Ki segít a netes kerékpárvásárlásban?

2015/07/07
Eszembe jutott, hogy nekem nincs is biciklim...
Hirdetés

Az az igazság, hogy százszor jobban szeretek kint lenni a levegőn, mint bárhol máshol, de amikor vasárnap eszembe jutott, hogy nekem nincs is biciklim a kedvenc osztrák montiversenyemre, akkor nem a boltok felé vettem az irányt, hanem bekapcsoltam a gépemet. Ebben persze lehetett némi szerepe a 38 C foknak és a tűző napsütésnek, na meg annak, hogy berácsozott kirakatok bámulásával nem lettem volna sokkal előrébb. Tehát beüzemeltem a számítógépemet, és elkezdtem keresgélni. Nyilván elsősorban ár-érték alapján, dehát kár lenne tagadni, hogy a jövendőbelim kinézete sem egészen mindegy. Persze, fontos, hogy karbon vagy aluvázat szeretnék, és hogy milyen minőségű alkatrészek vannak rajta, de tekintve, hogy nem ezzel foglalkozom, ezért nem értek hozzá, és ezeket a kérdéseket inkább rábíznám az eladóra.

Na de neten ki fog nekem segíteni?

100! üzemkészen szállítjuk Forrás: BiciKlikk
100! üzemkészen szállítjuk
Kép forrása: BiciKlikk

 

Beütöttem pár keresőkifejezést a barátunkba (alias Gugli), ő kidobott egy csomó montit, én pedig szép sorban elkezdtem mindet végignézni. A béna honlapokat viszonylag gyorsan ott hagytam, a csúnyákat úgy szintén. Lehet, hogy szuper ajánlataik voltak, de ez már sosem fog kiderülni.

Páradik találatként eljutottam a BiciKlikk.hu honlapjára. Ahhoz képest, hogy kerestem én már sok mindent, még sosem találkoztam velük. Pedig nem ártott volna, mivel csomó kérdésemet megválaszolták előre.

 

Kérdezni sem kellett

Például, honnan tudták, hogy jó lenne, ha az adott biciklihez tartozó váltót viszonyítanák más váltókhoz, mivel a Shimano egy típusneve sajnos magában nekem nem mond semmit? Ugyanez igaz a vázakra. Azt nyilván tudtam, hogy a karbon a legjobb, de a skála többi részét nem tudtam volna kitölteni, és ők ezt is megtették. De van egy általános jellemzők besorolás is, ami a kerékpár legfontosabb tulajdonságait jeleníti meg egy tízes osztatú skálán, ami alapján sokkal könnyebb belőni, hogy mi a fontos számunkra, és a bringa megfelel-e ez alapján az elképzeléseinknek.

Aztán az sem mindegy, hogy a honlap szép és könnyen kezelhető. Minden információ, amire először rákérdeznék, ott van azonnal szem előtt: ár (ezt nézzük először, reméljük, egyszer másképp lesz), váz, súly, sebességek száma, teleszkóp, váltó, és persze a kép. Ja, meg még rengeteg adat, ami érdekelhet minket, főleg, ha kicsit is értünk a biciklikhez.

 

BiciKlikk Forrás: BiciKlikk
BiciKlikk
Kép forrása: BiciKlikk

 

Csetelj az eladóval

Ráadásul, ha tényleg rá akarok kérdezni valamire, mert egy infó nem világos, vagy csak kíváncsi vagyok, lesz-e fűzöldben is a bringa (amúgy lesz?), akkor ezt chaten vagy telefonon azonnal megtehetem. Vannak boltok, ahol több idő sorra kerülni az eladónál, mint itt választ kapni a kérdésemre.

 

Webnek és a hagyományos boltnak is megvannak az előnyei

Persze, nem véletlenül szeretünk boltban vásárolni. Én például azért, mert olyan jó közelről is megnézni a szép bicikliket, és hát az ember nem bízik száz százalékban a webshopokban. Ami egyébként nagyon helyes, mert hallottunk már póruljárt menyasszonyokról, bár a fáma nem szól elmaradt esküvőről. Mindenesetre egy kis kétely talán nem árt, de a BiciKlikk.hu válasza erre az, hogy 31 napig cseregaranciát vállal, ha élőben mégsem tetszene a kiszemeltünk.

Egyébként beállítva, összeszerelve, azaz teljesen üzemképesen házhoz is szállítják az új bringánkat, szóval azonnal tekerhetünk vele, nem kell pedált szerelni, vagy ülést állítani.

 

7 év az nem kevés

Az se kutya, hogy 7 év garanciát vállalnak a vázra. Egyrészt, ha a szívünkre tesszük a kezünket, esélyes, hogy hét év után lecseréljük a bringánkat. Másrészt, a kötelező vállalás az egy év lenne, de ismerjük azokat a cipőket és érintőképernyőket, amik valahogy pont akkor mennek tönkre, mikor éppcsak lejárt a garancia, de az kevéssé valószínű, hogy bármelyik gyártó hét év egy hónapra tudná tervezni az elavulást. Szóval, ha egy váz hét évig bírja, valószínűleg tovább is.

 

Árgarancia, no még ilyet

Aztán találtam a honlapon árgaranciát is, vagyis nem kell egyesével rámennem az adott kétkerekűre az összes érintett oldalon, mivel a BiciKlikk vállalja a legalacsonyabb árat. Ez azért kedves tőle, mert nem kívántam meglátogatni a város összes boltját és az összes érintett webhelyet a legjobb ár érdekében, de így biztosan nem fogok másnap artikulálatlan hangokat hallatva toporzékolni a notebookom előtt (természetesen egyébként sem szoktam).

Mivel egy karbon bringa nem két fillér (sajnos), a honlapon onlájn igényelhetünk hitelt, sőt, igénylés nélkül is azonnal látszik, hogy mennyi lenne a törlesztő milyen futamidőre. Ami persze azt eredményezheti, hogy végül rájövünk, mégsem jó nekünk az aluváz, mégis szeretnénk hátsó telót és tárcsaféket is, de ezt már magunkkal kell megbeszélnünk (és persze nem árt a családtagjainkkal sem, ha meg akarjuk tartani a biciklit és a kedvesünket is).

 

Háztól házig szerviz Forrás: BiciKlikk
Háztól házig szerviz
Kép forrása: BiciKlikk

 

Háztól-házig kerékpárszerviz

Ami nekem még nagyon tetszett, az a háztól házig szervizlehetőség, vagyis hogy elviszik és vissza is hozzák a megjavított kerékpárt. Nekem ez azért praktikus, mert biciklivel közlekedve elég vacak, ha ott kell hagynom a közlekedési eszközömet a műhelyben, hiszen ki akar gyalogbéka lenni, ha egyszer gurulhatna is? Ellenben, ha érte jönnek, akkor én a másik bringámmal nyugodtan tekerhetek addig is, amíg az egyes számú haza nem jön a biciklikórházból.

 

Szóval, bár jól elbújt, én nagyon megörültem, hogy megtaláltam az oldalt. Egy kattintást biztos megér.

BiciKlikk Forrás: BiciKlikk
BiciKlikk
Kép forrása: BiciKlikk

Hirdetés