A Kanyon Raft Team újra legyőzte Eúrópát Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/05/25
Május 17-20-án a Salza folyón rendezték meg az idei rafting Európa Kupa sorozat következő, ausztriai futamát, amely az új Kanyon Raft Team második komoly nemzetközi megmérettetése is volt.
Hirdetés
Ez a verseny a jövő évi Európa Bajnokság főpróbája is volt egyben , hiszen a rendezés jogát nemrég Wildalpen kapta meg. Bár a csapatok klub színekben indultak, megtalálhattuk köztük szinte az egész európai élvonalat; a német és olasz válogatott mellett eljöttek a legnevesebb cseh és szlovák versenyzők is. A Kanyonosok számára rosszul kezdődött a verseny, egy kisebb hiba következtében elvesztették az esélyt, hogy a sprintversenyben az élmezőnyben végezhessenek, így az egyik legerősebb számukban csupán a 10. hely jutott nekik. Az ezt követő szlalom versenyben -amihez leginkább hiányzik a vadvízi felkészülés lehetősége- már csak a sztárcsapatok tudták legyőzni a magyarokat, akik így az olasz és osztrák válogatott előtt az 5. helyen végeztek.
A másnapi hosszú távú (down river) versenyszámot a Kanyonosok a lehető legrosszabb helyzetből kezdhették : egy csoportban rajtolhattak ugyan az élen álló csapatokkal, de köztük az utolsó, hetedik rajtpozíciót kapták, tehát a legjobb európai csapatok mögül vághattak neki a közel egy órás küzdelemnek. Jó taktikával már a rajt után sikerült két hajót megelőzniük, de ez csak a kezdet volt. Egyenként érték utol a legnevesebb csapatokat, és jó erőbeosztással és taktikával megelőzni is sikerült őket: a szlovák és a német csapat után a két legjobb cseh csapat sem kerülhette el a sorsát. Egy kilométerrel a cél előtt a Kanyon csapata az élre állt, az ellenfelek pedig nem tudták tartani velük a lépést; a legjobb magyar csapat jó 30 méteres előnnyel nyerte a legnehezebb versenyszámot.
Ezzel a teljesítménnyel a Kanyon Raft Team az összetett versenyben is nagyot lépett előre, a németeket leszorítva a dobogóról 3. helyen végzett. A verseny megmutatta, hogy a kanyonosoknak vitathatatlanul ott a helye Európa élvonalában, jó lenne, ha a világ legerősebb csapataival is összemérhetnék magukat. Erre azonban egyre kevesebb esély látszik, hiszen már csak néhány hét van a Világbajnokságig, de sajnos továbbra sincs olyan támogatója a csapatnak, aki az utazás költségeit átvállalná.
Hirdetés