Alpesi wellness neked

Alpesi wellness neked

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2022/12/21
Élvezd a sípályákat a csillagos ég alatt, egy jacuzziból.

Bad Kleinkircheim

Bad Kleinkirchheim 105 kilométernyi sípályájának felfedezése egészen más dimenzióba helyezi a síelést, sokkal inkább illik rá a "kalandtúra" elnevezés. Karintia egyik legnagyobb síterepét nem lehet beskatulyázni. Nem lehet azt mondani, hogy pl. a családi síterep. Bad Kleinkirchheim egyszerűen mindenkié.

A Nockberg-hegységben ráadásként világbajnoki élmények várják a vendégeket: az Alpok egyik leglátványosabb és legigényesebben kialakított világkupa-lesiklópályáját fedezhetik itt fel a síelők, amelyet a völgy híres szülöttje, Franz Klammer után neveztek el.

Sípálya info Bad Kleinkircheim

Termálfürdőzés Bad Kleinkirchheimban

Gyógyító hatású termálvize miatt Bad Kleinkirchheim egyedülálló úti cél a kikapcsolódásra vágyók számára. Ami Bad Kleinkirchheimet egyedivé teszi, hogy két termálfürdővel is rendelkezik!

Míg a Family & Health Spa St. Kathrein a karintiai gyógyfürdők közül a legnagyobb vízfelülettel rendelkezik, a Thermal Römerbadot tágas szaunarészlege teszi különlegessé.

Alpesi wellness a Thermal Römerbadban

A síelés után az üdülővendégeknek különleges kényeztetésben lehet része. A felújítás után újra megnyitott Római termálfürdő jól példázza, hogy Bad Kleinkirchheim megérdemelten kapta meg az „ Alpesi wellness ” nemzetközi elismerést. A római stílusú termálfürdő az egyik legszebb alpesi wellnessoázisként 12000 négyzetméteren és három emeleten kínál kényeztető kikapcsolódást a vendégeknek, és felüdülést a megfáradt izmoknak.

Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-1
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-1
Forrás: Johannes Puch
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-1

Szállások a Thermal Römerbad közelében


Családi kikapcsolódás a Family & Health Spa St. Kathreinben

1200 négyzetméterével ez a legnagyobb vízterület az összes karintiai gyógyfürdő közül. Itt minden korosztály megtalálhatja a maga számításait:  panorámás wellness-medence, pihenőszoba napozóterasszal, változatos szauna-részleg, 86 méter  hosszú csúszda (a tartomány leghosszabb csúszdája), frissítő és pihentető ingyenes programok az aquafitnesstől a meditációs foglalkozásokig.

nock/MED egészségügyi központ

A Family & Health Spa St. Kathrein területén található a nock/MED egészségügyi központ, ami Dr. Eckart Waidmann gyógy- és sportorvos irányítása alatt áll. A legújabb egészségügyi irányelveknek megfelelően itt a fő hangsúly a megelőzésen van. Különböző féle masszázsok, frissítő pakolások és fizioterápiás foglalkozások várják a látogatókat.

Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-2
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-2
Forrás: Gert Perauer
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-2

Szállások a Family & Health Spa St. Kathrein közelében


Exkluzív síelés Franz Klammer sílegendával

Találkozzon élőben az olimpiai bajnok Franz Klammerrel Bad Kleinkirchheimben!

Ha Bad Kleinkirchheim szóba kerül, egy sílegenda neve is felbukkan: Franz Klammer! A 18 évesen aratott első Európa Kupa-győzelme a „K70”-esen, vagy a családdal és barátokkal valamelyik hegyi kunyhóban eltöltött vidám esték emléke - ezek mind mélyen összekapcsolják Bad Kleinkirchheim és Franz Klammer nevét.

A „Síelés 9 óra előtt”-programunk lehetővé teszi, hogy személyesen találkozzon az olimpiai bajnokkal, aki profi tippekkel, valamint vidám és izgalmas anekdotákkal készül programunk résztvevőinek.

Időpontok: 2023. január 3.; 2023. február 7-én, 14-én és 21-én.

További információ az info@badkleinkirchheim.at email-címen vagy a +43 4240 8212 telefonszámon.

Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-3
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-3
Forrás: Mathias Praegant
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-3

Szeretnék élőben találkozni Franz Klammerrel!


Hótalpas kirándulás kulináris élvezetekkel fűszerezve: "Gourmet a hóban"

Fedezze fel a karintiai Nockberge téli paradicsomát, távol a sípályáktól. Barangoljon hótalpakon a mély hóval borított alpesi legelőkön Wolfgang Krainerrel, minősített ‘Nature Aktiv’ idegenvezetővel.

Először a Maibrunnbahnnal felmászunk a hegyre a hegyi séta kiindulópontjához. A hótalpakat felcsatoljuk, majd a felszerelés rövid bemutatása után kezdődhet a túra. Öt perccel később már élvezheti is a varázslatos havas tájat. Az idegenvezető mindent elmond a karintiai Nockberge természeti környezetéről és a környező hegyi világról.

Körülbelül 1,5 órás túra után elérkezünk úti célunkhoz, a Klamerhüttéhez. Egy jó kis forralt almabor után jöhet a "Kärntner Frigga" sajttal és szalonnával. Ezt követi a "Kärntner Jause", amit a helyi gazdaság tulajdonosa szolgál fel a tejüzeméből származó regionális termékekkel. Egy finom "Kärntner Reindling" koronázza és édesíti meg ezt a kulináris kiruccanást.

Dátumok: 2023. január 14. szombat, 2023. február 10. péntek, 2023. február 18. szombat, 2023. március 4. szombat, 2023. március 16. csütörtök

Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-4
Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-4
Forrás: ARGE Naturerlebnis, Michael Stabentheiner

Érdekel a "Gourmet a hóban"

Legjobb ajánlatok Bad Kleinkircheimből-4