A 3 legjobb szilveszteri síút Hír

A 3 legjobb szilveszteri síút Hír

Baumann Viola
Baumann Viola
2013/12/18
Last minute síelés pezsgőbontással
Hirdetés

Nyilván lehet a Belvárosban is szilveszterezni, de nem véletlenül vagytok Mozgásvilág-olvasók, igaz? Mennyivel királyabb már a reggeli szürke város helyett a csillogó, fehér sípályát nézni? 

 

Jakuzzis síelés Donovalyban
Ha megvannak már a haverok, de még senki nem vállalta be a házibulit, esetleg kettesben terveztétek az év végét, mert végre Rá is időt kell szánni, vagy felpakolnátok a srácokat, hogy suli előtt még csúszhassanak egyet, akkor pötyögjétek be a GPS-be Donovaly-t, és indulás.

 

 

Először is, gyorsan kinn lesztek. Másodszor, a szlovákok hóágyúznak, úgyhogy lesz is min csúszni – hacsak be nem köszönt az ibizai nyár, erre az esetre vigyetek fürdőrucit. Meg amúgy is, ugyanis a panzióban (Penzión Encián), ahol még vannak szabad helyek (dec. 30-jan. 1-jei időszakot lekérdezve), wellness részleggel is szolgálnak, lehet lubickolni a pezsgőfürdőben, fitneszterembe menni, ha nem használtátok volna eleget a combizmaitokat, mert a hüttében üldögéltetek, és tőlem lehet akár visítozva rohangálni is a szauna és a havas kert között. Miután jól lefárasztottátok magatokat, büfévacsorával és reggelivel várnak.

A síbérletet mindenesetre még itthon vegyétek meg a Lupus-Travelnél, így 20%-kal olcsóbb lesz. Búék!

 

Freeride Újév Hochkaron
Most gondolkodtatok el, hogy mi is legyen a szilveszteri program, és rájöttetek, hogy Ausztriában akartok síelni? Ez szuper ötlet, azt leszámítva, hogy mások hamarabb kapcsoltak. Sebaj, ha mondjuk Hochkarra utaznátok, ami 413 km-re van Pesttől, 19 km-en lehet csúszni és van fekete pályája is, akkor még elcsíphetitek az utolsó szállásokat. Ugyan nem a sípálya aljában (ott ugyanis már mások buliznak majd), de tizen kilométerre akad még egy vendégfogadó: a Gasthof Eschauban kétágyas és családi szoba is foglalható még (2013. dec. 17.). A fedél mellett szaunával is szolgálnak, de ha éhen akarnátok halni, esetleg kipróbálhatjátok a büfé reggelit. Ha kialudtátok magatokat, Hochkaron minden lift jár, és a 20 pályából 16 már most nyitva van, addig meg még ki tudja, Holle anyónak hátha megesik rajtunk a szíve. A hochkari új vezetőség freeride paradicsomot szeretne gyúrni a környékből, ezért már ebben a szezonban vezetett freeride túrákon és freeride oktatáson lehet részt venni. A legtöbb szállás a környéken már foglalt, de talán még érdemes próbálkozni azokkal, akiktől levélben kell lekérni a szabad időpontokat.

 

 

Ha nem lenne elég a síelés programnak, akkor el lehet ugrani a 30 km-re levő Mariazellbe, ami jelentős történelmi múlttal, és egy csomó érdekes látnivalóval rendelkezik, ilyen pl. a mozgó Betlehem, vagy a Hubertus-tó.

 

BUÉK és éjszakai sí Szovéniában
Szóval jó lenne valami jó helyen szilveszterezni, ahol nem unatkoztok, és lehet róla mesélni a haveroknak meg a kollégáknak? Ja, nem, nem ezért utazik az ember szuper helyekre. Hanem azért, mert Pesttől mindössze 341 km-re lesíelhetitek az egész évi stresszt, és még szállást is találtok! Hogy hol van ez a kiváló ajánlat? Mariborban, ahol 41 km-nyi sípálya is vár egy szuper városon kívül. Persze lehet éjszaka is csúszni, és akkor tényleg különleges lesz a Szilveszter, de ha elég volt nappal, akkor a városban sem fogtok unatkozni. Itt még elég sok szabad szállás van, de azért érdemes mielőbb lefoglalni, nehogy az osztrák síterületek sorsára jusson.

 

 

Most még elérhető dec. 30 - jan. 1-jei időtartamra pl. a Hotel Bajt-Garni, ahol szaunával, fitneszteremmel, szoláriummal, és ami a legfontosabb, pingpong asztallal várják a kedves, megfáradt vendégeket. Szóval amíg a srácok szétforgózzák magukat, a felnőttek nyugodtan pókerezhetnek a pezsgősüveg mellett, vagy süttethetik a hasukat a mesterséges napon. Aztán másnap kipróbálhatjátok a sífutást, mert ha már új év, hát kezdődjön valami tényleg újjal, vagy beáshatjátok a fejeteket a hóba az erős macskajajt enyhítendő. Ezt Pesten a parkolóban mégsem olyan mókás megcsinálni, nem?

 

Szóval?
Boldog Új Évet!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés