Rainlegs - Esőben is száraz lábbal - Teszt és Vélemény

Rainlegs - Esőben is száraz lábbal - Teszt és Vélemény

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/12/17
A népszerű szabadidősportok - pl kerékpározás, futás - egyik legnagyobb ellensége a csapadék. A Rainlegs megoldás az elázás ellen és még cipekednünk sem kell miatta.
Hirdetés

Indulnál már... futni, bringázni, netán lovagolni, de lóg az eső lába, vagy már esik is. Nem szereted a vízhatlan nadrágokat, mert befülledsz, pláne, ha amúgy meleg a levegő. Persze elázni sem szeretnél, ha nekikezd esni.... és nehogy már emiatt mindig magaddal cipelj egy egész nadrágot - gondolod magadban.

 

Nos, ezekre az esetekre - első sorban kerékpárosok részére - lett kitalálva a Rainlegs ruházati kiegészítő, ami átmenet a "van rajtam esőnadrág" és a "nincs rajtam esőnadrág" között. Egészen pontosan egy comb-elülsőrészt-befedő-vízhatlan ruhadarab . Ha akarom picire összehajtva övtáskában, vagy akár övtáskaként viselem, eső esetén kibontom és száraz marad a nadrágom. Ez lenne az alapelv.

 

78244-rainlegs03.jpg Kép forrása: Evobike

 

A felső test után a comb az a testrész, ami esős időben a legjobban ki van téve az elázás veszélyének. Ha végignéztél már magadon egy esőben tekerés vagy futás után, biztos feltűnt az a folt, ami a nadrágodon éktelenkedett. A Rainlegs tervezői ennek a foltnak a mentén rajzolták meg a ruhadarab körvonalát.

A hősbringás csapadékos időben esőkabáttal és sárhányós bringával védekezik az elázás ellen. Alulra eddig vagy felvett egy teljesen vízhatlan nadrágot (ami szellőzés híján hamar befülled), vagy fehérneműig elázott. A Rainlegs arany középutat jelent a mindent-vagy-semmit kérdésben, hiszen amellett, hogy nem ázik el a lábunk, a szellőzés is megoldott.

 

78244-rainlegs02.jpg Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Az újonnan megvásárolt Rainlegs csomagolása mindössze egy kartonlap, amire az rá van tekerve éppen úgy, mint ahogyan a derekunkon, övtáska módjára is viselhetjük. Esőgyanú esetén csak magunkra csatoljuk és anélkül, hogy zavarna a mozgásban, esőzéskor pedig azonnal kéznél van. A gombokat kicsatolva kibomlik a két combra való takaró, melyeket a combunk tövében és a térdünknél kell csattal, illetve tépőzárral rögzíteni. Külön dicséretet érdemel hogy a térdnél lévő tépőzár fényvisszaverő anyagból készült, hisz mindig jól jön egy plusz láthatósági elem.

A térdnél lévő zselés betét a térdízület védelmére szolgál. Éppen annyira nyúlik ki, hogy a térdet még védje a közvetlen menetszéltől.

Viselése kényelmes, szinte alig észrevehető csekély súlya miatt. Esetleg az lehet zavaró, hogy a rendes nadrágzsebünk tartalmához (pénz, mobil, papírzsepi) csak nehézkesen férünk hozzá, ugyanakkor éppen ezek azok a tárgyak, amiket jó, hogy megvéd az elázástól. A comb tövénél lévő rögzítő szíj sem zavart egyáltalán, mint ahogy a kipróbálás előtt gondoltam.

 

Pudingpróba

Sokat kellett várni az esőre és így az élesben való tesztelésre is, de száraz időben viselve is jó szolgálatot tett a comb melegen tartásával és a menetészéltől való megóvásával. Majd jött az eső... és az igazi teszt. A Rainlegs - kétségeim ellenére - átment a vizsgán. A Rainlegs + felhajtott szárú nadrág (ez amúgy is alap a hosszú nadrágban bringázásnál) kombináció tényleg megvédte lábamat az elázástól. A teljesen száraz tekeréshez tehát összeállt a képlet: esőkabát + cipővédő + sárhányó + Rainlegs.

 

78244-rainlegs01.jpg Kép forrása: Evobike

 

Sajátosságából adódóan ugyan nem véd meg a felspriccelt pocsolyáktól, vagy a viharos, már-már vízszintesen szakadó esőtől bekövetkező alulról elázástól, de biztonságos és könnyen szállítható kiegészítő normál (nem szélsőséges) esős időjárás vagy szél esetén.

Első hallásra/látásra bizalmatlan voltam a Rainlegs-szel szemben. Az volt a benyomásom, hogy se-ilyen se-olyan volta miatt sem-erre sem-arra nem lesz használható. A használat közben viszont megváltozott a véleményem és az esős teszt végképp meggyőzött a Rainlegs létjogosultságáról, hasznosságáról.

 

Megjegyzés: 2006-ban EuroBike díjat kapott több más kerékpáros magazin mellett az ötlet és kidolgozás miatt.

 

A Rainlegs -et az -nál és viszonteladóinál tudod beszerezni! A különböző ruházatokhoz és kerékpárosokhoz különböző színekben és méretekben kapható a Rainlegs védő ruházat: szürke, fekete, fehér, farmer ; XS, S, L, XL ; Extra Small, Small, Medium, Large.   A jelenlegi (2014. április)  árlista alapján 9210 Ft-ba kerül.
Hirdetés