Ezeket még idén látnod kell

Ezeket még idén látnod kell

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2015/12/16
Íme 4+1 bringás film, melyek megtekintése csak saját felelősségre ajánlott.
Hirdetés

Nyakig vagyunk a szürke szószban, csípős hideg van, a vicces és mókás havas ösvények helyett komor sár vár minket kinn. Ilyenkor a legjobb, ha vérpezsdítő filmeket nézünk, melyek elindítják a fantáziánk, tervezni és álmodozni kezdünk a közelgő új szezonra.

Íme 4+1 film, melyek megtekintése csak saját felelősségre ajánlott.

 

PathFinder

Egy jó hangulatú, jó képvilágú film, ami végre nem a tengeren túli, legtöbbünk számára elérhetetlen tájakat mutatja be. Két lengyel srác keresi az enduro/trail kalandokat Lengyelországban, Romániában, és Horvátországban. Számomra nagy meglepetés és kellemes csalódás volt a film. Egy olyan élmény bringázást láthattam, amit én is keresek.

Film hossza: 48 perc

 

The Trail To Kazbegi

Úristen! Valaki túrkált a vázlataim között?? A volt Szovjetunió területén számos olyan még ma is vad és a túlzottan felpörgött és modern világtól elzárt helyek vannak, mint például Grúzia és a Kaukázus. Ilyen helyen hatalmas élmény lehet bringázni, vérbeli felfedező kalandorként! Ezt ismerte fel pár angol srác is (a Bike Magazine-tól), és útnak indultak, hogy 10 napra elegendő élelemmel, mindent magukkal cipelve eljussanak Kazbegibe.

Veszélyes pásztorkutyák, vendégszerető grúzok, hatalmas vihar, túlbuzgó határőrök és számos kaland.

Mikor indulunk?

Film hossza: 15 perc

  

Iceland Traverse

Izland. Már önmagában a helyszínért is elkezdek nézni itt forgatott filmeket, hisz régi tervem eljutni ezen csodálatos, lélegzetelállító vad tájra. Na persze, ha egyszer végre eljutok oda, akkor tuti viszem a paripát is, és megyek tekerni! Ami nekem még csak álom, az a terepkerékpározás két öregjének (legendájának), Hans "Noway" Raynek és Steve Peatnek már szép emlék. Nyeregbe pattantak, és keresztül szelték Izlandot. Szerencsére vittek kamerákat is, így átélhetjük mi is a kalandot. Öreg kecske, nem vén kecske...

Film hossza: 10 perc

 

Darklight

Mi történik ha egy hangulat fényekkel játszó televízió gyártó és bringások találkoznak? Nos, megszületik a Darklight. Hihetetlen színek és a szemközti hegyoldalon a hajnali párát is felszárítani képes lámpák egy lélegzetelállító képi világú kisfilmben.

Film hossza: 7 perc

 

Project Canyon Ride

Egy régi álmom vált valóra, amikor tavasszal sikerült végig tekernünk egy Grand Canyon jellegű szurdokban, olyan ösvényen, ahol sok gyalogos turista lába megremeg. Omladékos, magas falak tövében keskeny ösvény, pallók, mélyen a szurdok aljában hömpölygő türkizkék patak. Minden adott volt egy izgalmas kalandra.

Film hossza: 5 perc

 

Ha van saját kedvenced, oszd meg velünk...

Hirdetés