Láthatóság a lámpán túl Hír

(x) - Támogatott tartalom
2014/10/21
A lámpánál nem áll meg a kerékpáros láthatóság

A KRESZ meghatározza a kerékpáron kötelezően előírt láthatósági felszerelést, de szerencsére nem kell ennyivel megelégednünk. Az alábbiakban bemutatunk néhány kerékpáros felszerelést, kiegészítőt, ami alapfunkcióján felül a láthatóságot is növeli. 

 

UVEX city i-vo sisak
A kerékpáros sisak azon felül, hogy baleset esetén megvédi a fejet a sérüléstől, a megelőzésben is segíthet, ha láthatóságra is kihasználjuk. Az Uvex city i-vo fejvédő beépített hátsó lámpával és fényvisszaverővel is fel van vértezve.

UVEX city i-vo sisak
UVEX city i-vo sisak

Inmould technológiával készült városi kerékpáros sisak. Háromszög alakú hátsó sisak világítás, fényvisszaverő pánt és logó. 3D IAS fejméret állító rendszer: állítható kerület és magasság. Monomatic csat: egy kézzel is könnyen nyitható-zárható-állítható csat . FAS strap pánt: Fast Adapting System, fokozatmentesen állítható pántok a tökéletes illeszkedésért. 24 szellőzőnyílás. Mosható párnázás. Bogárháló.  Levehető napellenző. 240 g súly. 
25 990 Ft

 

 

BASIL Sport Desing egy részes kerékpáros válltáska
A kerékpáros válltáska egy hatalmas kihasználatlan felület... általában.

BASIL Sport Desing egy részes kerékpáros válltáska
BASIL Sport Desing egy részes kerékpáros válltáska

BASIL SPORT DESIGN-COMMUTER BAG, kerékpáros válltáska, kiváló minőségű anyagból, a fő rekesz összehúzó zsinórral, kibélelt Tablet/Notebook rekesszel, belső zsebekkel, első zsebbel, fogantyúval, vállpánttal, esőhuzattal, Hook On-felerősítő rendszer, extra fényvisszaverővel, 18L-es, fekete
14 830 Ft

Bővebben...

 

 

POLISPORT Bilby RS gyerekülés
Ha szállítottál már gyereket kerékpáron, akkor gondolom Te is érezted, hogy jelentősen megnő a biztonság iránti igényed. Éppen ezért örvendetes és igazából alapvető is lenne, hogy a bringás gyerekülés is jól látható legyen korlátozott látási viszonyok között is.

POLISPORT Bilby RS gyerekülés
POLISPORT Bilby RS gyerekülés

Dönthető, hátra a nyeregcsővázra szerelhető gyerekülés. 20%-ban ülőlappal együtt dönthető, a kényelmes szunyókálásért. Alkalmas 9-22 kg közti gyerekek szállítására. 5 pontos, állítható biztonsági öv kényelmes párnázással. 12 fokozatban állítható lábtámasz. Két oldalsó és egy hátsó reflektív, nagy méretű matrica a jobb láthatóságért. Ergonomikus háttámla kialakítás a sisak számlára. Mosható párnázás. UV álló anyag. A gyerekülést egy gyors rögzítéses konzollal lehet felerősíteni a vázra. A gyerekülés váztól való távolsága 3 fokozatban állítható, hogy a különböző korú gyerekek komfortos közelségben legyenek a szülőtől.
24 990 Ft

  

 

AXA Greenline 30 első és 2 LED-es hátsó tölthető lámpa szett
Végezetül csak vegyünk sorba pár lámpát is, hisz önmagában a fényvisszaverő elemek sem nyújtanak kellő láthatóságot.

AXA Greenline 30 első és 2 LED-es hátsó tölthető lámpa szett
AXA Greenline 30 első és 2 LED-es hátsó tölthető lámpa szett

Környezetkímélő, mivel a lithium-polymer akkumlátor több, mint 1.000 töltési ciklust is kibír. USB-ről tölthető. Elegáns design. Rugalmas szilikon pánttal rögzíthető. A szett egy 30 luxos első, egy két LED-es hátsó lámpát és egy USB töltőkábelt tartalmaz. 

Első lámpa: ütésálló műanyag borítás, szilikon pánt. Három fokozatban állítható fényerő. Látni lehet vele 65 m-ig , látszik 3.500 m-ről. A lencsekiképzésnek köszönhetően oldalról is látható. 3 óra töltési idő. Elemtöltés visszajelző. Vízálló. 

Hátsó lámpa: ütésálló műanyag borítás, szilikon pánt. Rögzíthető a nyeregcsőre, a nyeregre vagy akár egy hátizsákra. Három kapcsoló beállítás: 1 LED-del 300 m-ről látszik és 4 óráig világít, 2 LED-del 1.200 m-ről látszik és 3 óráig világít, kikapcsolt állapot. 220 fokban, tehát oldalról is látszik. 1,5 órás töltési idő. Elemtöltés visszajelző. Vízálló.
16 990 Ft

 

 

AXA Luxx 70+ dinamós első lámpa
Reneszánszukat élik a dinamós lámpák is, amikkel elfelejtheted az elemcserét és akkufeltöltést. A mai dinamós lámpák már olyan extrákkal is rendelkeznek, mint a sebességfüggő fényerő, az automata bekapcsolás, vagy akár az elektromos kütyük (telefon, GPS, stb.) töltésére szolgáló USB-kimenet.

AXA Luxx 70+ dinamós első lámpa
AXA Luxx 70+ dinamós első lámpa

Nagyon erős 70 lux LED fény, több mint 50.000 óra élettartam. Nagy fényeloszlás - beleértve a az út szélét is. A tökéletes lencsének köszönhetően oldalról is jól látszik a kerékpáros. Az Intelligent Beam Technology segítségével kisebb sebességnél egy nagy fénynyalábot vetít a kerékpáros elé, míg nagyobb sebességnél két fénynyaláb jelenik meg: egy a kerékpáros előtt közvetlenül és egy távolabb, hogy időben reagálni tudjunk az úton lévő akadályokra. Steady funkció, parkoló fény, a lámpa égve marad 4 percig miután megállt kerékpár. Kapcsolóval ki/be kapcsolható. Bekapcsolt állapotában az automata üzemmód garantálja, hogy szürkületkor bekapcsol a lámpa, nappali fénynél kikapcsol. Technika: Működtethető hagyományos - és agydinamóval. Karcsú, kompakt sportos fényszóró, levehető prizmával. Víz-és ütésálló. Kényelem: Robosztus rögzítő elem. 2 forgásponton állítható szár a tökéletes helyet beállításáért. On/off kapcsolóval, automata üzemmóddal. Látni lehet vele 95m-ig, látszik 6.000m-ről. 14 km/h sebesség felett a lámpa szárán található USB kimenetről tölthetjük a GPS-ünket, tabletünket vagy telefonunkat.
32 390 Ft