Izgalmas hétvége a Bükkben! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/29
Versenyezz, túrázz, szurkolj a Bükkben!
Hirdetés
Hét ország mintegy 1400 kerekesét várják a vasárnapi, jubileumi Bükk Maratonra   Vasárnap, a felsőtárkányi Egeres-völgyből rajtol a jubileumi, X. Bükk Maraton mezőnye. A T-Mobile Top Maraton sorozat 3. állomásán is három táv közül lehet választani; hét közepéig 7 országból mintegy 1400-an neveztek. A sorozatot félidőnél a tavalyi két összetett felnőtt győztes: Blazsó Márton és Dósa Eszter vezeti.   A tavaly magyar bajnokságnak is helyt adó verseny rajt-cél területe az Eger melletti Berva-völgyből idén a felsőtárkányi Egeres-völgybe költözik . A kerekesek a Sintesi Bike Bükk Maratont három távon teljesíthetik: 93, 57 vagy 37 kilométeren. A hosszútávosok kilenckor, a közepesek fél tízkor, a rövidet választók tíz órakor rajtolnak.
A T-Mobile Top Maraton sorozat félidejénél – két futam után – összetett abszolútban, férfiaknál Blazsó Márton (két második hellyel, 540 pont), Szalay Péter (450) és Vas Péter (420), míg a hölgyeknél Dósa Eszter (két győzelemmel, 600 pont), Cseh Veronika (500) illetve Farkasdi Edina (460) a sorrend.
 
A Bükk Maraton alkalmával, kísérőrendezvényként, ezúttal is sor kerül a kerékpáros T -Mobile Természetjáró Túrára . A 10.15-kor induló, ingyenes, mintegy 10 kilométeres túra a kisvasúttal párhuzamosan, széles, jól tekerhető dózerúton vezet a Vöröskő-völgy be, a Stimecz-őrházhoz . A résztvevők megtekinthetik az időszakos Vöröskő-forrást is; a túravezető a szilvásváradi maraton főszervezője, Tarnai Csaba lesz. A családok számára többek közt barlangászat, lovaglás, falmászás, tanősvény-túra, kisvasútazás, csónakázás jelentheti a kerékpározás melletti kikapcsolódást. A kétnapos programban az U7-U13-as korosztályú gyermekek a szombati, kerékpáros Titán-kupán mérkőzhetnek.
Ha önállóan túráznál, arra mi is tudunk tippeket adni: klikk ide!  
 
- Már több mint 1400-an neveztek, reálisan 1300-1400 versenyzőt várok vasárnap a rajtvonalhoz. Regisztráltunk a hazai bringások mellett amerikai, román, német, osztrák, szlovák és szlovén kerekeseket. Finisben az előkészületek, érdekességként elmondhatom, hogy a befutó előtt fél kilométerrel még hidat is kellett ácsolnunk – mondta Nagy Ádám főszervező.
Hirdetés