Nockberge-Trail sítúra Karintiában

Nockberge-Trail sítúra Karintiában

(X) - Támogatott tartalom
2017/11/22
Sítúrázás a felhők felett, érintetlen hómezőkön, amerre még a madár se jár, de te igen! Közel 66 km túrasí útvonal és 3319 m szintemelkedés! Ez igen!

Nockberge-Trail túrasí útvonal

Az útvonal 4 nap alatt kel át a karintiai Nockbergen és köti össze Katschberg, Innerkrems, Turracher Höhe, Falkert és Bad Kleinkirchheim síterepeit.

Magányos sítúrák a téli hegyek között, este viszont örömteli megérkezés a komfortos hotelekbe. Napközben kemény fizikai kihívásokkal nézünk szembe az érintetlen, ám olykor zord hómezőkön, a nap végén viszont kitartásunkat ízletes vacsorával és pihenéssel jutalmazhatjuk az aktuális szálláshelyen.


Nockberge-Trail Forrás: (c) FRANZGERDL-NOCKB-TRAIL

Nockberge-Trail
Kép forrása: (c) FRANZGERDL-NOCKB-TRAIL

A Nockberge-Trail Ausztriában az első olyan túrasí útvonal, amelyet online is lehet foglalni. Az útvonal foglaló oldala 2017. december 15-től határtalan választási lehetőséget és átfogó szolgáltatásokat kínál:

Akkor kezdesz, AMIKOR akarsz, OTT ahol akarsz, AZZAL akivel akarsz és ÚGY hogy akarsz!

A Nockberge-Trail mentén válogatott partner létesítmények, praktikus csomag- és személyszállítás, valamint útvonal-forródrót áll rendelkezésre. Mindezzel a szolgáltatáscsomaggal együtt a túrasí élmények felhőtlen outdoor élményekké válnak, melynek hátterében az információs- és foglalási központ mindenben segítséget nyújt.

Például az egyes szakaszok már 108 Eurótól foglalhatóak (klasszik kategóriájú szobában félpanzióval; csomagszállítással, transzferrel és útvonal-forródróttal)
 

Nockberge-Trail Forrás: (c) Skitour-Falkert-Hundsscharte
Nockberge-Trail
Kép forrása: (c) Skitour-Falkert-Hundsscharte

4 etap - 4 külön világ!

1. Katschberg - Innerkrems

A sítúra első szakasza ígéretes ízelítőt nyújt a teljes útvonal jellegéből: libegőzés a völgyből a kiindulópontra, pompás túrasí menet izzasztó felfelékkel és vágyott csúszásokkal tarkítva, végül pedig pihenésként egy kis hagyományos síélmény a sípályán lefelé a napi végcélhoz.

Főbb jellemzők:

- Aineck-i körpanoráma
- mélyhavas csúszás a Teuerlnockról
- emelkedő a Roten Riegelre és a Schwarzwandra
- gerinctúra a Zechnerhöhe-hez
- betérési lehetőség hüttékbe

2. Innerkrems - Turracher-Höhe

Ez a szakasz kijelenthetjük, hogy a teljes Nockberge-Trailnek a csúcspontja! Az útvonal jórészt a varázslatos UNESCO által védett Nockberge Bioszférapark területének közepén vezet keresztül és több hegycsúcs nagyszerű látványával csábít a továbbhaladásra (egy közülük a 2336 m magas Königstuhl, a teljes túraútvonal legmagasabb pontja), valamint két pompás csúszásban is van részünk ezen a szakaszon.

Főbb jellemzők:

- Dreiländereck-csúcs: Königsstuhl, a túraútvonal legmagasabb pontja
- kilátás a Karlnockról és Gregerlnockról
- mélyhavas csúszás a Pregatscharte-ra
- idillikus Winkleralm
- befagyott Turrachi-tó

Töltsd le a GPS-Tracket >> ITT <<

Nockberge-Trail Forrás: (c) Skitour-Falkert-Hundsscharte
Nockberge-Trail
Kép forrása: (c) Skitour-Falkert-Hundsscharte

3. Turracher Höhe - Falkertsee

A harmadik napon az útvonal dél felé kanyarodik a napi cél irányába, a kicsi Falkertsee síterephez. Közepes nehézségű napi szakasz, amely kezdetben pompás téli erdőn vezet keresztül, majd a Nockalmstraße mentén tett rövid szakasz után egy kilátásban gazdag hegygerincen fut végig.

Főbb jellemzők:

- körpanoráma a Kornockról
- mélyhavas síelés a Winkleralmra
- csúszás a Pregatscharte-ról a Nockalmstraße-ra
- kis mászás a Steinhöhe-re és a Steinnock-ra
- Falkertsee

Töltsd le a GPS-Tracket >> ITT <<

4. Falkertsee - Bad Kleinkirchheim

Az utolsó szakasz méltó befejezése a nagy kalandnak: a már messziről látható Mallnock megmászása után átcsúszunk St. Oswald síterepén keresztül a csábító Bad Kleinkirchheim-i termálfürdőkhöz. Ez bizony ideális célnak tűnik a megerőltető 4 nap után, hogy végül megpihenhessünk.

Főbb jellemzők:

- kilátás a Falkertspitz-re
- mélyhavas síelés a Hundsfeldhüttéhez
- mászás a Mallnockra
- St. Oswald síterep betérési lehetőségekkel
- St. Kathrein termálfürdő és a Római fürdő

Töltsd le a GPS-Tracket >> ITT <<