Menü

2009.05.22.     Hozzászólás 0

Világbajnoki aranyat nyert a magyar rafting válogatott!

Óriási magyar siker született a boszniai rafting-világbajnokság csütörtöki versenynapján. Férficsapatunk ugyanis aranyérmet nyert a downriver versenyszámban, amellyel az összetett versenyben is nagy lépést tett előre!


Felemásan kezdődött, csodálatosan folytatódott az idei boszniai rafting-világbajnokság férficsapatunk számára: az Iványi Gábor, Kormanik Soma, Ódor Csaba, Fodor Szabolcs, Kovács Zoltán, Schromm Barnabás, Simon Ádám összetételű csapatunk ugyanis megnyerte a csütörtöki downriver versenyszámot a vb új helyszínén, a Tara-folyón. 

Magyar Rafting Válogatott!

 

Versenyzőink előzetesen tartottak attól, hogy a keddi gyengébben sikerült H2H szám után, a rosszabb időeredmény miatt nagyon hátulról kell rajtolniuk, ám a startból szinte tökéletesen jöttek el, azonnal az élre álltak, és így sok időt megspóroltak azzal, hogy nem kellett feleslegesen előzgetniük. Csapatunk szinte végig az élen haladt a 16 kilométer során, majd mindössze egy másodperccel nyerték meg a magyar rafting történetének első világbajnoki aranyérmét. A magyar egység ezzel a sikerrel nagy lépést tett előre az összetett versenyben is, hiszen az összességében megszerezhető 1000 pontból 400-at ér a downriver győzelem, vagyis az sem elképzelhetetlen, hogy a világbajnokság végeztével a magyar csapat az összetett versenyben is a dobogón zár majd. Szombaton a szlalom versennyel zárul a világbajnokság.


Magyar Rafting Válogatott!


Szurkoljunk együtt, hogy sikerüljön az összetettben is a dobogóra állni a csapatnak!

Hajrá fiúk! Gratulálunk az aranyhoz, és a továbbiakban is sok sikert kívánunk, különösen a Mozgásvilág főszerkesztőjének Simon Ádámnak!

Ajánló