szervezők becslése szerint több, mint ezer snowboardos érkezett a frissen hóágyúzott pályákra.

A világ legnagyobb snowboard rendezvényébe idén 35 országban 152 helyszín kapcsolódott be, ahova összesen közel 120 000 deszkás érkezett.

A legjobb magyar snowboardosok először Mátraszentistvánon tartottak bemutatót, majd átszelték az országot és Eplényben mutatták be látványos trükkjeiket. A Magyar Snowboard Szövetség által támogatott rendezvény a két hazai sípálya összefogásával valósult meg, amely között a ridereket egy új Opel szállította.
Mátraszentistvánon gyönyörű napsütésben kezdődött a program és az esti órákban Eplényben fejeződött be, kivilágított sípályán.

A válogatott csapathoz a 12 éves tehetség, Fritz Botond mellett Szigeti Viktor, hazánk legeredményesebb férfi snowboardosa is csatlakozott. Viktornak ez volt a szezon utolsó lazább hódeszkás napja, a napokban induló világkupa sorozat ugyanis komoly megmérettetést tartogat a számára.

A csapatot színesítette Kis Benedek és a Make Some Noise snowboard rendezvény nagykövete, Balogh Ádám részvétele. A két versenyző felszabadult és fantáziadús hódeszkázásával megalapozta mindkét helyszínen a World Snowboard Day kellemes hangulatát.

A hódeszkások világnapjához jövőre is csatlakozik Magyarország, még több újdonsággal és programmal. A két legnagyobb síterep összefogása példaértékű volt, amely jövőre várhatóan még több érdeklődőt mozgat meg.

Hirdetés