Minden gurult a McDonald’s BringaMánia Napon Hír

Bringamánia
2010/09/14
Talán még soha nem sikerült ekkora területen ennyiféle kerékpáros programot összehozni...
Hirdetés
Sztárok, élsportolók, a legkülönbözőbb stílusok képviselői, ritkán látható sokszínű program várta egy egész napon át a bringázás szerelmeseit a budapesti Millenáris Velodrómban.
 
81016-BringaM-nia-Bringarally-a-Ligetben-H-ny-lakat-f-r-egy-bring-ra.jpg
 
Talán még soha nem sikerült ekkora területen ennyiféle kerékpáros programot összehozni, a McDonald’s BringaMánia Nap az egész család számára kínált aktív kikapcsolódási lehetőséget, vagy érdekes látnivalót. Testközelből láthatták a kilátogatók, ahogy a mindennapokban is bringával közlekedő sztárok, Till Attila és Puskás Peti versenyben mérkőznek meg egymással a BringaRingben, vagy a másik oldalon bepillantást nyerhettek egy nagyon nehéz extrém sportág, a kerékpáros triál legmagasabb szintű küzdelmeibe, a nemzeti bajnokság keretein belül.
 
81016-BringaM-nia-Bringarally-a-Ligetben.jpg
 
A legkisebbek számára a jó hangulatot a Kalákából ismert Gryllus Vilmos alapozta meg zenés bringás műsorral, hogy ezután órákon át jókedvűen gyakorolhassanak az ügyességi elemeket tartalmazó KRESZ-pályán, ahol később „óriási küzdelmeket” vívtak 3 éves korosztálytól kezdve. Ezalatt kezdetét vette a Bringa Rally, melynek lebonyolítása az oldtimer rallykra hasonlított leginkább, különböző feladatokkal a Városligetben kialakított pontokon.
 
81016-BringaMania-a-leger-337-sebb-bring-sok.jpg
 
Tovább érkeztek a sztárvendégek, Tilla és Puskás Peti is nekivetkőzött, hogy egy virtuális 500 méteres futamon feszüljenek egymásnak a BringaRingben, görgőre helyezett fixi kerékpárokon. Tilla bizonyult a gyorsabbnak, ideje még az egész napon át tartó összecsapások között is a jobbak között volt. A műsorvezető ezután hamar regenerálódott, s részt vett a Cyclechic.hu rendhagyó bringás divatbemutatóján is egy „nehézbombázó” kerékpárral, de a különleges szett még így is a szerényebbek közé tartozott a különböző kreációk között.
 
81016-BringaMania-Bajnokok-egym-s-k-zt-D-j-tad-Buruczki-Szil-rd.jpg
 
A kerékpáros betonteknőben ezalatt különböző futamok zajlottak, olyanok is kipróbálhatták, milyen kerékpárral a „karéjon” haladni, akik eddig esetleg csak tévében láttak ilyet. Mindeközben komoly sportértékkel bíró esemény is zajlott a Thököly-kanyar füves területén: a Triál Országos Bajnokság keretein belül mérték össze tudásukat a levegő urai. A magyar triálsport kiemelkedő alakja, Hegedűs László megismételve tavalyi teljesítményét – ügyessége mellett óriási állóképességről téve tanúbizonyságot – mindkét kategóriában, kis és nagykerekű bringával is bajnoki címet szerzett.
 
81016-BringaMania-Bringapl-Dep-ban-m-rk-337-z-s-el-337-tt.jpg
 
Más extrém bringás szakágak legjobbjai is bemutatóval szórakoztatták a közönséget. A nemrég BMX flatland-világbajnoki címet szerző Kun Ádám bemutatója még a legjobb dirt-ösöket, Nagy „Gizmo” Attila freestyle-csapatát is lenyűgözte, akik úgyszintén látványos műsorral, hatalmas ugrásokkal tartották fent a remek hangulatot. A srácok ráadásul amellett, hogy dupla műsort adtak délelőtt és délután, az extrém trükkökkel ismerkedni kívánó fiatalokat is tanítgatták a Gizmo-suli keretein belül.
 
81016-BringaMania-BringaTeszt-nem-rendeltet-sszer-369-haszn-lat.jpg
 
Mindemellett felsorolni is nehéz lenne a McDonald’s Bringamánia Nap további programjait: különböző kerékpárok tesztelése, városi mókázások, például bringapóló, egyhelyben álló verseny, kiszorítós-játék, defektszerelő és egyéb versenyek színesítették a kavalkádot, s délutánra már teljesen összekeveredtek a különböző stílusok és a közönség. Kipróbálva egymás bringáit, ápolva a kapcsolatokat az eltérő szakágak között, melyeket – természetesen nem megfeledkezve a szintén jelen lévő monociklisekről – összekötött a két kerék ezen a nagyszerű vasárnapi napon.
 
81016-BringaMania-Freestyle-Fejeket-leh-zni-.jpg
 
A McDonald’s BringaMániának azonban még nincs vége 2010-ben, ugyanis  október 2-án Győrben, az Ifjúság útján, a Barátság Sportparkban épül fel az ügyességi pálya és érkezik a számtalan szórakoztató program!
Hirdetés