Vredestein kerékpárgumik már Magyarországon is!

Vredestein kerékpárgumik már Magyarországon is!

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Támogatott tartalom
2023/03/06
Országúti kerékpáros termékeik között rengeteg olasz elnevezést találunk, mountain bike fronton leginkább különböző vadmacskák neveit kapták a gumik.

A holland székhelyű Vredestein 1910-ben készítette az első kerékpárabroncsát, és azóta a kontinens egyik vezető gumigyártójává nőtte ki magát – napjainkban az Apollo Tyres Ltd. tagja. A cég fő profilja a gépjármű (személygépkocsi, SUV és furgon) abroncs, de a mezőgazdasági és ipari felhasználásra, valamint kerékpározáshoz tervezett termékek is megtalálhatók a kínálatukban. Gyártásuk nagy része Európában (Hollandiában) történik, de 2017 óta Magyarországon is van üzemük, ráadásul a legfejlettebb technológiával ellátott. 

Vredestein kerékpárgumik már Magyarországon is

Az innovatív kutatás-fejlesztés központjuk és a folyamatos tesztelések révén számos gumiabroncsuk rangos díjat nyert, valamint világrekordokat döntöttek használatuk során. Tervezésnél a precíz, biztonságos és problémamentes gurulás elérése a cél. 

Országúti kerékpáros termékeik között rengeteg olasz elnevezést találunk (Superpasso, Fiammante, Freccia, Superiore, stb.), melyek egyrészt az igen erős olasz bringás kultúrából, másrészt a legendás olasz formatervezőktől eredeztethetők, akik megformálták a Vredestein gumikat. Ilyen neves tervező többek között Giorgetto Giugiaro, olasz autóipari formatervező-mester, akivel 1999-ben kötött a cég partnerségi megállapodást. Mountain bike fronton leginkább különböző vadmacskák neveit kapták a gumik.

Hol kaphatók a Vredestein kerékpárgumik?

A Vredestein kerékpáros külsőket Magyarországon a Moped91 Kft. forgalmazza, közvetlen vásárlásra a Lynx Bike webshopban van lehetőség.