Plusz pénzt kap, aki biciklivel jár munkába Hír

inforadio.hu
2008/11/11
Az Egyesült Államokban jövőre lép életbe a Bicycle Commuter Act, amelynek értelmében azok a dolgozók, akik kerékpáron mennek a munkahelyükre, a hónap végén plusz 20 dollárt (négyezer forint) találnak a fizetési borítékukban.
Hirdetés

Az Egyesült Államokban jövőre lép életbe a Bicycle Commuter Act, amelynek értelmében azok a dolgozók, akik kerékpáron mennek a munkahelyükre, a hónap végén plusz 20 dollárt (négyezer forint) találnak a fizetési borítékukban, és ez után nem is kell adózniuk, valamint a munkaadók is elfeledkezhetnek róla adóbevallásukban.

 

"Ez a törvény végre egyenlő mértékkel méri azt, aki kerékpárral közlekedik és azt, aki tömegközlekedési eszközt vesz igénybe" - kommentálta elégedetten az intézkedést Andy Clarke, az amerikai kerékpárosok ligájának elnöke. A 20 dolláros akció, számítások szerint, 10 millió dollárba kerül.

 

A biciklis munkábajárásról szóló törvény csak egyike azoknak a gazdasági intézkedéseknek, amelyeket a 451 oldalas stabilizációs program előír, és amely 700 milliárd dolláros szövetségi tartalékot irányoz elő a jelenlegi válság kezelésére. A szakértők szerint a BCA azokhoz a marginális, általában szociális jellegű lépésekhez tartozik, amelyeket a kormányok beépítenek egy kevéssé népszerű törvénycsomagba a negatív hatások enyhítésére.

 

A törvény hathónapos próba és információs kampány után nyáron lép érvénybe. Azok is kapják majd a 20 dollárt, akik bizonyítani tudják, hogy rendszeresen kerékpároznak vagy az összeget új kerékpár, illetve kerékpározással kapcsolatos más tárgyak vásárlására fordítják.

 

A megkérdezett kerékpárosok győzelemnek tartják a BCA megszületését, annak ellenére, hogy - mint mondják - nem fognak tőle meggazdagodni, ugyanakkor elismerik, hogy válságos időkben takarékoskodni kell és ez az intézkedés erre ösztönöz.
Hirdetés