Miért vennéd meg, ha még nem is próbáltad?

Miért vennéd meg, ha még nem is próbáltad?

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2014/10/14
Jövőre is vár a Merida Teszt Program
Hirdetés

A Merida volt az első márka itthon, mely felismerte a kerékpár vásárlók igényét a megfelelő szakszerű eligazításon felüli vásárlás előtti teszt lehetőségek iránt. Pontosabban, a Merida hazai forgalmazója, a BikeFun Hungary Kft. Pedig akkor még nem volt olyan nagy választék, mint most (elég ha csak a kerék méret választékra gondolunk: 26”, 27.5”, 29”, de a felhasználási kör is erősen specializálódott), mégis egyre népszerűbbé vált a program. Ennek immáron már hetedik éve…

Merida Test Center Logo Forrás: Bikefun.hu
Merida Test Center Logo
Kép forrása: Bikefun.hu

Merida Teszt Centerek
Bár közel 80 üzletben vásárolhatunk hazánkban Merida kerékpárokat, csak néhány büszkélkedhet a kiemelt státusszal. 2015-ben Budapesten négy, vidéken pedig kilenc kereskedő nyújtja ezt a lehetőséget. A Merida Teszt Programban megbízható háttérrel, kellő tapasztalattal rendelkező üzletek találhatók, így bátran támaszkodhatunk rájuk, ha a teszt mellett kérdés merül fel. Eme háttér a vásárlás után is kiemelt fontosságú, hisz bármi kérdés, vagy probléma felmerülne, tudjuk hova fordulhatunk megbízható segítségért.

 

Merida Test Center Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Merida Test Center
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Tesztelhető MTB-k
A hazai Merida forgalmazó, a BikeFun Hungary Kft. jövőre a mountain bike-ok közül két 27,5”-os kerekű összteleszkópost, a One-Twenty 7.800 illetve One-Twenty 7.XT-Edition modelleket illetve a 29”-os merevfarú Big.Nine 800 modellt biztosítja tesztelésre. Előbbi szériáról egyszerűen csak a leguniverzálisabb kerékpárként beszélnek, köszönhetően a 120 mm-es rugóútjának, a Floating Shock rugózási rendszerének, valamint a strapabíró váz kialakításának. Utóbbi pedig a teljesítményorientáltabb cross-country és maraton menők ideális választása lehet.

 

Tesztelhető Országúti és Fitness kerékpárok
Jó hír, hogy országúton kipróbálható lesz az új, aerodinamikus kialakítású Reacto modellcsalád több változata is, a karbon Reacto 4000 és az alumínium Reacto 400. A hétköznapi kerékpárosok számára tervezett, komfortos és gyors Ride-szériából is két modell tesztelhető lesz: a Ride 5000, illetve a Ride 400. Ezeken felül elvihetjük kipróbálni a Merida közkedvelt fittness kerékpárját is, a Speeder 300-D, mely alapjaiban egy Ride, csak egyenes kormánnyal szerelve, városi, „suhanós” közlekedésre kialakítva.

Persze nem minden üzletben lesz ott minden tesztbringa, ezért érdemes előre tájékozódni a forgalmazó honlapján (az új modell számozás hátteréről itt olvashatsz..).

 

Merida Test Center Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Merida Test Center
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

…és ha már tájékozódtunk, a teszthez nem kell mást tennünk, mint besétálnunk a hozzánk legközelebbi a Merida Teszt Programban részt vevő üzletbe, és jelentkezni próbára, majd kipróbálni a kívánt modellt.
A próbakörök végeztével a döntés meghozásához nyomós érv tud lenni még a 2015-től élettartamra kiterjesztett vázgarancia (a 140 mm-nél nagyobb rugóúttal rendelkező vázak esetében csak 3 év) tudata.

A teszt programról, illetve a programban részt vevő bringák elhelyezkedéséről, a partnerüzletek listájáról pontos információt kapsz a forgalmazó honlapján.

Hirdetés