Világbajnoki aranyat nyert a magyar rafting válogatott! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/05/22
Óriási magyar siker született a boszniai rafting-világbajnokság csütörtöki versenynapján. Férficsapatunk ugyanis aranyérmet nyert a downriver versenyszámban, amellyel az összetett versenyben is nagy lépést tett előre!
Hirdetés

Felemásan kezdődött, csodálatosan folytatódott az idei boszniai rafting-világbajnokság férficsapatunk számára: a z Iványi Gábor, Kormanik Soma, Ódor Csaba, Fodor Szabolcs, Kovács Zoltán, Schromm Barnabás, Simon Ádám összetételű csapatunk ugyanis megnyerte a csütörtöki downriver versenyszámot a vb új helyszínén, a Tara-folyón. 

 
Versenyzőink előzetesen tartottak attól, hogy a keddi gyengébben sikerült H2H szám után, a rosszabb időeredmény miatt nagyon hátulról kell rajtolniuk, ám a startból szinte tökéletesen jöttek el, azonnal az élre álltak, és így sok időt megspóroltak azzal, hogy nem kellett feleslegesen előzgetniük. Csapatunk szinte végig az élen haladt a 16 kilométer során, majd mindössze egy másodperccel nyerték meg a magyar rafting történetének első világbajnoki aranyérmét. A magyar egység ezzel a sikerrel nagy lépést tett előre az összetett versenyben is, hiszen az összességében megszerezhető 1000 pontból 400-at ér a downriver győzelem , vagyis az sem elképzelhetetlen, hogy a világbajnokság végeztével a magyar csapat az összetett versenyben is a dobogón zár majd. Szombaton a szlalom versennyel zárul a világbajnokság.



Szurkoljunk együtt, hogy sikerüljön az összetettben is a dobogóra állni a csapatnak!
Hajrá fiúk! Gratulálunk az aranyhoz, és a továbbiakban is sok sikert kívánunk, különösen a Mozgásvilág főszerkesztőjének Simon Ádámnak!
Hirdetés