Lesz-e idén Gemenci Nagydíj? Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/01
Képesek vagyunk a Nagydíjat megszervezni és lebonyolítani, de jelen gazdasági helyzetben arra nem, hogy az ehhez szükséges anyagi hátteret megteremtsük.
Hirdetés
Az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) 15 éve kötődik a Gemenci Nagydíj országúti kerékpárversenyhez, öt éven keresztül főszervezői voltak, az azt megelőző években pedig segítőként vettek részt a lebonyolításban. A viadal, mely a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) kategóriáját is megkapta, 35 év után, idén, ilyen formában, az IFU által nem kerül megrendezésre. Az indokokat Ignácz György , korábbi főszervező közleményben tudatja.
  „ Egyesületünkről tudni kell, hogy elsősorban szabadidősport és turisztikai programok szervezését, turisztikai fejlesztések megvalósítását tűzte ki célul. Számunkra a Gemenci Nagydíj nem a versenysportot, sokkal inkább Szekszárd és a régió egyik turisztikai attrakcióját jelentette. 2005-ben szükségállapotban vettük át a verseny szervezését. Az addigi rendezők akkor úgy döntöttek, hogy nem tudják tovább vinni az eseményt, belefáradtak a sok év munkájába. Egyesületünk az elmúlt években számos turisztikai eseményt valósított meg, foglalkozunk a fiatalok nevelésével, utánpótlás-neveléssel a természetjárás szakágaiban és a túraversenyzésben; komolyan teszünk a civil szektor fejlesztéséért is.
Önkénteseinkkel képesek vagyunk a Nagydíjat „a nagykönyvben megírtak” szerint megszervezni és lebonyolítani, de jelen gazdasági helyzetben arra nem, hogy az ehhez szükséges anyagi hátteret megteremtsük. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség által támasztott követelmények betartása érdekében a költségeink folyamatosan emelkedtek. A gazdasági válság hatására az üzleti szféra támogatása csökkent, pályázati kiírás hiányában állami dotáció nem volt, egyedül a helyi önkormányzattól kapott hozzájárulások mutattak növekvő tendenciát a korábbi évekhez képest.
Egyesületünk a rendezvény megszervezésével, azzal, hogy a rendezvény költségvetéséből hiányzó összeget kipótolja, kockáztatná alaptevékenységeit és működését, ezért elnökségünk fájó szívvel, de úgy határozott, hogy az idei évben nem szervezi meg a Gemenci Nagydíjat.
A Gemenci Nagydíj idején hagyománnyá vált T -Mobile Szekszárdi Kerékpáros napot május 8-án továbbra is megszervezzük, az amatőr kerékpárosok számára .”
Hirdetés