Szombaton indul a Határon Túra Hír

Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság
2011/08/09
Augusztus 13-án, szombaton startol Gyimesbükkről az Erdélyt és Magyarországot összekötő, nagyszabású kerékpáros túra.
Hirdetés
Az augusztus 13-a és 20-a közötti esemény legfőbb célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremtést az anyaország és a határon túl élő magyarság között. A mezőny 8 nap alatt, 100 települést érintve, Gyimesbükk és Budapest között 850 kilométert fog letekerni. Az esemény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, sport-nagykövete Pulai Imre olimpia- és világbajnok.
A tavalyi túrától eltérően idén nem Budapestről , hanem Erdélyből , az „ Ezeréves határtól ” indul a karaván, és a fővárosba, a Parlament elé érkezik. Menet közben a csapat kapcsolatot keres az útvonalba eső mintegy száz településsel és a túra médiapartnerein keresztül megmutatja ezeket a részben magyar többségű erdélyi városokat, falvakat. A túra célja továbbá, hogy az anyaországban élők számára kézenfekvő idegenforgalmi, turista célpontok legyenek ezen határon túli települések.
A Határon Túra 150 résztvevője és a hozzájuk út közben – egy-egy napra - csatlakozó, várhatóan több ezer kerékpáros Gyimesbükk, Székelyudvarhely, Szászrégen, Kolozsvár, Pádis, Nagyszalonta, Szarvas, Kecskemét érintésével, 850 km megtétele után, augusztus 20-án érkezik a Parlament elé, István király ünnepén.
Bővebb információ: www.hatarontura.hu
Hirdetés