Merida Crossway Urban 100 Hír

Házi Bernadett
Házi Bernadett - Támogatott tartalom
2016/05/25
A Merida Crossway Urban 100 egy valóban imádnivaló kerékpár hölgyek számára.

Crossway Urban Specifikáció

Váz

Crossway Urban TFS-D-Single-lady

        

Villa

Urban BC Rigid Alloy straight disc

        

Kerék

Merida comp Pro D
Maxxis Overdrive 35 ref
 

Hajtás

Shimano M3000
 

Váltó

Shimano M3000/Alivio
 

Fék

Tektro Auriga WS hydraulic 160
 

Nyereg

Crossway comfort pro lady

Súly

11,69 kg

CicaBetty szerint...

A tökéletes városi kerékpár megtestesítője, csodás retro stílusra hajazó dizájnnal (ha már úgyis minden második kerékpár amúgy is retro), csajos púderrózsaszín színe, könnyű súlya, filigrán kialakítása miatt hamar a lányok kedvencévé válhat. Még egy klasszikus kerékpárokról ismerős, homlokcső-pajzsot is előkotortak a padlásról (vagy terveztek most egy olyat, ami úgy néz, mintha...), akárhogy is, nagyon ötletes. Mindezt a retro dizájnt modern és minőségi alkatrészekkel töltötték meg, hogy a tekerési élmény már ne legyen nosztalgikus.

Merida-Crossway-Urban-100-13-.JPG

Merida-Crossway-Urban-100-13-.JPG
A merev első villa aszfaltos használatra predesztinálja, bár a fejcső dölésszöge és a villa egyébként gyönyörű, szélesedő vonalai miatt enyhén rázós utakon sem fog lerázni magáról. A nyeregcsőnél alacsonyan érkező felső vázcső nem rombolja le az összképet, továbbra is dinamikus marad a megjelenése. Bár az összképnek nem feltétlen tesz jót, szándékos és jól megalapozott döntés eredménye, hogy a kerekek gyorszár helyett csak megfelelő villáskulcs birtokában nyitható csavarokkal lettek rögzítve. Nem kell amiatt aggódnod, hogy a jól lelakatolt bringádat ugyan megtalálod, de kerekek nélkül., mert macerás és feltűnést keltő a szerelgetés. Igaz, ha magad szerelnéd a bringád defekt esetén, egy plusz szerszámot is kell majd magaddal vinned, ami egyébként bőven elfér a piperék között is. Ugyanilyen biztonsági megfontolásból a nyereg sem gyorszáras, amit viszont teljesen elegáns és feltűnésmentes.

Merida-Crossway-Urban-100-21-.JPG

Merida-Crossway-Urban-100-21-.JPG
A kábeleket a Crossway 100-hoz hasonlóan az alsó vázcsőbe épített "árokban" vezetik el és ezt egy műanyag lappal még lerögzítették. Ez egyszerre esztétikus és "szerelés-barát" megoldás.

A Merida Crossway Urban 100 azoknak is ideális választás, akik emeleten laknak, vagy gyakran kell emelgetniük a kerékpárjukat, ugyanis a gyári adatok szerint mindössze 11,69 kg-os kerékpárt valóban nagyon könnyen lehetett emelgetni, nem durrant be a bicepszem tőle.

Merida-Crossway-Urban-100-23-.JPG

Merida-Crossway-Urban-100-23-.JPG

A Merida Crossway Urban 100 egy valóban imádnivaló kerékpár hölgyek számára.