Négy KTM 2022 újdonság

Négy KTM 2022 újdonság

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/03/09
Az osztrák gyártó minőségi, fejlett tervezéssel készülő kerékpárjai minden évben sok kerékpáros szívét dobogtatják meg.

A KTM széles kínálatában éppúgy megtalálja kedvencét a hagyományos- és az elektromos rásegítéses kedvelő, mint a terepkerékpározni vagy a munkába kerékpárral ingázni vágyó bringás. A 2022-es termékkínálatból most négy, nagyon különböző élményt nyújtó modellt emeltünk ki:

KTM Macina Kapoho Master

Egy szuper könnyű és elegáns kerékpár, kifejezetten agresszív terep-felhasználásra tervezve. A csúcsminőségű karbon vázban a Bosch Performance Line CX 4. generációs elektromos rásegítéses hajtás rejtőzik – melyhez már elérhető a lopásvédelem, valamint applikáción keresztül személyre szabható a teljesítménye. Az alsócsőben 750 Wh kapacitású akkumulátor pakk lapul, mely bőséges energiát biztosít rengeteg kilométeren keresztül, miközben a motor 85 Nm nyomatéka könnyeddé tesz minden emelkedőt! 

Négy KTM 2022 újdonság-3
KTM Macina Kapoho Master
Négy KTM 2022 újdonság-3
Forrás: ktm-bikes.de

A terep egyenetlenségeit elöl egy Fox 36 Float levegős teleszkópvilla, hátul pedig egy Fox Float DPX2 rugóstag simítja ki, melyek kategóriájuk egyik legjobbjai. A Macina Kapoho Master különleges Dimmix kialakítású, azaz elöl 29”, míg hátul 27,5” átmérőjű kerekekkel lett szerelve, a könnyebb és hatékonyabb irányíthatóság és a nagyobb strapabírás elérése érdekében. 

A hatékony váltásért a Shimano XT rendszere felel, melynek 12 fokozatából mindig könnyedén megtalálhatod a számodra éppen legideálisabbat. 

Ha a terepen keresed a kalandot, és egy erőteljes társat keresel hozzá, akkor a Macina Kapoho Master kiváló választás!

Bővebb infó...

KTM Macina Aera 571 LFC

Elegáns, komfortos, erős. Ezekkel lehetne tömören jellemezni ezt az alacsonyátlépős alumínium vázra épített gyönyörű trekking kerékpárt, melynek alsó csövébe egy 500 Wh kapacitású akkumulátort rejtettek. Ehhez társul a Bosch Performance Line CX 4. generációs elektromos rásegítéses hajtás, mely 25 km/h sebességig nagy, 85 Nm nyomatékkal egészíti ki a pedálozásunkat! Ezzel nagyon kevés emelkedő lesz, amire nem tudsz feltekerni… 

Négy KTM 2022 újdonság-4
KTM Macina Aera 571 LFC
Négy KTM 2022 újdonság-4
Forrás: ktm-bikes.de

Az út egyenetlenségeit egy Suntour XCM villa 80 mm rugóútja és a ballonos Schwalbe Smart Sam gumik csillapítják. A menetközbeni komfortunkat az állítható dőlésszögű kormányszár is növeli. 

Egy jó trekking kerékpár tartozéka a sárvédő is, így természetesen a Macina Aera modellen is megtalálni, akárcsak a strapabíró csomagtartót is! Ha pedig rád sötétedne, akkor sincs gond, hiszen a bringa akkumulátoráról működő B&M Lumotec DOPP LEDes lámpája fényt hoz a sötétségbe. A váltásért a Shimano Deore 10 –sebességes rendszer felel.
 
A Macina Aera kiváló választás a könnyed trekking túrákhoz, legyen az bármelyik nagytavunk megkerülése, vagy az egyik borvidék felfedezése.

Bővebb infó...

KTM Life 1964

Ez a modell anno különlegességként készült a gyártó saját évfordulójára, de annyira jól sikerült, hogy azóta is stabil részét képezi a kínálatnak. Ha szeretsz kényelmes testpozícióban tekerni, ha szereted a minőséget, ha tetszik a funkcionalitás, akkor a Life 1964 kerékpárt is csípni fogod. Alumínium váza alacsonyátlépős kialakítású, így könnyedén felpattanhatsz rá, akár szoknyában is. 

Egy kiváló trekking kerékpártól elvárható módon sárvédőkkel, csomagtartóval – ráadásul nem is akármilyennel, hiszen a speciális Racktime rendszer került a bringára, amihez számos táska illetve kosár kompatibilis – és elülső-hátsó lámpákkal van felszerelve – a megfelelő fényáradatot a B&M LUMOTEC MYC lámpájának 50 Lux fényereje biztosítja, agydinamóról hajtva, így sosem kell foglalkoznod az elemek töltöttségével.

Négy KTM 2022 újdonság-2
KTM Life 1964
Négy KTM 2022 újdonság-2
Forrás: ktm-bikes.de

Az út egyenetlenségeit egy 63 mm úttal rendelkező, levegős rugózású Suntour teleszkóposvilla csillapítja, míg a kezeid komfortját ergonomikus markolatok növelik. A váltásért a minőségi Shimano Deore rendszere felel – elöl három, hátul 10 fokozattal. És ha már lendületbe jöttél, a hatékony megállás is fontos, ehhez a Shimano hidraulikus tárcsafékei kerültek a kerékpárra.

A Life modell nyergében úgy érzed, hogy tied az út, és önfeledten élvezheted az utazást.

Bővebb infó...

KTM X-Strada Master

Ha egy igazi mindenes kerékpárt keresel, melyből a lehető legtöbbet tudod kihozni, hiszen bringázás során nem szeretnéd a felfedezést a szilárdútburkolat végénél abba hagyni… Akkor neked egy gravel kerékpárra van szükséged. A neves osztrák kerékpárgyártó X-STRADA MASTER modellje a legjobbat nyújtja számodra, legyen szó aszfaltozott vagy dózer útról, teljesítményorientált vagy élvezetes tekerésről. 

A prémium minőségű karbon vázba és villába akár 45 mm széles gumikat is felrakhatsz, így sok fajta terepre fel tudod készíteni! Ahhoz, hogy a rosszabb útviszonyok során sem legyen szükséges lassítanod – hacsak más okból nem akarsz – a kerékpárt a strapabíró és kiválóan gördülő DT Swiss GR 1600 SPLINE CL kerekekkel szerelték.

Négy KTM 2022 újdonság-1
KTM X-Strada Master
Négy KTM 2022 újdonság-1
Forrás: ktm-bikes.de

A zavartalan váltásért a SRAM Rival 1×12 sebességes vezeték nélküli váltórendszer felel (mely a kábelek nélkül rendkívül letisztult kinézetet ad a kerékpárnak), míg a hatékony és jól adagolható fékerőt a SRAM Rival hidraulikus tárcsafékei szolgáltatják.

A komplett bringa súlya 9 kilogramm alatt maradt, így igazán robbanékony pedálozás vár!

Bővebb infó...

Még több részlet a KTM kerékpárokról

ktmteam.hu

ktm-bikes.at