Gunn-Rita Dahle gyermeket vár, célja továbbra is London Hír

www.gunnrita.com és www.bikefun.hu
2008/12/01
Az eddig legsikeresebb aktív hegyikerékpáros hölgy, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesja gyermeket vár jövő áprilisra. A Multivan-Merida Team 35 esztendős versenyzőnője az áldott állapotot néhány hete erősítette meg.
Hirdetés

O rvosa és az ultrahangos vizsgálat szerint a kicsi egészséges. Athén olimpiai bajnoka így természetesen kihagyja a 2009-es szezon első felét, majd a tervek szerint a róla elnevezett Gunn-Rita Maratonon áll rajthoz legközelebb az észak-olaszországi Montebelluno környékén, június 28-án.

Gunn-Rita jelenleg mindössze két győzelemre van attól, hogy történelmet írjon és a világkupa-győzelmek számában is ő legyen a legeredményesebb mountain bike versenyző, emelett már hatszoros világ- valamint egyszeres olimpiai bajnok.

Dahle Flesja az elkövetkezendő hónapokban is folytatja az edzéseket a lehetőségekhez mérten, ehhez a Norvég Olimpiai Bizottságtól kap támogatást, akik speciális programokat dolgoztak ki várandós sportolónők számára.

Mint ismeretes, a 35 éves sportolónő október közepén további négy évre aláírt a Multivan-Merida csapatához, egyik legfőbb célja a londoni olimpián való eredményes szereplés.

A hegyikerékpársportban volt már példa szülés utáni visszatérésre a ma 39 éves Paola Pezzo személyében. Az olasz kerekes világbajnokságokon és világkupákon aratott győzelmei mellett Atlantában és Sydney-ben egyaránt az olimpiai dobogó tetején zárt, Athénban épp Gunn-Rita vette át a trónt a taljántól.
Hirdetés