Rockrider XC500 bemutató

Rockrider XC500 bemutató

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/05/28
Egyetlen bringa három stílussal
Hirdetés

A Decathlon szeretné végre eloszlatni a negatív sztereotípiákat az általa forgalmazott kerékpárokat illetően, amihez meglehetősen hatékony fegyver a Rockrider XC500, amivel akár három különböző féle bringánk is lehet.

Váza képes befogadni a 27,5", a 27,5"+ és a 29" kerékméretet is (vásárlásnál dönthetünk, hogy melyik méretű kerékkel kérjük), így extra kerékszett beszerzésével máris egy többfunkciós bringa boldog tulajdonosává válhatunk. Persze, most azt gondolod, hogy építgessen plusz kerékszettet, aki akar, de a legszebb az egészben, hogy a Decathlonban a Switch & Ride kerekeket készen, tárcsával, sorral kompletten szerelve emelheted le magadnak a polcról. Ezzel a megoldással tehát nem kell másik bringát venned, ha különböző stílusú tekerésekre vágysz, mert egyetlen bringával és több kerékszettel is meg tudod valósítani ugyanezt. Nyilván a kerékszettnek ára van, de még mindig töredéke egy új bringáénak.

 

Rockrider XC500 Forrás: Mozgásvilág
Rockrider XC500
Kép forrása: Mozgásvilág

Galériához klikk a képre!

 

A Rockrider XC500 egy vérbeli XC-gép, aktív felhasználásra tervezve, a strapabíró SRAM GX 1x11 váltószettel, RockShox Reba villával és SRAM Level T fékekkel. Nem elhanyagolható szempont, hogy a vázra, a kormányra, valamint a kormányszárra élettartam-garanciát kapunk. 

A váza kellően merev (ehhez járulnak hozzá az átütőtengelyes agyak is) és agilis, amivel kirobbanó felfeléket- és jól kontrollálható, technikás csiki-csuki lejtőzéseket tudunk abszolválni.

Egyedüli negatívumként a kormánymarkolatról vezérelhető lockout megoldást tudnám megemlíteni, amivel kissé kényelmetlen a teleszkóp lezárása, az ujjam rendszerint beleakadt a fékkarba.

Az 1x11 váltással leegyszerűsödik a megfelelő áttétel kiválasztása és sokkal több figyelmet szentelhetsz az élvezetes csapatásnak, a letisztult, vadítóan piros merevfarú vázzal a sztárfotókon is vagányul fogsz festeni.

 

Rockrider XC500

 

A kerékszetteket itt találod...

 

Hirdetés