Menü

2010.06.14.     Hozzászólás 15

Ilyen volt a Bike Fest 2010

Ha ez lett volna az első Balaton Bike Fest, azt mondanám, hogy szuper volt, de a tavalyi azért jobban tetszett.


Mi tetszett 2009-ben?
Az, hogy bárhová is mentél Füredtől Tihanyig, lépten-nyomon beleütköztél a fesztiválba. A Tagore-sétánynál NorthSore pálya a víz felett, óriási látványos műlesikló-pálya a kikötőnél, a Sundance park melletti élelmiszer áruház parkolójában dirt pálya, a kempingben triálosok, Tihanynál DownHill, ésatöbbi ésatöbbi.

Ugyan volt némi távolság a helyszínek között, de két keréken gyorsan el lehetett jutni A-ból B-be. Végtére is ez egy bringafeszt, vagy mi.

 

2010: más típusú fesztivál...
MÁV-START bringa-vagonnal leutaztunk kedvezményes áron (50%).

 

Máv-kényelem
galériához klikk a képre!

A kocsi ugyan hajazott egy marhaszállítóra, de végtére is tiszta volt és lefelé nem is voltak sokan rajta. Két személynek az oda-vissza út bringaszállítással így kb. 6ezer Forintba került, ami barátinak mondható. Teljes áron már fájt volna.

 

Füred önmagában pazar, a Balaton is mindig szép, mindemellett az időjárással sem volt gond. Kerékpárosokat jócskán látni mindenfelé, de a fesztivált elsőre nem találtuk, valahol bujkált.

 

Balatonfüred
galériához klikk a képre!

 

Se plakát, se útjelző táblák, se felfirkált nyilacskák. Mi tudtuk, hogy a Sundance Park-ba költözött az állandó Dirt- és Triál pálya mellé, de a Füreden nyaralók számára csak az tűnt fel, hogy sok a bringás és kész. Nem volt óriás ugrató, nem volt NorthSore, helyette egy helyszínre összpontosult az egész (ami persze nem feltétlenül rosszabb, vagy jobb, csak nekünk a tavalyi jobban bejött). Kivétel ez alól a régi helyen lévő mini bringaexpo és persze a versenyek, túrák, amik túlnyúltak a kerítés határain.

 

Az ingyenes kajaktesztelés legalább a Balatonban zajlott, de erről is nehéz volt megállapítani, hogy a fesztivál része egyáltalán. Azt is az előzetes netes utánajárások miatt tudtam, hogy a kemping strandján lesz, ezért elég határozottan haladtam át a portás előtt. Szerencsémre, mert sokakat be sem engedett. Fogalma sem volt arról, hogy bent ingyenes tesztelés folyik, a bringás fesztiválról meg még annyira sem tudott, ezért igyekezett legombolni az ezres belépőket. Amúgy a kajaktesztelést is mindössze egy tábla jelezte a porta után, úgyhogy a tesztelők nagy százaléka csak véletlenül bukkant rá a lehetőségre (ezen felül a hivatalos BBF magazin térképén is rosszul szerepelt a helyszín). Aki mindezek ellenére bejutott, az frankó tengeri kajakok és egyéb vízi alkalmatosságokat próbálhatott ki a hullámzó balcsiban.

 

80798-kajakteszt.jpg
galériához klikk a képre!

 

A Balaton környéki túrákat, a bringaversenyek útvonalait nagyon jól belőtték. Izgalmas, változatos terepen tekertünk. A déli hőségben az esőzésekből megmaradt pocsolyák hűtötték azokat, akik nem féltek attól, hogy bekoszolják magukat és paripájukat. Egyeseknek nem volt melegük, ezért inkább leszálltak a bringáról és körbetolták a tócsát :)

A MTB maraton rövidtávon két ponton is osztották a frissítőket, ám a célba érve a szervezők hagyták, hogy mindenki saját kedvére örüljön, vagy pihenjen. Se befutócsomag, se csoki, se pá. Ha szemfüles voltál és észrevetted, hogy a céltól kicsit balra osztják az izotóniás italt, akkor nem maradtál szomjas, sőt a kerti locsolóslaggal (nem nagynyomású, dehogy) le is moshattad a bringádat a hosszú sorban állás után (ehelyett inkább a közeli benzinkút kocsi mosóját választottuk, 300ért 3 perc).

 

MTB maraton
galériához klikk a képre!

