Gemeindealpe-Mitterbach

Gemeindealpe-Mitterbach Sípálya információk

A síterep zárva
7.07.01.5
387km
800-1626m
1 Húzólift
2 Ülőlift
2024-01-22
0
km
2024-06-18
Hirdetés

Gemeindealpe-Mitterbach

Alsó-Ausztria leghosszabb sípályája

A síelőkön kívül freeridereknek és túrázóknak ígér sportos szórakozást lenyűgöző tájon a Gemeindealpe. A fekete pálya igaz kihívást jelent, ez Alsó-Ausztria legmeredekebb természetes pályája. A csúcstól völgyig csúszunk akkor 8 km hosszan síelhetünk ami a leghosszabb Alsó-Ausztriában! Nagyszerű kilátás az újonnan megnyitott Terzer-házból.

 

Gemeindealpe- Kitáblázott túraútvonalak, sípark és kijelölt freeride zónák. 

Gemeindealpe pár éve újrapozicionálta magát és ennek érdekében fejlesztették a területet is. Kicsi mérete miatt a családosok számára télen nem igazi símekka, ellenben tökéletes terep a biutonságos sítúrázásra és freeride-ra.

A sí- és snowboardparkot a tapasztaltabbaknak ajánljuk, ellenben a terep tökéleets a kezdő freeriderek és túrázók számára.

A csúcs alatt elég nagy területen próbálhatjuk ki magunkat a mély hóban, mindezt úgy, hogy végig a pályák mellett haladunk. A völgy állomáson nagy információs tábla jelzi az aktuális lavina veszélyeségi fokot és további információkat, melyből mindenki maga elndöntheti nekivág-e vagy sem.

A hegy pálya felőli oldalán nem jellemzők a lavinák, így biztonságban bontogathatjuk szárnyainkat. Szép napos elő-tavaszi napon már-már több a sítúrázó, mint a hagyományos síelő. Általában a pálya szélén bandukolnak felfelé, akik között bőben akad nyugdíjas korú is.

Aki kacérkodik a sítúrázással, mindenképpen látogasson el ide!

A völgy állomáson kölcsönző is működik, ahol sítúraszett is elérhető.

 

Terzer-ház - Hütte a Gemindealpe tetején

A hegyen 3 hüttéről tudunk. A beszállásnál egy panzió és egy körbár vár minket, középen egy hagyományos rönkház, a csúcson pedig a 2014-ben felújított Terzer-ház. Ide mindenképp érdemes betérni, bár nem is nagyon tudjuk kikerülni. A felújított épület a szikla peremére épült. A felső szint egésze egy hatalmas napozó terasz ahonnan fenséges kilátás nyílik a Hochschwabra, Stájer hegyekre és az Ötscherre is. 

 

 

Panorama a Terzer-házból
Panorama a Terzer-házból

 

Gemeindealpe-Mitterbach síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
48 €
Gyerek
25 €
1 Napos
26 €
48 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Gemeindealpe-Mitterbach sípályához

Szerintetek Gemeindealpe-Mitterbach...

Nincs értékelés

Jártál már GEMEINDEALPE-MITTERBACH síterepén? Mondd el a véleményed!