A meredek újraértelmezése - Jeremie Heitz interjú

A meredek újraértelmezése - Jeremie Heitz interjú

Pintér László
Pintér László
2018/02/08
A Freeride World Touron elért összetett második helyezését aligha kell magyarázni. A világ legjobb extrém sízői között, változatos terepen, egy teljes szezonon át kiemelkedő eredményeket elérni csak a legjobbak képesek. A svájci Jérémie Heitz tudása és stílusa azonban a nagy és meredek falakon mutatkozik csak meg igazán.
Hirdetés

Megsíelni az Alpok legmeredekebb hegyeit

Még javában a Freeride World Touron versenyzett, amikor megszületett benne egy lista. Egy lista az Alpok 15 legmeredekebb hegyoldaláról, amelyeket meg lehet síelni. Egy extrém sízőnek erre sokszor egy élet is kevés, ő azonban két szezon alatt akarta teljesíteni. Az ötlethez társat is talált, a szintén freeride versenyző és hegyivezető Samuel Anthamatten személyében.

A végeredmény minden idők talán legjobb extrém sí filmje, amely egyben dokumentum jelleggel bemutatja az extrém sí európai fejlődését és legnagyobb alakjait is.

Nemrégiben a németországi ISPO outdoor és sí expón készítettünk interjút Jérémi Heitz-cel, aki már az újabb, még nagyobb listán dolgozik. Az interjút magyar felirattal itt nézhetitek meg. Utána pedig semmiképpen ne hagyjátok ki magát a filmet, a La Liste-et!

 

Beágyazni sajnos csak a francia nyelvű változatot lehet, aki az angolra kíváncsi, az megtalálja.

LA LISTE version française from TimeLine Missions on Vimeo.

  

Hirdetés