Határon Túra augusztusban Hír

Vasvári Press
2011/06/16
8 nap, 100 település, 850 kilométer kerékpáron
Hirdetés
A 2010-es KorszakVáltó Határon Túra sikere után a Vuelta Sportiroda 2011-ben is megszervezi az Erdélyt és Magyarországot összekötő, nagyszabású kerékpáros túrát. Az augusztus 13. és 20. közötti esemény legfőbb célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremetést az anyaország és a határon túl élő magyarság között. A várhatóan több száz fős „mezőny” 8 nap alatt, 100 települést érintve, Gyimesbükk és Budapest között 850 kilométert fog letekerni. Az esemény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, sport-nagykövete Pulai Imre olimpiai és világbajnok kenus. Az eseményt pénteken délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be.
 
A tavalyi túrától eltérően idén nem Budapestről, hanem Erdélyből, az „Ezeréves határtól” indul a karaván, és a fővárosba, a Parlament elé érkezik. Menet közben a csapat kapcsolatot keres az útvonalba eső mintegy száz településsel és a túra médiapartnerein keresztül megmutatjuk ezeket a részben magyar többségű erdélyi városokat, falvakat. A túra célja továbbá, hogy az anyaországban élők számára kézenfekvő idegenforgalmi, turista célpontok legyenek ezen határon túli települések. Így a 2011-es túra szlogenje: Élmény. Teljesítmény. hiszen, az esemény egy életre szóló élményt nyújt a résztvevők számára és sportteljesítmény szempontjából is embert próbáló!
 
A Határon Túra 2-300 résztvevője és a hozzájuk út közben – egy-egy napra - csatlakozó, várhatóan több ezer kerékpáros Gyimesbükk, Székelyudvarhely, Szászrégen, Kolozsvár, Pádis, Nagyszalonta, Szarvas, Kecskemét érintésével, 850 km megtétele után, augusztus 20-án érkezik a Parlament elé; az esemény egyben a Nemzeti Ünnep részévé is válik.
A Határon Túrára elindult a regisztrálás, bővebb információk a rendezvény honlapján találhatóak: .
Hirdetés