 

Mi még elsiklottunk volna a dolog felett, de hallottunk olyan panaszt egy középtávot teljesítő bringástól, miszerint: "mennyit kell fizessek azért, hogy kapjak egy üdítőt és egy banánt beérkezéskor"? Utalt itt arra, hogy a nevezés eleve nem kevés: 6000 Forint, sőt, ha az "extra" csomagot is kérted, az plusz 2000. Az extra csomag alatt érts egy reklámpólót, reklámkulacsot tele szponzor-logókkal, paszta-jegyet és egy rakat szórólapot. Elmúltak volna azok a szép idők, amikor a nevezési díjban alapból benne volt a verseny biztosítása, frissítőállomások és egy befutócsomag emlékpólóval meg némi csokival?

 

80798-trial01.jpg
galériához klikk a képre!

 

A hiányosságok ellenére jó volt, szép volt, de valahogy hiányzott az a plusz a szervezésből, ami a tavalyi eseményt igazán egyedivé tette. Ízlések és pofonok, mi a 2009-es stílusra szavazunk és akár így, akár úgy, de legyen Balaton Bike Fest 2011!

 

És végül, de nem utolsó sorban, az eredmények:

Erste Tour de Tihany (xls):
Klikk ide!

Right Guard XCO eredmények:
Klikk ide!

Profi MTB és BMX eredmények:
Klikk ide!

Tihany DownHill eredmények:
Döntő eredmények
Időmérő eredmények
Elite férfi mért edzés eredmények
Minden más kategória

Életfa X2S Tereptriatlon eredmények:
Klikk ide!

MTB Balaton Maraton eredmények:

Elit férfi kategória eredmények

Elit Női kategória eredmények

Rövidtáv U23 Női kategória eredmények

Rövidtáv U23 Férfi kategória eredmények

Rövidtáv U19 Női kategória eredmények

Rövidtáv U19 Férfi kategória eredmények

Rövidtáv U17 Női kategória eredmények

Rövidtáv U17 Férfi kategória eredmények

Rövidtáv Master 2 Férfi kategória eredmények

Rövidtáv Master 1 Férfi kategória eredmények

Rövidtáv Master Női kategória eredmények

Rövidtáv Elit Női kategória eredmények

Rövidtáv Elit Férfi kategória eredmények

Középtáv U23 Női kategória eredmények

Középtáv U23 Férfi kategória eredmények

Középtáv U19 Női kategória eredmények - ebben a kategóriában nem volt nevező

Középtáv U19 Férfi kategória eredmények

Középtáv Master 2 Férfi kategória eredmények

Középtáv Master 1 Férfi kategória eredmények

Középtáv Master Női kategória eredmények - ebben a kategóriában nem volt nevező

Középtáv Elit Női kategória eredmények

Középtáv Elit Férfi kategória eredmények

Hosszútáv U23 Férfi kategória eredmények

Hosszútáv Master 2 Férfi kategória eredmények

Hosszútáv Master 1 Férfi kategória eredmények

Hosszútáv Elit Férfi kategória eredmények

Olvass többet a témáról: útibeszámoló, balaton bike fest

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • éjjeli bagoly 2010.07.16.   16:41

  éjjeli bagoly

  Nocsak - nocsak! Tudnotok kell, hogy a pálya magánterületeken haladt át, amiről a tulaj nem tudott. Sokan gondolkodtak az útbaigazító táblák eltávolításán, én is. De a szívem nem engedte, hogy kiszúrjak ártatlan emberekkel, ráadásúl keráékpárosokkal. Ezt jövőre szintén meg kell oldania szervezőknek, mert baj lehet belőle.

  válasz erre...

 • légipék 2010.06.19.   23:19

  légipék

  nos, a "kamu" kommentemhez reakció:

  Csupán azért tettem fel kommentemet a videókról, mert bár a szervezőket előzetesen és a helyszínen is megkerestem, hogy odaadom a felvételeket, hogy csináljanak belőle valami jót, de le sem tojtak (ígérgetni pedig nem kéne, az is elegendő, ha annyit mondanak: kösz, nem!), s igyekszem elérhetővé tenni őket.

  A szervezés tényleg hagyott némi kívánnivalót maga után (nevezés, verseny lebonyolítása, eredményhírdetés, stb.).

  A programok 2009-es "szétszórása" tényleg bringás-rendezvény hatását kölcsönözte Balatonfürednek, ez idén nagyon hiányzott.

  A hőségre tekintettel illett volna a maratont feladó versenyzőket lejelentkezésre bírni, hiszen ilyen időben akár rosszul is lehet valaki a pályán, nem csak technikai okokból kénytelen feladni a versenyt.

  Összességében annyi (véleményem szerint), hogy az éppen aktuális rendezőségi tagon múlott, hogy egy adott probléma hogyan oldódott meg. Ez azért elég elszomorító!

  Remélem, hogy a két év pozitív-negatív tapasztalata alpján egy jobb rendezvény lesz 2011-ben!

   

  válasz erre...

 • Tekiste 2010.06.19.   19:29

  Tekiste

  itt normális kommentek vannak, nem kamuk mint a tied! Lehet nem kellene erőlködnöd

  válasz erre...

