Extrém versenyt szerveznek a Gellért-hegy lépcsőin Hír

Vasvári Press
2011/06/10
Az elitek mellett amatőröknek is írnak ki futamokat, összesen hat kategóriában.
Hirdetés
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre június 18-án a Monster Energy Budapest DownHill-verseny . Az extrém hegyikerékpáros viadal lényege: ki ér le kerékpárral legrövidebb idő alatt járdákon és lépcsőkön a Gellért-hegy tetején található Szabadság-szobortól a hegy lábánál található Gellért térre .
 

Monster Energy Budapest Downhill

 

A mintegy 150 várt versenyző – köztük hazánk legjobbjai – lejtős száguldása igen nagy látványosságnak ígérkezik. A szervezők – akik az elmúlt esztendőkhöz képest megnövekedett létszámban vesznek részt az előkészületekben és a lebonyolításban – szalmabálákat helyeznek a veszélyes pontokra, a fotocellás időmérés mellett több ponton hangosítással készülnek; a nézők számára kerülőutakat biztosítanak. Az elitek mellett amatőröknek is írnak ki futamokat, összesen hat kategóriában. A szabadedzésre reggel nyolc és délután egy óra között lesz lehetőség, az időmérő futamokat kettőtől, a döntőt négytől rendezik.

 

VII. Gellérthegy DH promo

Legizgalmasabb résznek a cél előtti utolsó lépcsősor illetve a célterület ígérkezik. A sportolók itt jönnek a legnagyobb tempóval, az időeredményeiket kivetítőn lehet majd követni. A célterület szerves részét alkotó kiállítói sátrakban Felt és Norco kerékpárok újdonságait lehet majd megcsodálni. Bővebb információk:
Hirdetés