Legjobb síajánlatok a szomszédban

Legjobb síajánlatok a szomszédban

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2022/12/19
Kilátás az Ötscherre, tóparti romantika, aludj kolostorban!

Mostviertel: Alsó-Ausztria télisportos szíve

A Duna és az Alpok közti régió vidékies üdülőparadicsom, ami felfedezőutakra, hegyi kalandokra és szórakoztató családi üdülésekre csábít: az Ybbs és Enns közötti vidék sokszínűsége egyesíti magában a szelíd és vad tájat. Amikor beköszönt a tél és leesik az első hó, a téli sportok a szabadba csábítanak. Négy nagy és számos kisebb síterepen összesen 110 kilométernyi sípálya bőven kínál kibontakozási lehetőséget gyerek és felnőtt síelőknek egyaránt. Téli kalandok azonban a pályákon kívül is akadnak pl. sífutás, szánkózás, korcsolyázás, hótalpas túrázás és túrasízés közben. Ismerjük meg a legismertebb síterepeket és az idei télre vonatkozó legjobb ajánlatokat!

Annaberg

Kilátás az Ötscherre

Annaberg nem csupán fantasztikus panorámájával nyűgözi le látogatóit.

Annaberg az egyik legkedveltebb síterep a magyar családosok körében. Változatos sípályák mindenkinek, és a helyszín is gyönyörű! Az Anna Alm hüttéből páratlan kilátás nyílik az Ötscherre és északra a Duna irányába. Alaphelyzetben egy ülőlifttel jutunk fel az ötletesen felújított hüttébe. A melegedő-étterem ötvözi a modern és alpesi építészetet, és ennek keretében az Ötscherre néző panoráma falat fagerendákból és üvegből újították fel. Az üveg és a fagerenda váltakozva került egymásra, így soronként kapunk érdekes kilátást a hegyre. Az idilli hegytetőre lehetőség van egy melósabb, de páratlan módon is feljutni: sítúrázva. A völgyállomáson lévő síkölcsönzőben túrasí felszerelést és túravezetőt is lehet szerezni.

Túrasí est csütörtökönként

Minden csütörtök este a hegy tetején elhelyezkedő Anna Alm hütte 8-ig van nyitva, és ebben az időben a pályakezelő gépek sem dolgoznak mindezt azért, hogy a vendégek egy páratlan esti túrasí élménnyel lehessenek gazdagabbak. Ha az idő tökéletes és tiszta az ég, egészen parádés a csillagok alatt, holdfényben feltúrázni, majd lecsúszni a hegyről. (Persze fejlámpa ajánlott.) Közben az Anna Alm hüttében a tűz mellett kötelező a pihenő, míg a ruháink száradnak. 

Legjobb síajánlatok-3
Legjobb síajánlatok-3

Annaberg sípálya info

A legjobb ajánlatok Annabergen

Legjobb síajánlatok-1

Különleges szállás, különleges hangulat. Aludjon a felújított, átalakított vasútállomáson.

A Nutz család 2015-ben nyitotta meg az egykori vasútállomásból kialakított szállást. A kert teljesen körbekerített, ami tökéletesen biztonságossá teszi a gyermekek és a kutyák számára. A háziállatokat szívesen látják!

Legjobb síajánlatok-5
Legjobb síajánlatok-5
 
Legjobb síajánlatok-1

Ajánlatok 120 EUR-tól


Pályaszállás ennyiért?!

A JUFA Hotel Annaberg*** közvetlenül az Annabergi felvonóknál található. A családi szállodát modern családi szobák, családbarát berendezés és egészséges, változatos konyha jellemzi. A Via Sacra házigazdájának már csak a svédasztalos reggelije is gazdag választékot kínál minden ízlésnek megfelelő regionális finomságokból, beleértve a fair trade kávét és teát, és a "korán kelők" számára már reggel 6 órától elérhető (a recepcióval való egyeztetés alapján). Az esti büfében 18 és 19.30 óra között egy frissen készült húsétel és egy vegetáriánus étel közül választhat. A szálloda 64 modern-rusztikus stílusú, erkélyes vagy teraszos szobával (köztük 2 kerekesszékkel megközelíthető szobával) várja a vendégeket.

