Made in Austria – KTM 2018 Hír

Made in Austria – KTM 2018 Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/04/03
A több mint 50 éves osztrák cég 2018-as kínálatából válogattunk néhány figyelemre méltó modellt.

A KTM-nél igen büszkék, és minden okkal tehetik, hogy az 1964 óta létező cég a mai napig Ausztriában készíti kerékpárjait. Köszönhetően a minőségnek, valamint a folyamatosan változó igényeket követő technológiáknak és fejlesztéseknek, a gyártó termékei meghatározó helyet foglalnak el a globális piacon.

 

KTM Macina Kapoho 271 8 PT-CX5I

Az aktuális trendeket követve, a KTM is nagy figyelmet fordít az e-bike kategória fejlesztésére. Ezen törekvések eredménye az új Macina Kapoho, mely egy összteleszkópos, 160 mm-es rugóúttal rendelkező mountainbike.

KTM Macina Kapoho 271 8 PT-CX5I Forrás: KTM
KTM Macina Kapoho
Kép forrása: KTM

A motorkerékpárok fejlesztésével szerzett tapasztalatokat sikeresen ültették át az e-bike szériába, így minden terepen megállja a helyét. A DiMMiX (Dimension Mix) technológia révén elöl egy mindenen komfortosan átgördülő, jól kezelhető 29 collos-, hátul pedig egy strapabíró, ballonosságából eredően extra komfortos és biztonságot nyújtó 27,5+ collos kerék található a kerékpárban. Hiába a kerekek különböző felni mérete, az azokra szerelt gumiköpenyek külső átmérője megegyezik, így nem lesz furcsa használatkor. A Bosch PowerTube-nak és a teljes integrációnak köszönhetően a modell igazi vizuális élményt nyújt. A teljesítményért pedig az e-bike piac egyik legerősebb motorja, a Bosch CX gondoskodik.

 

KTM Macina Gran

Ez az e-bike modell kifejezetten a napi ingázók, munkába járók, városi felfedezők kegyeit keresi.

KTM Macina Gran Forrás: KTM
KTM Macina Gran
Kép forrása: KTM

Tervezésénél a lehető legkisebb karbantartás szükséglet (8 sebességes agyváltó, tárcsafékek), a városi közlekedésben felmerülő igények (sárvédők, integrált zár, világítás) valamint a tökéletes komfort (40 mm-es headsock rugózás, Bosch Performance motor) mellett a sikkes kinézetre is nagy figyelmet fordítottak. Az alsó csőbe integrált akkumulátor és motor elegáns, és mégis sportos külsőt nyújt. Az 500Wh-s akkumulátor pedig biztosítja, hogy elérd a célodat és még bőven maradjon energia a visszaútra is.

 

KTM Macina Tour

Amikor kevesebb sportosságra és eleganciára vágysz, de az e-bikeok nyújtotta komfortot szeretnéd élvezni, akkor jön a képbe a Macina Tour modell.

KTM Macina Tour Forrás: KTM
KTM Macina Tour
Kép forrása: KTM

A 60 mm-t mozgó első teleszkópja, valamint a különleges parallel nyeregcsője kellő komfortot biztosít városi és országúti környezetben is. Alkatrész felszereltsége révén minden helyzetben megállja a helyét – legyen az csapadék, vagy rossz látási viszony, míg az 500 Wh-s akkumulátora pedig segít, hogy nagyobb felfedező utakra is bátran elindulj.

 

KTM Macina City

Könnyed és környezetbarát városi közlekedés. A Macina City modelljével kényelmesen bevásárolhatsz, átugorhatsz a barátnődhöz/barátodhoz, vagy akár bejárhatsz a munkahelyedre.

KTM Macina City Forrás: KTM
KTM Macina City
Kép forrása: KTM

A Shimano Nexus 8 sebességes agyváltója szinte karbantartásmentes és kellő áttétel-tartományt kínál, hogy a Bosch ActiveLine motorjával együtt minden helyzetben komfortosan és dinamikusan haladhass. A sárvédők és csomagtartó, valamint a kis átlépési vázmagasság tovább fokozza a kényelmedet, minden időjárási körülmény közepette.

 

KTM Myroon Master 22

A Myroon-széria könnyebb és erősebb, mint valaha. A merevfarú karbon váz – melynek gyártásához több forradalmi technológiát is felhasználtak, mint például nanotechnológiát, valamint a csövek belső felületét egyenletesebbé alakító technológiát – mindösszesen csak 975 gramm!

KTM Myroon Master 22 Forrás: KTM
KTM Myroon Master
Kép forrása: KTM

Ez a mountain bike robbanékony, igazi fegyver a hozzáértő kezekben – pontosabban lábak alatt. Az 1×12 Sram GX Eagle hajtás megfelelő áttételeket nyújt a 29”-os kerekek meghajtásához, miközben az összsúlyhoz alig ad hozzá – a komplett kerékpár 10 kilogramm alatt van! Ha a versenyző szellem benned lakozik, ezt a modellt ki kell próbálnod!

 

KTM Penny Lane 27.24 Disc H

Sportos, kényelmes és csajos - tömören a modell esszenciája. Bár a 27,5 collos kerekű mountain bike-ra alap-kategóriájú felszerelés került, így versenyre nem feltétlen, de egy vagány és kellemes túrára mindenképp bármikor elindulhatsz vele!

KTM Penny Lane 27.24 Disc H Forrás: KTM
KTM Penny Lane
Kép forrása: KTM

 

KTM Revelator Alto 4000

Sebesség és ultrakönnyű súly mindenekfelett – ezt kínálja minden Revelator Alto modell. A nano-technológiával készült karbon váz nagyon erős, miközben súlya nem éri el az 1 kilogrammot!

KTM Revelator Alto 4000 Forrás: KTM
KTM Revelator Alto
Kép forrása: KTM

Egy ilyen kerékpártól már elvárható, hogy a lehető legprofesszionálisabb váltást és hajtást kapja, így nem csoda, ha az Alto 4000 a Shimano Dura Ace Di2 elektromos váltórendszerével és Dura Ace hajtásával lett szerelve. A karbon DT Swiss PRC kerékszettek tovább fokozzák az ultrakönnyű súlyt, és a kerékpár szuper kezelhetőségét. A letisztult kinézetet a teljesen integrált vezetékek és nyeregcső rögzítés biztosítja.

 

KTM Life 1964

A gyártó, a trekking kerékpárok gyártásában nagy múlttal rendelkezik. Ezen sokéves tapasztalatnak, valamint szakértőinek köszönhető, hogy ezen kategória modelljei nem csak megbízhatók, de kényelmesek is.

KTM Life 1964 Forrás: KTM
KTM Life 1964
Kép forrása: KTM

2018-ban újdonság az új KTM fejcső, a kormányszár és az egyedi KTM/Suntour villa – a kormány kifordulás-gátlóval szerelt villa még biztonságosabbá teszi a bringázást. Természetesen a kerékpáron megtaláljuk a sárvédő-, csomagtartó-, és világítás-felszereléséhez szükséges kialakításokat. A kitámasztó alapfelszerelés. A triplán húzott alumínium csövek filigrán külsőt kölcsönöznek a kerékpárnak.

 

KTM Life Track

A trekking kerékpár-kínálat alsó régióját erősíti ez a modell. Bár felszereltsége talán nem prémium, azok feladatukat megbízhatóan végzik. Sárvédő, csomagtartó, világítás és kitámasztó felszerelési lehetőség a vázon.

KTM Life Track Forrás: KTM
KTM Life Track
Kép forrása: KTM

 

Bővebb termék információ a oldalán.