Menü

2010.03.17.     Hozzászólás 0

16 érem a Nordic Star-nak

A játékok véget értek – és az Atomic Nordic Star fényes sikerekkel zárta a 2010-es vancouveri téli olimpiát

A játékok véget értek – és az Atomic Nordic Star fényes sikerekkel zárta a 2010-es vancouveri téli olimpiát, ahol 16 medált gyűjtöttek be: 3 aranyat, 9 ezüstöt és 4 bronzot!

Az Atomic Nordic csapat legvarázslatosabb pillanata volt negyedszerre is a pódiumra állni, az USA-egyesült-álom csapataként. Bill Demong volt az első amerikai Nordic Egyesület olimpiai bajnoka, míg Johnny Spillane három alkalommal is ezüst érmet szerzett az „Olimpiai Hattrick-ban”. Mi több Todd Lodwick-al közösen csapatversenyben lettek ezüstérmesek.

Felülteljesítettek az Atomic-terep síelői: Anna Haag (23) első olimpiai játékokon való megjelenésével kétszer nyert ezüstöt (pursuit és csapat sprintben). Claudia Nystad aranyat nyert csapat sprintben, és ezüstöt a csapatversenyben. A finn Riita-Lisa Roponen, a cseh Martin Jacks és Martin Koukal terepváltó versennyel vitték el a bronzot.
A Biatlon-Star, Christoph Sumann, kétszer is ezüstérmesként találta magát a pódiumon, pursuit számban és az osztrák csapattal.

 

100%-os csapat szellem! / 100%-os csapatjáték!

Roman Torferer, az Atomic Nordic rendezője így nyilatkozott játékosairól: „Atlétáink igazán nagyszerűen teljesítettek Vancouverben. Az egyéni versenyeink sikerei mellett nagyon boldoggá tesz a megszerzett 9 csapatversenyes érem, ami a csapat szellem fontosságát jelzi!” Erre a legjobb példaként a síugrók szolgálnak. Atomic-Star Wolfgang Loitzl az osztrák csapattal vált olimpiai bajnokká, Martin Schmitt és Michi Neumayer (Német) ezüstöt nyertek, míg a norvég Tom Hilde és Ander Bardal bronzot. A csapat szereplése a wax-staff értékelése szerint: „A feltételek nem mindig voltak kedvezőek; de a fiaink nagyszerű munkát végeztek, és a legjobb anyagokkal támogatták az atlétákat és lényeges információkat szereztek a sí fejlesztéssel kapcsolatban. Így aggályok nélkül hagyhatjuk el Vancouvert!”, összegezte Toferer az olimpiai játékokat.

Olvass többet a témáról: téli olimpia