Menü

2008.04.07.     Hozzászólás 0

Kvalifikálta magát a Kanyon Raft Team

Hétvégén zajlott le Tacenben (Szlovénia) a Rafting Európa Kupa, amely egyben az induló magyar csapatok számára az EB-re való kijutás jogának megszerzését is jelentette. Mind európai szinten, mind a magyarok között éles verseny folyt.


Fél tucat egykori síkvizi kenus - akik közül többen régóta vadvízi túravezetőként is dolgoznak  - elhatározta, hogy megmutatja a Világnak mire képesek a Magyarok az itthon hiánycikknek számító vadvizeken. A Kanyon Aktív szárnyai alatt létrejött a Kanyon Raft Team ami az elmúlt évek alatt több sikeres eredményt is magáénak mondhat. Tavaly nyáron a csapat kissé átrendeződve, egyértelmű céljának tűzte ki a 2008-as Európa Bajnokságot, amelyet az osztrák Salza folyón rendeznek.

Az arcunkba csapó vadvíz érintését és az Európa Bajnokságon való szereplést egy csapatra való leányzó is megkívánta, így a Kanyon Raft Team már férfi és női egységekkel is rendelkezik.

Természetesen a siker nincs ingyen és mások is vágynak rá. A hazai vadvízi túraszervező cégek közül a Hungaroraft a Rafting.hu és a Raftsport egységei is versenybe szálltak az EB-re jutásért.

 

 

A Tacen-ben megrendezett Európa Kupa így a magyar egységek számára válogató versenynek is számított egyben, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pártfogása tett hivatalossá.

A Kanyon Raft Team férficsapata sokakat megdöbbentő rutinnal vette 6os-ban a szlalom kapukat, igaz második próbálkozásra ügyesség helyett a kupa leglátványosabb sziklára akadását produkálták. Megjegyzendő, hogy ilyen helyzetből kevés csapatnak sikerülne kiszabadulni, ám a fiúk megoldották a helyzetet. Az első hibátlan kapukerülgetés nemzetközi mércével az 5. helyre volt elegendő. A többi magyar egység közül 12. helyen végzett a Hungaroraft és 13-ként a Rafting.hu. A lányok versenyében a Kanyon Raft lányai ezüstösen csillogtak, mögöttünk 3-ként végzett a Rafting.hu.

 

 

Egyedül a 6os sprint számban nem sikerült a Kanyon férfi csapatának első magyarként végeznie, a Hungaroraft 7-ént megelőzte a 11. helyet elért Kanyonos fiúkat. A Rafting.hu 12. helyen végzett.
A Kanyonos lányoknak annyira megtetszett az ezüstérem, hogy most is szereztek belőle egy csapatra valót.

 

 

A Kanyonos lányok összesen három ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek maguknak, a fiúk a négyes Sprint számban a 4. helyen végeztek. Az első és a második helyért való küzdelemről a fair play és sportdiplomácia jegyében lemondott a csapat. A bíró ugyanis 10 másodperces büntetést ítélt volna oda az ellenfél csapatának szabálytalan testkontakt miatt, amivel a Kanyon kerülhetett volna ki győztesként. Mivel saját meglátás szerint nem érezték jogosnak a büntetést, így bronzmérkőzésre kerültek a német egységgel. Bár utóbbiak keltek át előbb a célvonalon, elismerték, hogy nem volt könnyű dolguk a magyar csapattal.

Tacenben két számot, szlalomot és sprintet (head-to-head) rendeztek, ezért a magyar egységek vasárnap átautóztak a Soca folyóhoz Bovec-be, hogy a szintén EB-szám Down River-ben is összemérhessék erejüket, tudásukat. A  küzdelemben már csak a magyar csapatok szálltak vízre, amit egytől egyig a Kanyon Raft Team egységei nyertek egyértelmű időkülönbséggel.

 

 

A számokkal és matematikával nem kívánok fárasztani senkit, de a lényeg az, hogy a Horvátországban megrendezendő második válogató nem jelent komolyabb veszélyt a Kanyonos csapatnak, biztosnak látszik, hogy felölthetik nemzetiszínű mezüket a májusi Európa bajnokságon.

A Kanyon Raft Team férfitagjai: Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Kovács Zoltán, Erdélyi Zoltán, Schromm Barnabás, Iványi Gábor, Markovics András, Veres Csaba

A Kanyon Raft Team hölgytagjai: Kiss Kinga, Süveges Lilla, Bányai Zita, Zimits Kriszta, Egedy Nóra, Németh Erika, Kardos Zsuzsa

A Mozgásvilág.hu - mint a Kanyon Raft Team médiatámogatója - ezúton is sok sikert kíván a csapatnak!