Legjobb síajánlatok-6
Legjobb síajánlatok-6
Legjobb síajánlatok-2

Érdekel


Lackenhof am Ötscher

Lackenhof könnyen megközelíthető, hangulatos kis síterep.

Kb 40 km-re található Hochkar-tól, de talán nem annyira hóbiztos. Persze ez nem azt jelenti, hogy Lackenhofba nem jöhetünk ide nyugodtan decembertől áprilisig bármikor. Ha esetleg kevés az égi áldás, hóágyúk segítenek. A kis falu közepéről indulnak a felvonók, a pályák jók, a terület hangulatos kis családi üdülőhely.

Lackenhof szállásai szinte egytől-egyig pályaszállások. A legtávolabbi sincs 3 utcánál messzebbre sífelvonó épületétől!  

Lackenhof pénztárca-, és családbarát!

Hosszú hétvégékre az egyik legjobb!

Lackenhof sípálya info

A legjobb ajánlatok Lackenhofban

Legjobb síajánlatok-1

Aludj kolostorban!

A kartauzi rend kolostorát Gamingban 1342-ben avatták fel és 1782-ben államosították. Európa legnagyobb kartauzi rend kolostora virágkorában Ausztria egyik leggazdagabb kolostora volt. Napjainkban a kolostor egy négycsillagos szállodának, egy rendezvényközpontnak, egy étteremnek és különböző egyetemi intézeteknek ad otthont. A kolostor fő látnivalói a templom, a barokk könyvtár és a főpapi terem. A kartauzi rend kolostora egy saját sörfőzdével is rendelkezik, ahol a „Kartausenbräu” névre hallgató sört állítják elő.

Legjobb síajánlatok a szomszédban-8

Ajánlatok 93 eurótól


Steiner Apartman

Vendéglátód Gertrude Steiner, aki tökéletesen felszerelt apartmanokkal várja a pihenni vágyókat!

Az apartmanház csendes, mégis központi fekvésű, Gamlingban található. Az apartmanok ágyneművel, törölközővel, hajszárítóval, teljesen felszerelt konyhával (kávéfőző és mosogatógép), műholdas televízióval és ingyenesen használható wifi internettel rendelkeznek. Aligha véletlen, hogy a szálláshely értékelése rendkívüli!

Legjobb síajánlatok a szomszédban-7

Ajánlatot kérek


Gemeindealpe-Mitterbach

Alsó-Ausztria kedvenc síterepei mellett kicsit háttérbe szorult Gemeindealpe. Az apró Mitterbach településen található síterep kb. 1 órára van Semmeringtől. A 15 km-nyi sípályából 8-at egyhuzamban lehet teljesíteni. A mindössze 2 ülős és 2 húzós lifttel rendelkező síterep sokkal érdekesebb annál, mint ahogyan a számokból ez kitűnik. Néhány éve újrapozicionálták magukat, azóta sítúra-, freeride és sportbázisként működnek. Egy napos időben több túrázó lehet a pályán, mint "átlagos" síelő. A hegy adottságainak köszönhetően a túrasízéssel még csak ismerkedők számára is kötelező célpont. A kezdők mellett a haladók sem unatkozhatnak a terepen, ahol kijelölt freeride zóna és túraútvonal várja őket. Biztonságos freeride! Ha kedvezőek az időjárási körülmények és kellő mennyiségű porhó lepi el az egész hegyet, akkor anélkül lehet belekóstolni a pályán kívüli síelésbe, hogy a biztonságos jelentő felvonóktól és ratrakolt pályáktól túlságosan messzire kerülnél. Nagyrészt teljesen növényzet-mentes, széles és jól belátható freeride területeiről egyszer sem téveszted szem elől a kijelölt nyomvonalakat. Szuper. Gemeindealpe nem csak az egyik legolcsóbb osztrák síterep (síbérletárak itt) , de még közel is van. Ezenfelül nem csak télen hanem nyáron is tuti célpont köszönhetően az Erlaufsee-nek ahol a strandon kívül búvárbázis szélesíti a választékot.

