Ilyen volt a Bike Fest 2010 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/06/14
Ha ez lett volna az első Balaton Bike Fest, azt mondanám, hogy szuper volt, de a tavalyi azért jobban tetszett.
Hirdetés
Mi tetszett 2009-ben? Az, hogy bárhová is mentél Füredtől Tihanyig, lépten-nyomon beleütköztél a fesztiválba. A Tagore-sétánynál NorthSore pálya a víz felett, óriási látványos műlesikló-pálya a kikötőnél, a Sundance park melletti élelmiszer áruház parkolójában dirt pálya, a kempingben triálosok, Tihanynál DownHill, ésatöbbi ésatöbbi.
Ugyan volt némi távolság a helyszínek között, de két keréken gyorsan el lehetett jutni A-ból B-be. Végtére is ez egy bringafeszt, vagy mi.
 
2010: más típusú fesztivál... MÁV-START bringa-vagonnal leutaztunk kedvezményes áron (50%).
 
Máv-kényelem galériához klikk a képre!
A kocsi ugyan hajazott egy marhaszállítóra, de végtére is tiszta volt és lefelé nem is voltak sokan rajta. Két személynek az oda-vissza út bringaszállítással így kb. 6ezer Forintba került, ami barátinak mondható. Teljes áron már fájt volna.
 
Füred önmagában pazar , a Balaton is mindig szép, mindemellett az időjárással sem volt gond. Kerékpárosokat jócskán látni mindenfelé, de a fesztivált elsőre nem találtuk, valahol bujkált.
 
Balatonfüred galériához klikk a képre!
 
Se plakát, se útjelző táblák, se felfirkált nyilacskák . Mi tudtuk, hogy a Sundance Park -ba költözött az állandó Dirt- és Triál pálya mellé, de a Füreden nyaralók számára csak az tűnt fel, hogy sok a bringás és kész . Nem volt óriás ugrató, nem volt NorthSore, helyette egy helyszínre összpontosult az egész (ami persze nem feltétlenül rosszabb, vagy jobb, csak nekünk a tavalyi jobban bejött). Kivétel ez alól a régi helyen lévő mini bringaexpo és persze a versenyek, túrák, amik túlnyúltak a kerítés határain.
 
Az ingyenes kajaktesztelés legalább a Balatonban zajlott, de erről is nehéz volt megállapítani, hogy a fesztivál része egyáltalán. Azt is az előzetes netes utánajárások miatt tudtam, hogy a kemping strandján lesz, ezért elég határozottan haladtam át a portás előtt. Szerencsémre, mert sokakat be sem engedett. Fogalma sem volt arról, hogy bent ingyenes tesztelés folyik, a bringás fesztiválról meg még annyira sem tudott, ezért igyekezett legombolni az ezres belépőket. Amúgy a kajaktesztelést is mindössze egy tábla jelezte a porta után, úgyhogy a tesztelők nagy százaléka csak véletlenül bukkant rá a lehetőségre (ezen felül a hivatalos BBF magazin térképén is rosszul szerepelt a helyszín). Aki mindezek ellenére bejutott, az frankó tengeri kajakok és egyéb vízi alkalmatosságokat próbálhatott ki a hullámzó balcsiban.
 
80798-kajakteszt.jpg galériához klikk a képre!
 
A Balaton környéki túrákat , a bringaversenyek útvonalait nagyon jól belőtték. Izgalmas, változatos terepen tekertünk. A déli hőségben az esőzésekből megmaradt pocsolyák hűtötték azokat, akik nem féltek attól, hogy bekoszolják magukat és paripájukat. Egyeseknek nem volt melegük, ezért inkább leszálltak a bringáról és körbetolták a tócsát :)
A MTB maraton rövidtávon két ponton is osztották a frissítőket, ám a célba érve a szervezők hagyták, hogy mindenki saját kedvére örüljön, vagy pihenjen. Se befutócsomag, se csoki, se pá. Ha szemfüles voltál és észrevetted, hogy a céltól kicsit balra osztják az izotóniás italt, akkor nem maradtál szomjas, sőt a kerti locsolóslaggal (nem nagynyomású, dehogy) le is moshattad a bringádat a hosszú sorban állás után (ehelyett inkább a közeli benzinkút kocsi mosóját választottuk, 300ért 3 perc).
 
MTB maraton galériához klikk a képre!
 
Mi még elsiklottunk volna a dolog felett, de hallottunk olyan panaszt egy középtávot teljesítő bringástól, miszerint: " mennyit kell fizessek azért, hogy kapjak egy üdítőt és egy banánt beérkezéskor "? Utalt itt arra, hogy a nevezés eleve nem kevés: 6000 Forint, sőt, ha az "extra" csomagot is kérted, az plusz 2000. Az extra csomag alatt érts egy reklámpólót, reklámkulacsot tele szponzor-logókkal, paszta-jegyet és egy rakat szórólapot. Elmúltak volna azok a szép idők, amikor a nevezési díjban alapból benne volt a verseny biztosítása, frissítőállomások és egy befutócsomag emlékpólóval meg némi csokival?
 
80798-trial01.jpg galériához klikk a képre!
 
A hiányosságok ellenére jó volt, szép volt, de valahogy hiányzott az a plusz a szervezésből, ami a tavalyi eseményt igazán egyedivé tette. Ízlések és pofonok, mi a 2009-es stílusra szavazunk és akár így, akár úgy, de legyen Balaton Bike Fest 2011 !
 
És végül, de nem utolsó sorban, az eredmények:
Erste Tour de Tihany (xls): Klikk ide!
Right Guard XCO eredmények:
Profi MTB és BMX eredmények: Klikk ide!
Tihany DownHill eredmények: Időmérő eredmények Minden más kategória
Életfa X2S Tereptriatlon eredmények:
MTB Balaton Maraton eredmények: Elit férfi kategória eredmények Elit Női kategória Rövidtáv U23 Női kategória eredmények Rövidtáv U23 Férfi kategória Rövidtáv U19 Női kategória eredmények Rövidtáv U19 Férfi kategória Rövidtáv U17 Női kategória eredmények Rövidtáv U17 Férfi kategória Rövidtáv Master 2 Férfi kategória eredmények Rövidtáv Master 1 Férfi kategória Rövidtáv Master Női kategória eredmények Rövidtáv Elit Női kategória Rövidtáv Elit Férfi kategória eredmények Középtáv U23 Női kategória Középtáv U23 Férfi kategória eredmények Középtáv U19 Női kategória eredmények - ebben a kategóriában nem volt nevező Középtáv U19 Férfi kategória Középtáv Master 2 Férfi kategória eredmények Középtáv Master 1 Férfi kategória Középtáv Master Női kategória eredmények - ebben a kategóriában nem volt nevező Középtáv Elit Női kategória eredmények Középtáv Elit Férfi kategória Hosszútáv U23 Férfi kategória eredmények Hosszútáv Master 2 Férfi kategória Hosszútáv Master 1 Férfi kategória eredmények Hosszútáv Elit Férfi kategória
Hirdetés