Kross Boost 2.0 Hír

Kakuk András
Kakuk András
2018/05/08
Visszafogott külső brutális belső értékekkel.
Hirdetés

A Kross Boost 2.0 a Shimano legfejlettebb, 70Nm-es STePS E8000 motorját kapta, és ehhez méltó, magas minőségű felszereltséget is kapott.

A tesztkörök alapján a Rock Shox Recon villa XC-felhasználásra kiváló élményt nyújt, az XT váltó gyors és pontos, ami a hazai középhegységekben élvezkedésre, zúzásra pont annyi, amennyire szükség van.

A 8000-es STePS szinkronizálható okostelefonon keresztül, frissíthetjük rá a legújabb firmware-t, illetve egy picit (tényleg csak annyit, hogy elrontani ne tudjunk semmit) a motor karakterisztikájába is belematathatunk. Ha elektromos váltással is felvérteznénk később, akkor annak működését is ilyen módon tudnánk babrálni.

 

Kross Boost 2.0 Forrás: Mozgásvilág
Kross Boost 2.0
Kép forrása: Mozgásvilág

 

A bringa elektromos rásegítéses mivoltából eredő többletsúlya a rásegítésnek és jó súlyelosztásnak köszönhetően menet közben nem érezhető. Persze ez betudható annak is, hogy a 29x2,25-ös ballonos kerekeivel könnyen átsuhanhatunk a gyökereken, sziklákon.

A fényezésen, megjelenésen nem sokat tököltek a Boost 2.0 esetében, vagy legalábbis csak a miénkénél eltérő ízlésvilághoz igazították, de ez legyen a legnagyobb baja.

 

 

 

Hirdetés