Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 39 km    szintemelkedés: 350 m    szintidő: 4 óra     nehézség: Közepes

Balaton felvidéki kerékpártúra

A Balaton Bike Fest kerékpáros túrája.

Magyarország egyik legszebb vidékén haladunk, a Balaton Felvidékből kaphatunk kis ízelítőt, de vigyázat, ebben a túrában van egy kis szintemelkedés, ezért a kissé merészebb kerekeseknek ajánljuk. Azért nem kell arra számítani, hogy a Kékes tetőre mászunk fel, de nem árt tudni, hogy van egy kis "hupli” benne. Viszont a gyönyörű kilátás mindenért kárpótol!

 

Az útvonalról:

Balatonfüred, Tagore sétányról van a start és ide is érkezünk majd meg. Elindulunk a kerékpárúton, elhaladunk Tihany alatt, majd Aszófő, Balatonudvarinál átkelünk a főúton és haladunk tovább a bringaúton. Majd egy éles jobb kanyar után felmászunk Vászolyra (itt van a kis hupli), itt megpihenünk, feltöltjük kulacsainkat és magunkat némi energiával, majd átkerekezünk Dörgicsére és kezdődik a "gurulóverseny" Balatonakalira, közben megcsodáljuk a Balatont a "magasból". Leérve a Balatoni kerékpárúton jutunk vissza Füredre.

79207-79207.jpg

79207-79207_el.jpg

www.balatonbikefest.hu

Összesítés

A Balaton felvidéki kerékpártúra hossza 39 km, az útvonal szintemelkedése 350 méter, szintideje 4 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Péntek Szombat Vasárnap Hétfő
°C -1 / 8 5 / 10 5 / 8 3 / 13
mm 0.0 0.0 2.6 0.0
km/h 17.6 19.8 16.2 20.2

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: kerékpártúra, túraútvonal