Menü

2009.01.13.     Hozzászólás 0

Síelés ősztől-tavaszig – Műanyag Sípályák Magyarországon

A síelés gyakorlott szerelmesei, és a havas lankák iránt érdeklődő „zöldfülű” kezdők egyaránt szívesen veszik igénybe a hazánkban is egyre több helyen kipróbálható műanyag borítású sípályákat. Összeállításunkban egy kis körképet adunk a hazai műanyag szőnyegekről, és az ott folyó oktatásról.


A hómentes időszakok mellett az utóbbi évek változékony időjárási körülményeit is figyelembe véve a mesterséges lejtők remek alternatívát biztosítanak nemcsak a kezdő és a kellő gyakorlattal nem rendelkező sízőknek, hanem a tapasztaltabbaknak is. A műanyag pályák adta előnyöket leginkább a síiskolák tudják hasznosítani, ezeken a helyeken a kezdők már ősszel megismerkedhetnek a síelés alapjaival, a haladók számára pedig a szezonra való ráhangolódást teszik lehetővé a pályák.

A hazai síoktatás színvonaláról elmondható, hogy a tanfolyamok során jól képzett oktatók a legmodernebb módszerek alkalmazásával járulnak hozzá a kezdők biztonságos, megfelelő sítudásának megalapozásához.

Jó kezdeményezés néhány síiskola részéről, hogy követve a változó igényeket, lehetőséget biztosítanak a hagyományos síoktatás mellett a snowboard, a sífutás és a nordic walking (speciális sífutás) kipróbálásra, és képzésére. A pályák többségében teljes szolgáltatást nyújtanak az érdeklődők számára, síoktatás mellett síkölcsönző és -szerviz is működik a helyszíneken.

 

Síoktatás Budapesten:

Fogarasi síiskola

Budapest két pontján várja a sízés iránt lelkesedő nagyközönséget a Fogarasi Síiskola; Óbudán, a Farkastorki út 23 szám alatt és a XII. kerületben, a Konkoly Thege Miklós út 21.-ben.

Elérhetőség: www.fogarasisiiskola.hu

 

G2S Síiskola

A Római-parton a III.kerület Nánási út 51. szám alatt, csodálatos ősfás környezetben, rálátással a Dunára, rengeteg kiegészítő szolgáltatással várja a tanulni vágyókat a G2S Síiskola.

Elérhetőség: http://www.g2s.hu/


Viadal SE Virágvölgy Síiskola

Budakeszin, a Virágvölgy bejáratánál a Kossuth utca végén, található a Viadal SE Virágvölgy Síiskola műanyag tanpályája. Itt az egyesület tagjainak biztosított a pályahasználat. A felvonó nélküli pálya 70 méter hosszú, 8 méter széles, és október elejétől március végéig üzemel. Kezdők, haladók oktatása folyik itt 8 nemzetközi vizsgával rendelkező oktató segítségével.

Elérhetőség: http://www.viadalse.hu/


Babos Síklub, Zuglói Síiskola

A könnyen használható felvonó, a pályavilágítás, valamint a kezdő és haladó szintek elsajátításához is megfelelő, speciális műanyag borítású pálya élménnyé teszi a tanulást a Zuglói Síiskolában.

Cím: 1141 Budapest, Egressy u. 178/g

Elérhetőség: http://babos-siklub.hu/


4 Seasons Síiskola

A 4 Seasons Síiskola Újpesten és Pestszentlőrincen is biztosít gyakorlási lehetőséget minden tudású és korosztályú síelő és snowboardos számára. Pestszentlőrincen található az első olyan magyarországi műanyag pálya, amelyet a kezdő snowboardosok számára alkalmas oktatásra, a haladó deszkásoknak pedig kihívást jelentő akadályokkal is felvértezték, de természetesen a pálya a síelők számára is rendelkezésre áll.

Cím: Budapest IV. ker. Óceánárok utca, illetve  XVIII. ker. Városház u. 40.

Elérhetőség: http://www.siiskola-bokaykert.hu/ illetve http://hobaratok.neoweb.hu/


Bozsik Sífutóiskola

A sífutás, és a nordic walking iránt érdeklődőket az idén nyolc éves Bozsik Sífutóiskola várja. Az iskola, és az oktatók célkitűzése, hogy a sífutást és a nordic walkingot, minél szélesebb körben népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal.

Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 11.

Elérhetőség: www.sifutas.hu


Pasaréti Síiskola

A Pasaréti Síiskola 2009 őszén nyitotta meg kapuit a havas sportok iránt érdeklődők számára és azóta is töretlen lelkesedéssel várja kezdő, haladó, gyermek és felnőtt tanítványait.

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti u. 11-13.

Elérhetőség: http://pasaretisiiskola.hu/

 

Big Foot Síiskola

A Big Foot Síiskola Érden, a Szénégető utca 55 címen nyújt csúszási lehetőséget. Programjai között kínál éjszakai síeléseket és havas táborokat is.

Elérhetőség: http://bigfootski.hu/

 

Wax Klub

A 2014 őszi szezontól kezdődően már két helyszínen, Budajenőn és Nagykovácsiban is lehet csúszni a Wax Klubnak köszönhetően. Céljuk a magas színvonalú oktatás egy családias hangulatú, gyerekközpontú klub keretében.

