Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 23,17 km    szintemelkedés: 127 m    szintidő: 1 óra 22 perc     nehézség: Könnyű

Kerékpározás a Szőlőskert-útvonalon

A 23 km-es túra szőlőskerteken át a Wiener Neustädter Kanal (bécsújhelyi csatorna) mentén vezet és számos élményt kínál a borkedvelőknek.

Lankás szőlőskertek, romantikus falvacskák és a nagyszerű kulturális örökség tanúságai lépten-nyomon. Ezen a túrán a bor és művészet kedvellői számos érdekességgel találkozhatnak rövid idő alatt.

A túra kiinduló pontja és végállomása: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

Útvonal: Baden - Pfaffstätten - Weingartenradweg - Gumpoldskrichen - Mödling - Neu Gruntramsdorf - Guntramsdorf - Thermenradweg - Baden

 


Kerékpározás szőlőskertek mentén

1. A badeni tourinformtól indulunk és a „Weingartenradweg” táblát követjük. Elhaladunk a Casino Baden impozáns épülete, illetve a Kurpark mellett, majd Pfaffstätten bortermelő településéig folytatjuk utunkat. Onnan tovább tekerünk a szőlőskertekkel tarkított Bécsi Erdő termálrégiójában Mödlingig. Számos turisztikai látványossággal találkozhatunk út közben, mint pl. a Thallern borászat vinotékája vagy a bortermelés történetét feltáró „Weinbaumuseum” Gumpoldskirchenben.

Kerékpárút a szőlőskertek mentén Forrás: © Wienerwald Tourismus GmbH


2. 
Mödlingből dél felé vesszük az irányt Neu-Guntramsdorf irányába, majd az összekötő bringaúton Guntramsdorfba megyünk. Innen a Termál-kerékpárutat, vagyis az EuroVelo9-et követjük a bécsújhelyi csatorna mentén, ahol az iparosodás számos emlékével találkozunk, míg vissza nem érünk Badenbe.

Kényelmes kerékpározás a szőlőskertek mentén Mödlingig Forrás: © Wienerwald Tourismus GmbH


Az útvonal mentén minden településen betérhetünk egy ún. heurigerbe, melyek a termálrégió hagyományos borozói és nemcsak finom borokkal, hanem helyi finomságokkal is várnak.

Összesítés

A Kerékpározás a Szőlőskert-útvonalon hossza 23,17 km, az útvonal szintemelkedése 127 méter, szintideje 1 óra 22 perc, nehézsége könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: Bécsi-Alpok, szőlővidék, szőlőskert, Baden, Alsó-Ausztria, kerékpártúra, kerékpárút