Gemeindealpe sípálya info

Ráadásul itt rendezik a legkimondhatatlanabb nevű versenyt is! Gmoa Oim Race!

A legjobb ajánlatok Gemeindealpen

Legjobb síajánlatok-1

Luxus és kényelem az Erlauf-tó partján

Az "R&R Residences Hotel Mitterbach" szinte új építésű, elegáns hotel, melyet 2017-ben adtak át. A sífelvonó néhány perc sétára van, a síbusz pedig ötven méterre a háztól áll meg. Az igényes szobák mellett wellnessrészleg, télikert, konferenciaterem és mélygarázs szolgálja a vendégek kényelmét. A modern kor szavát hallva az elektromos autókkal érkezők számára töltőcsatlakozást is kialakítottak, így nem kell aggódni, hogy a síelés végén a lemerült autóval hogyan jutunk haza.

Legjobb síajánlatok a szomszédban-9

Ajánlatok 144 EUR-tól


Tóparti romantika télen: Herrenhaus am Erlaufsee

A kreatív stáb lehet, hogy nem szakadt meg a név kitalálásakor, hiszen a "Herrenhaus" magyarul kúriát jelent. Ez azonban senkit ne tévesszen meg, ez a kétségkívül impozáns épület az Erlauf-tó partján, már-már mesebeli környezetben és elérhető árakon várja vendégeit. Az épületben három, kimondottan ízléses és kényelmes apartmant alakítottak ki.

Legjobb síajánlatok a szomszédban-10

Ajánlatot kérek


Hochkar

Hochkar Alsó-Ausztria leghóbiztosabb sícentruma, ahol a egészen április végéig jó esélyük van megfelelő körülményeket találni a téli sport szerelmeseinek. Remek mikroklímájának köszönhetően sokszor találhatunk itt nagy vastagságú hóréteget. Mi magunk is tapasztaltunk már 3 m 70 cm-eset. Az adrenalin imádók tavasszal az alpesi triatlonos, a Hochkar Challengen vehetnek részt. Hochkar nagy előnye, hogy közel fekszik az A1-es autópályához, és könnyen megközelíthető. Az ausztriai rövid hétvégés síelésekhez talán az egyik legmegfelelőbb terület. 

Hochkar sípálya info

Vicces nevű dolgok itt is vannak, pl. A Guga Hö-re keresztelt reggeli síelés!

 

A legjobb ajánlatok Hochkaron

Legjobb síajánlatok-1

Aludj Holle anyónál!

Varázslatos természeti környezetben fekszik a Lange Apartman, ez a 60 négyzetméteres, elbűvölő, mégis modern berendezésű üdülőlakás. Az apartman az épület első emeletén található, 2-5 főre vehető igénybe. Erkélyéről gyönyörködhetünk a havas csúcsok látványában. Előző napon megrendelheted a másnap reggeli friss pékárut!

Legjobb síajánlatok a szomszédban-11

Ajánlatot kérek


Sífutás a kertkaputól? Ablass parasztgazdaság!

A Zettel házaspár által vezetett Bauernhof Ablass igazi vidéki romantikát kínál, szabadtéri sportokkal egybekötve. A szállás kiváló ajánlású, rusztikus stílusú. A tanyasi életet kedvelők és a gyermekek imádni fogják, hiszen birka, tehén, malac (rendes, csüngőhasú és tengeri is), nyuszi, tyúk, kacsa és macska is van. Ebből talán már sejti az olvasó, hogy számos, helyben gyártott csemegét kínálnak, akár a reggeli, akár a vacsora keretében. A kilátás pazar. Természetesen kínálnak ingyenes wifit, de aki ilyen helyre megy, az inkább élvezze ki a hely által nyújtott szellemi kikapcsolódást és felejtse el az internetet!

A Hochreit-platón fekvő tanya egy sífutó paradicsom kellős közepén található. Megfelelő mennyiségű hó esetén 29 kilométernyi klasszikus nyom és 10 kilométernyi skating pálya várja a sífutás szerelmeseit. A nyom a gazdaság előtt fut, így akár reggeli előtt is tolhatunk egy kört.

Legjobb síajánlatok a szomszédban-12

Ajánlatot kérek