Profi magyar hokisok extrémkednek Prágában Hír

Red Bull Crashed Ice
2008/01/22
Hétvégén eldőlt, ki az a három hokis, aki képviselheti Magyarországot a február 23-i, prágai Red Bull Crashed Ice döntőjén! Nem meglepő módon az dobogóra profi hokijátékosok álltak.
Hirdetés

A szombati pesterzsébeti kvalifikációs futamon 40 amatõr és profi játékos törte a jeget és tán nem meglepõ, hogy a dobogóra azok kerültek, akik a mindennapi életben is gyakorlott versenyzõk. A sok hasalás és egymásnak feszülõ testek közül végül Kiss Gábor (FTC játékos, csatár, 27 éves, 16-szoros válogatott), Bontovits Márton (ferencvárosi nevelésû FTC hátvéd, Inline válogatott, 26 éves) és Juhász Zsolt (MAC-ban játszik, hátvéd, 19 éves, 9 éve hokizik) állhatott fel a dobogóra.

Prága már nem elõször ad otthon a Red Bull Crashed Ice -nak, de magyar még nem tudott gyõzni, bár 2003-ban Sándor Szilárd (Csíkszereda) a negyedik helyen végzett. A döntõig a fiúk még sokat gyakorolhatnak, bár valljuk be õszintén itthon egyetlen egy olyan pálya sincs, ami akár csak egy kicsit is megközelítené a cseh versenypályát, ami kb. 610 méter hosszú és 44 méter szintkülönbséggel rendelkezik, mindezt a belvárosban, kanyargós utakon felállítva.

Szóval a fiúknak nem lesz könnyû dolguk, ha helyt akarnak állni a többi 200 nemzetközi induló között, de így ennél több okunk van arra, hogy drukkoljunk nekik!

 

A végeredmény

1. Kiss Gábor

2. Bontovits Márton

3. Juhász Zsolt

Az edzéseken Bontovits Márton érte el a legjobb időeredményeket.
Hirdetés