KTM gravel kerékpár 2022

KTM gravel kerékpár 2022

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2022/05/10
Ha nem számít az út minősége és jellege, ha szeretsz lendületesen bringázni, akkor a KTM gravel kerékpárjainak egyike kiváló választás számodra! A különböző igényekhez különböző modelleket kínálnak, így nem kell feltétlen a megvásárolt új bringádat még átszerelgetni, tunningolni. Minőség, és sok évtizedes tapasztalat található meg minden modellben.
Hirdetés

KTM X-Strada Master

Legyen szó akár városi környezetről és a mindennapi munkahelyre ingázásról, akár egy laza Balaton kerülésről a haverokkal, akár egy csomagokkal felpakolt felfedezős túráról, az X-STRADA MASTER nyergében kényelmesen és tempósan tekerhetünk ezen helyzetekben is. 

KTM gravel kerékpár 2022-4
X-STRADA MASTER
KTM gravel kerékpár 2022-4
Forrás: KTM Bikes

A prémium minőségű karbon vázban és villában elég helyet hagytak a tervezők a szélesebb külsők számára is, így ha a terep megkívánja, akár a gyári 40 mm széles gumiknál szélesebbet is használhatunk – a DT Swiss felnik pedig bírni fogják a strapát itt is, ott is! Ráadásul mind a váz, mind a villa kapott sárvédő- és csomagtartó szemeket, így könnyedén vérbeli mindenes paripává alakíthatjuk.

A tempósabb élményt a 9 kilogramm alatti össztömeg, és a SRAM Rival 1×12 sebességes váltása biztosítja, melyhez természetesen hidraulikus tárcsafékek járnak, hogy a szükséges fékerő minden helyzetben adott legyen.

Az X-STRADA MASTER nyergében szinte csak rajtad múlik, hol ér véget az utazásod.

KTM X-Strada 10

Azok számára lehet ideális választás az X-STRADA 10, akik a karbonnál jobban kedvelik az alumíniumot, és kedvezőbb árú, de hasonlóképpen sokoldalú gravel kerékpárt keresnek. Akár csak a nagy testvére, ez a modell is nagyszerű partner mind városi-, mind országúti-, és mind pedig a szántómezők és hegyek között is.

KTM gravel kerékpár 2022-3
X-STRADA 10
KTM gravel kerékpár 2022-3
Forrás: KTM Bikes

A 6061 alumíniumból készült vázba egy prémium minőségű karbon villa került, mely segít csillapítani a rezgéseket. Mind a váz, mind a villa kialakítása révén, ha a terep úgy kívánja, akár szélesebb külsőket is használhatunk – bár gyárilag 40 mm széles gumikkal szerelik, igény esetén ennél szélesebbet is felszerelhetünk, a DT Swiss felnik pedig bírni fogják a strapát!

2×11 sebességes Shimano GRX váltás segítségével könnyen megtalálhatjuk a helyzetnek megfelelő áttételezést és sebességet. Ha pedig a tempónkat redukálnánk, az időjárás-függetlenül mindig megfelelő fékerőt a Shimano GRX hidraulikus tárcsafékei biztosítják. 

Az osztrák gyártótól szokatlan színben is elérhető!

X-Strada 20 Fit

Aki már tekert országúti- vagy gravel kerékpárral, az biztosan fogta már a kormányt felül, hiszen kényelmes testtartással jár, és az alsó fogást csak a nagyobb tempó igényli – de hát vagyunk egy páran úgy, hogy szeretünk könnyed ráérős tempóban haladni. Nekünk lett kitalálva az X-STRADA 20 FIT, mely a gravel kerékpároktól nem megszokott módon egyenes kormányt kapott – ezáltal egyenesebb háttal lehet ülni rajta!

KTM gravel kerékpár 2022-2
X-STRADA 20 FIT
KTM gravel kerékpár 2022-2
Forrás: KTM Bikes

A 6061 alumíniumból készült vázba egy prémium minőségű karbon villa került, mely segít csillapítani a rezgéseket. Habár gyárilag is széles, 40 mm-es gumikat kapott, mind a váz, mind a villa kialakítása révén, ha a terep úgy kívánja, ennél is szélesebb külsőket is használhatunk! Természetesen sárvédő- és csomagtartó szemeket is találunk, hogy igazán mindenessé alakíthassuk, ha épp úgy szeretnénk.

A kényelmes tempó eléréséhez 2×11 sebességes Shimano GRX váltást, a minden helyzetben kellő fékerőhöz pedig Shimano hidraulikus tárcsafékeket kapunk. 

Vagány színezéssel választható!

X-Strada Lfc

Ha határozott elképzeléseid vannak, és tudod, hogy felpakolva, időjárástól függetlenül fogsz bringázni… ha nem számít az út minősége és milyensége... Íme a gravel kerékpár, mely már gyárilag igen specifikusan fel lett készítve a kalandjaidhoz.

KTM gravel kerékpár 2022-1
X-STRADA LFC
KTM gravel kerékpár 2022-1
Forrás: KTM Bikes

6061 alumíniumból készült váz és prémium minőségű karbon villa párosítása adja eme különleges gravel kerékpár alapját. A gyári, 23 mm széles gumik helyett akár sokkal szélesebbet is használhatunk, mivel mind a váz, mind a villa úgy lett kialakítva, hogy legyen helye. Az LFC kivitel felszereléséhez tartozik az SKS alumínium sárvédő, a Tubus alumínium csomagtartója, és a B&M belső akkumulátoros első-hátsó lámpái is – a front 50 Lux fényerővel rendelkezik. 

A különböző helyzetekben is könnyű pedálozhatósághoz a Shimano GRX váltórendszerének 2×10 sebességes változata került fel a bringára, míg a fékezésért ugyanezen termékcsalád hidraulikus tárcsaféke felel.

Vagány színezéssel választható!
 

Még több részlet a KTM kerékpárokról

ktmteam.hu

ktm-bikes.at

Hirdetés