 • légipék 2010.06.19.   17:37

  légipék

  Sziasztok!

  Sajnos kevés időm van, de igyekszem lassacskán feltenni a videókat, amiket készítettem a versenyen (Balaton Maraton) és a többi eseményen.

  Ezzel kapcsolatos infot találtok a www.gearmag.hu címen!

  ...és 2009-ben tényleg jobb volt (és nem csak azért, mert akkor nem tört le a pedálom)

  válasz erre...

 • rale 2010.06.18.   22:17

  rale

  Ott dolgoztam, azt hiszem mondhatom, hogy idén tényleg nem volt túl fényes a szervezés, elég nagy volt a káosz. A nevezésnél én is dolgoztam, de higgyétek el, nem rajtunk múlott, hogy olyan lassan ment a dolog: a programozó srác, aki a számítógépes rendszert írta, állítólag egy éjszaka alatt dobta össze az egészet. Amiatt meg nekem égett a pofám, hogy külön pénzt kellett kérnem az "extra" csomagért. Remélem, jövőre jobban megtervezik a főszervezők.

  válasz erre...

 • kéri zsolt 2010.06.18.   20:31

  kéri zsolt

  sajnos ez igy igaz a tavalyi sokkal jobb volt és hiányzott a kajak monti duatlon nekünk főleg. győztük kivárni ezt a hétvégét, de sajnos ez is elmaradt ugyan ugy ahogy az előző évi színvonal. talán 2011 ben visszatér mindkettő, legalábbis reméljük mi bringások. további kellemes km er gyüjtést mindenkinek. addig élvezzük a hátralévő maratonokat.

  válasz erre...

 • riti 2010.06.17.   15:10

  riti

  aloha! Középtáv Master Női kategóriában neveztem, és végig is mentem 623-as rajtszámmal. Igaz, mire 7 óra múlva és egy kis eltévedés után célbaértem, már nem volt ott senki...ezúton köszönöm a kvadosnak, hogy visszafordított, mert azóta is mennék...a 1017-es chipet kis híján hazavittem...lényeg a lényeg...VOLT nevező abban a kategóriában is, bár a fentiek szerint akár ott is maradhattam volna valahol ha a szervezőkön múlik...szerencsére volt valaki, aki megvárt...

   

  válasz erre...

 • Andris 2010.06.17.   14:37

  Andris

  Az télleg elég nagy szívás, hogy kiesett mindentől, de legalább nem volt tele szédelgő turistákkal a versenyközpont:) Ami nem tetszett (MTB Balaton maraton): A chipek nem a rajtszámon voltak, és a célban 2 fekvő srác monogatta, hogy a kosárba tegyük, ahelyett, hogy (ahogy illett volna) segítettek volna a félholt célba érkező biciklistáknak, azt nem tudom hogy sikerült megoldaniuk, hogy a chipezés elrontsák, mert máig nincs hivatalos eredmény emiatt... Hogyha valaki benevez középtávra, akkor az nem rövidtávú rajtszámot szeretne kapni, nem örültem, hogy volt frissítőpont, ahol üvegből adták a vizet pohár helyett, de legalább pontosabban tudtak leönteni:), a pályát nem mindenhol jelölték ki kifogástalanul és ez némelyeknél bajt okozott, szerény személyem igen rossz néven vette, hogy nem adtak a nevezési díjból pólót, és azzal elvi gondjaim voltak, hogy a tavalyi kulacsokat árulták. (Right Guard XCO) Hát ezen a versenyen a pálya hihetetlen rossz volt, nem lehetett normálisan tekerni ("ahoz nem kell nevezési díjat fizetnem, hogy a kukoricásban tekerjek")  Ami szerintem jó volt: (Maraton) A pálya szerintem jó volt, habár volt egy-két olyan rész, ami 35 fokos hősében igazán szadista pályaszakasznak lett (általam) nyilvánítva. A szinkülömbség-grafikon jó volt.

  válasz erre...

 • SiMoon 2010.06.17.   10:55

  SiMoon

  Megkérdeztük a fesztivál szervezőjét, hogyan értékeli az idei BBF-et:

  http://www.mozgasvilag.hu/hir/interju-a-balatonbikefest-szervezojevel

  válasz erre...

 • Dobai Zoltán 2010.06.17.   10:13

  Dobai Zoltán

  Ez volt az utóbbi idők legrosszabbul (dühítően rosszul) megszervezett versenye, és egyúttal a legdrágább is. Eredményhirdetés a maraton gyakorlatilag teljesen elmaradt, és azok az eredménylisták, amiket ide betettetek, garantáltan rosszak, mert szinte biztos, hogy elképzelése sincs a rendezőknek, hogy kinek milyen chip-et adtak.