Cím: 2093 Budajenő, Telki út 8. és 2094 Nagykovácsi, Séta u. 14

Elérhetőség: http://www.waxklub.hu/

 

Nanook Síiskola

A Nanook Síiskola szintén két helyen várja a havas sportok szerelmeseit: a 11. kerületben: Kánai út 2. (Sport11), illetve 12.-11. kerületben Muskotály u. 3 ( Bah csomópont) alatt.

Elérhetőség: http://www.nanooksiiskola.hu/hu

 

Megyeri Sí és Snowboard Iskola

A Gödöllő környékén lakóknak még munka után is van lehetőségük egy gyors csúszásra a Megyeri Sí és Snowboardiskola jóvoltából.

Cím: 2100 Gödöllő; gyalogosan: Lázár Vilmos u. 8, autóval: Perczel Mór u. 21.

Elérhetőség: http://megyerikerekpar.hu/

 

Slider Club Sí és Snowboard Iskola

A Slider Club Sí és Snowboard Iskola mottója: "A síelés és snowboardozás technikájának elsajátíttatása oly módon, hogy tanítványaink ezt a speciális mozgást még hosszú éveken át biztonsággal és örömmel tudják végezni."

Cím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 228. (megközelítés a Temető u. felől)

Elérhetőség: http://sliderclub.hu/


Pismány Sísuli

A síelés megismertetését és megszerettetését tűzte ki céljául a Szentendrében, a Napos sétány 47/C cím alatt működő Pismányi Sísuli.

Elérhetőség: http://www.pismanysisuli.hu/

 

Freeride Club Sí és Snowboard Iskola

A FreeRide Club három szóban összefoglalva: kaland, élmény, közösség.

Cím: 1112 Budapest, Vöcsök utca végén (M1,M7 - Egér út találkozásánál)

Elérhetőség: http://www.freerideclub.hu/

 

SKID Síiskola

A SKID Síiskola az osztrák oktatási módszertanra és tanítványközpontúságra alapozva oktatja a síelni vágyókat csoportos- vagy magánórák keretein belül.

Cím: 2049 Diósd, Pacsirta utcai sporttelep

Elérhetőség: http://www.skid.hu/

 

Budapest Gyermek Síiskola

Budapest egyik legnagyobb felületű műanyag pályájával rendelkezik a Budapest Gyermek Síiskola,  amelyen a havas idény beköszönte előtt megszerezhetjük az alapképzettséget.

Cím: 1021 Budapest, Hárshegyi út 3.

Elérhetőség: www.sisuli.hu

 

Sport Hotel

Síoktatást, síedzéseket tartanak gyermekek részére az előző évekhez hasonlóan a Normafa közelében található Sport Hotel területén található műanyag sípályán.

Oktatási napok: szombat és vasárnap.

További információ kérhető a 30/221-4246 telefonszámon Takács Gergőtől.

 

Síoktatás vidéken:

Dorog

Budapesttől 39 kilométerre Dorogon működő tolókaros felvonóval szerelt műanyag sípályán a gyerekek és felnőttek egyaránt elsajátíthatják a síelés alapjait. A nagypálya hossza 55 méter, a közvetlen közelében lévő ovispálya pedig 15 méteres. A pálya melletti síházban kölcsönző is működik, ahol síléceket és bakancsot is lehet bérelni. A hagyományos síoktatás mellett, indítanak snowboard, nordic walking és sífutás tanfolyamokat is.

Elérhetőség: http://www.sitechnika.hu/

 

Szabadi Sísuli

Az első siklásélmények biztonságos, félelem nélküli megszerzésére biztosít lehetőséget Veszprém mellett a Szabadi Sísuli.

Cím: 8225 Szentkirályszabadja, Petőfi S. u. 28. Sarolt major lovasudvar

Elérhetőség: http://www.szabadisisuli.hu/

 

Yetisí Szegedi Síiskola

A Yetisí honlapján a műanyag borítású pálya készítésének lépéseit is megnézhetjük; és ha kedvünk támad kipróbálni, rögtön jelentkezhetünk is az oktatásra.

Cím: 6723 Szeged, Etelka sor 3.

Elérhetőség: http://yetisiszeged.hu/

 

MT Síiskola

Az MT Síiskola által tartott tanfolyamokról érdeklődni a 06-20-2145899 illetve 06-30-2040076 számokon, vagy az mtsiiskola@gmail.com e-mailcímen lehet.

Cím: 2900 Komárom, Puskaporosi u. 24., WF Szabadidőpark

 

Visegrád Síiskola

A Nagyvillám Sípálya 2009 óta biztosít lehetőséget a téli szezonra való felkészülésre. Aki csak kíséri a sízőket és jó levegőre vágyik, annak lehetősége van profi hegyibringák vagy nordic walking botok bérlésére is.

Cím: 2023 Dunabogdány, Kossuth Lajos út 190.

Elérhetőség: http://www.visegradsipalya.hu/

 

Győrújbaráti Síiskola

Rendszeres sportolási lehetőséget biztosít októbertől áprilisig a Győrújbaráti Síiskola. Aki unja a fitnessztermek bezártságát, annak igazi felüdülés lehet a 80 m-es műanyag pálya a szabadban.

Cím: 9081 Győrújbarát, Paperdő u.

Elérhetőség: http://www.gyorsi.hu/

 

Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen készülőben van, és idén a tervek szerint át is adják az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályáját, amelynek óriási, 9300 négyzetméteres fedése lehetővé teszi majd a négy évszakos sízést.

Elérhetőség: http://www.ujhelyisiiskola.hu/

Olvass többet a témáról: síelés