Merida Crossway 300 Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/05/25
Crossway, mely ugyanúgy helytáll és bringázás közben felhőtlen élményt nyújt aszfalton, és amikor elhagyod a szilárd burkolatú utat is.
Hirdetés

Merida Crossway Specifikáció

Váz

Crossway TFS-D

        

Villa

SR NCX-D LO 63

        

Kerék

Merida Comp D
Merida Speed 40 ref
 

Hajtás

Shimano T4010 octa
 

Váltó

Shimano Alivio/Deore
 

Fék

Tektro Vela hidraulikus
 

Nyereg

Cross Sport

Súly

13,38 kg

Milyen a Merida Crossway?

SiMoon szerint...

Az már biztos, hogy a Merida Crossway 300 nálunk járt példányának legszembetűnőbb tulajdonsága az élénk narancsárga fényezés volt és én ezt imádom. Személy szerint nagyon örülök az elmúlt években megjelent bátor színhasználatnak, miközben még mindig bőven a fekete-szürke színt választják legtöbben, legyen szó ruházatról, autóról, vagy akár sportszerről. A vidám megjelenés mellett balesetmegelőzési szempontból is előnyösnek tartom, ha autóforgalommal vegyítve közlekednék vele.

Merida-Crossway-300-5-.JPG
Merida-Crossway-300-5-.JPG

Amúgy a Merida Crossway 300 harsány színe nem arra hivatott, hogy egymaga eladja a kerékpárt, ebben a vázformának és a használt alkatrészeknek is nagy szerepük van. A váz a gyorsabb tekeréshez szükséges üléspozíció mellett olyan szép részletekkel is meg van áldva, mint a szépen szélesedő láncvilla, vagy a szépen eldolgozott hegesztések.

Az alkatrészek és kiegészítők összeválogatása is azon az elven alapult, hogy akár edzésre, túrára, vagy városi, mindennapos használatra bevethető legyen a kerékpár (úgyis mindig ezt kérdezik tőlem ismerősök: "egy olyan bringát szeretnék, ami mindenre jó"... hát tessék). A Crossway 300 abszolút alkalmas gyors tókerülésre, kompromisszumok nélkül, akár dózerúton, vagy aszfalton. Ha akarnám, az állítható szögű stucnival válthatnék a kényelmesebb és a sportosabb testhelyzet között és felszerelhetném sárhányóval, csomagtartóval, kitámasztóval, mert ezek felfogatási pontjai mind előkészítve állnak a vázon. A kényelmet a teleszkópos nyeregcső is tovább fokozza. 

Merida-Crossway-300-14-.JPG

Merida-Crossway-300-14-.JPG

A kábelek elvezetése az alsócső alján kialakított "kábelcsatornában" lett megoldva, ami így egyszerre esztétikus és könnyen szerelhető megoldás.

A hidraulikus Tektro Vela tárcsafék akkor is harap, ha elkapott egy kiadós zuhé, vagy egyéb latyak nehezíti az utazást. A nálunk járt kerékpárok közül a Merida Crossway 300 abszolút esélyes a legjobb sportos trekking kerékpár címére.

KisDzsoni szerint...

Felhasználást illetően a Cube Hybrid tökéletes ellentettje. Sportos és harsány. Ez lehet a mottója a Crossway 300-nak. Városi használatra a sportosabbaknak, futár stílust kedvelőknek javaslom. Nekem speciel nagyon tetszik, de fel kell hívni a figyelmet, hogy a vas viszonylag „csupaszon” érkezik ezért 1-2 aprósággal nekünk kell felpimpelni. Azért a fényvisszaverős külső itt is alap!

Kényelmi szempontból érdekes apróság, hogy sportos a karaktere ellenére teleszkópos nyeregcsővel szerelt a gép. Gondolom a német tervezők a Kelet-európai piacra is gondoltak. :)

Merida-Crossway-300-25-.JPG

Merida-Crossway-300-25-.JPG

Említésre méltó az állítható stucni és a harapós gumi mintázat. Aki esetleg hegyeken vagy föld utakon keresztül jár munkába, vagy hasonló terepen túrázna egy akár több napig tartó kiránduláson, annak tökéletes társ a Crossway. 

Suna szerint...

Sportos megjelenés, vagány, feltűnő szín. Nemcsak a bogarak, de fiatalok vagy a feltűnést keresők kedvence is lesz. Minőségi összeszerelés, illetve alkatrészek. Hétvégi családi, baráti bringázáshoz szívesebben használnám, mint a mindennapi munkába és kávézóba járáshoz a felszereltsége miatt (cross bringaként nincs rajta gyárilag sárvédő, csomagtartó, lámpák, kitámasztó, láncvédő).

Merida-Crossway-300-32-.JPG

Merida-Crossway-300-32-.JPG

Tudom, a cross kerékpárok, nem trekking kerékpárok. Bor és egyéb ital szállítása nehézkes, csak táskában megoldható.  A kormány a váltók és a markolat kialakítása nekem bejött, nyereg is sportos, de még kényelmes, a bringa pedig kellően dinamikus és gyors menet közben.

Hirdetés