Zánka bevált, némi taps még elkélt volna Hír

Vasvári Press
2011/07/25
Közel 500 kerekes a zánkai 24 óráson, Matusek Róbert egymaga mintegy félezer kilométert tekert
Hirdetés
Az elmúlt hétvégén, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum területén rendezte a Sportaktív SE az idei 24 órás hegyikerékpáros váltóversenyt . A július 23-24-ei viadalnak 16 kategóriában közel félezer indulója volt, a verseny – melyen a magyarok mellett szlovák, svéd, kínai, román, osztrák és svájci kerekesek is részt vettek – a fiatalok és felnőtt kategóriájúak körében egyaránt népszerű volt.   - Remek volt a hangulat, nagyon jól debütált az új, zánkai helyszín, kiváló a tábor infrastruktúrája; tekerhető volt a pálya az olykor eleredő eső ellenére is. Abszolút reális elképzelés, amit a verseny előtt nyilatkoztam , hogy itt 24 órás világbajnokságot lehet rendezni. Komoly csatákat láthattunk, több kategóriában is az utolsó percekben dőlt el az igen szoros verseny. Le a kalappal Matusek Robi előtt, aki munka mellett, hobbiból bringázik, ezúttal mintegy 500 kilométert tekert egyedül, terepen! Következő nagy versenyünk az augusztus 17. és 20. közötti Trans Hungária Maraton lesz, melyre ezúttal díjazásként nevezéseket is ajándékoztunk – összegzett Harangvölgyi András főszervező.
 
81734-IMG_9326.JPG

  A szóló kategóriát 92 körrel a Szlovákiából érkezett Matusek Róbert nyerte, duóban a férfiaknál Reznik Sándor és Boda Péter 100, nőknél Budai Anita és Cséri Szilvia 69, vegyesben Ladányi Miklós és Hudák Szilvia 55 kört teljesített. Szólóban a 15 esztendős Juhász Cintia egyedüli nőként ment végig, Panyik Sándor egykerekűvel; teljesítményük ennek tükrében is kiemelkedő. Női csapatok közül a Merkapt Maraton Team SE Csak Csajok 84, hobby I-ben a VKE Neslon Aminostar Almost Merida Racing Team 100, hobby II-ben a Sun City Riders 108, hobby II-ben a Szegedi Havasok SC 106, hobby IV-ben a Fonnyadt Makk 103, vegyesben a Galaxy Team Szombathely 105, elit I-ben a Káosz Amigos &Tóparti-party night riders&VKENelson-Aminostar 108, elit II-ben Szuzoltók 111, elit III-ban Sólyom Team Elit 109, elit IV-ben a Salgótarjáni HKE Velosport 103, elit vegyesben a Gödölloi Sport Klub &A& 106 kört teljesített a Zánkai tábor 28 hektáros erdős részén kialakított öt és fél kilométeres versenypályán. 
 
81734-IMG_9344.JPG
 

Helyszíni tudósítónk, egy Száguldó Virág "tollából":
Szombat reggel, a sátor tetején kopogó esőcseppek hangja nem volt annyira bíztató, ennek ellenére elkezdtünk készülődni, többen elindultak pályabejárásra. Végül úgy tűnik eleget fohászkodtunk a napsütésért, ugyanis 12h-re szép lassan eloszlottak a felhők. A rajt után kezdetét vette a folyamatos készenléti állapot. Csapatom, a Száguldó Virágok egy duo és egy 6 fős kategóriával nevezett, ezért nálunk folyamatos volt a pörgés . Délutánra már egész jól felszikkadt a talaj, nagyon jól tekerhetővé vált, nem volt tapadós sár. A pálya kitűzése elég változatos volt , voltak benne mászós, de pihentető gurulós, sűrűn kanyargós szakaszok is. A versenyzők szorgalmasan rótták a köröket, nem volt lazsálás, mindenki komolyan vette a feladatát. Az elit kategóriában volt, aki az 5,7 km hosszú pályát 11 perc körüli köridő alatt tekerte le, az átlag azért 15-20 perc közé esett . A folyamatos hangosbemondó tájékoztatásban helyet kaptak a lassabban tekerők eredményei is, előfordult, hogy valaki 40 perc körüli idővel tett meg 1 kört , őt nagy lelkesedéssel külön buzdították a verseny szervezői és a szurkolók is.
 
81734-IMG_9350.JPG
 
Vasárnap reggel fél 11h körül rosszabbra fordult az időjárás. Az eső ismét eleredt és maradt is, visszaváltoztatva ezzel a pályát csúszós mocsárrá, melyben gyakoriak voltak a kicsúszások is. Ennek ellenére a versenyzőkön töretlen lelkesedés volt látható, a folyós sártól elcsigázottan ugyan, de széles mosollyal estek be a célba 12 órakor.
Az eredményhirdetést mi is boldogan vártuk, mert a duo és 6 fős kategóriában is a 2. helyet szereztük meg.
Összefoglalva nagyon jó érzést hagyott mindegyikünkben a terep és a verseny élménye is, azonban jövőre több szurkolót várunk , mert belőlük viszont a csillebérci emlékekhez képest jóval kevesebb volt.  
81734-IMG_9400.JPG
  Teljes eredménylista : http://www.temposport.hu/download/2011_24h.pdf
Hirdetés