  Elég megnézni a középtáv elit ffi eredményeit a fenti linken. Mennyire valószínű az, hogy valaki kb 1,5 óra előnnyel nyerje a versenyt?

  Az XCO eredmények sem stimmelnek, de azt még ráadásul nem is az eredmények link alá tette a felkészült rendezőség, mert ott csak az elit dobogósai vannak... A szerintük végleges eredményeket a versenykiírás alá tették, de ha megnézitek pl a másodosztály ff listát, akkor az is ugyan így hibás.

  A pofátlanság teteje volt elkérni 5000 Ft-ot az XCO nevezésért, mert bárkinek a kertje végében jobb pályát lehetett volna jelölni. Valószínűleg a főszervezők ragaszkodtak hozzá, hogy ott legyen az is a Sundance parkban, és a pálya kitalálója kihozta belőle a maximumot, de ezen c2-es versenyt rendezni kabaré. Arról nem is beszélve, hogy a regisztráció olyan lassú volt, hogy ahhoz szavakat is nehéz találni. Előttem 2 ember állt a sorban péntek délután, mégis majdnem 20 percet vártam - és annak ellenére, hogy visszaigazolták emailben, hogy befizettem a díjat, és elfogadták a nevezést, ott azt közölték velem, hogy még nem fizettem... Ha nem lett volna nálam a banki visszaigazolás, akkor még egyszer oda kellett volna adnom a pénzt - ahogy ezt másokkal is megtették (de állítólag majd visszaadják, ha tényleg megvolt az utalás...)

  A másodosztály harmadik helyéért pedig állítólag egy fogkrém és egy dezodor járt, amit én biztos megetettem volna a főszervezővel, mert ennél már az is jobb lett volna, ha nem ad semmit, csak egy szép érmet...

  Az szintén pofátlanság, hogy az internetes nevezésnél előre be volt klikkelve a 2000 Ft-os extra csomag, amiről 5 perc keresgélés után sem tudtam kideríteni, hogy mégis mi lehet, amiért én 7000 Ft-ért álljak rajthoz, de nem találtam meg. Most olvastam, hogy ez egy póló és kulacs volt. Érthetetlen.... Természetesen kivettem onnan a pipát, mert így is rezgett a léc, hogy egyáltalán nevezzek-e, de mivel Magyar Kupa volt, és idén még csak egy futam volt, beneveztem. Jövőre akkor sem megyek, ha Kupa lesz, hacsak bocsánatot nem kérnek a szervezők a bakik sorozata miatt. Erre azonban kicsi az esély, mert a mai napig nem lehet semmiféle bocsánatkéréssel találkozni a weboldalon.

  Ami a bringamosót illeti: tényleg nem szabad a Balcsiban bringát mosni - de ez is csak azért történhetett meg, mert a szervezők nem tettek ki egy nyamvadt slagot sem a parkolóba, pedig nem érhette meglepetésként őket, hogy a több hetes esőzés után sár lesz sok helyen.

  Ezek alapján csak akkor legyen jövőre is Bike Fest, ha most szépen bocsánatot kérnek, visszafizetik a nevezési díjakat, és jövőre felkészülten vágnak bele a szervezők az előkészítésbe és kivitelezésbe....

   

   

   

  válasz erre...

 • Miki 2010.06.17.   08:53

  Miki

  Viszont ez a vonatozós fotó nagyon ott van! :-)

  válasz erre...

 • kati 2010.06.17.   07:44

  kati

  Szerintem azzal sincs baj feltétlen, hogy egy helyen van minden, de ha Balcsi, akkor miért nem a parton? Mondjuk a kempingben, vagy máshol, ahol van elég hely mindennek.

  Ja, és kedves bringások, a versenyen összekoszolt bringátokat ne a Balatonban, pláne ne a fürdőző gyerekek között mossátok már le!!! Így is megoldják máshol az olajszennyezést :(

  válasz erre...

 • montis 2010.06.16.   21:41

  montis

  Egyetértek, hogy nem volt az az odabaszós, de én azért remélem, hogy lesz jövőre és az olyan lesz legalább olyan, mint a tavalyi volt.

  válasz erre...

 • levzsol 2010.06.16.   14:04

  levzsol

  Katasztrofális szervezés, jövőre jobban teszik, ha meg sem rendezik, úgysem fog menni senki.

  így, akár úgy, de NE legyen Balaton Bike Fest 2011!

  válasz erre...

 • Hubor 2010.06.16.   12:36

  Hubor

  Teljesen egyetértek veled. A tavalyi nekem is jobban tetszett. A Sundance Park egy kicsit kiesett mindentől és ezért nem érezte az ember, hogy részese a fesztiválnak.

  válasz erre...